Uw bedrijvengids
Image default
Aanbiedingen

Je ruitenwissers op tijd vervangen: Houd jezelf en andere weggebruikers veilig

Het is geen geheim dat ruitenwissers een belangrijk onderdeel zijn van elke auto. Ze helpen de bestuurder en andere weggebruikers veilig te blijven door regen, sneeuw of vuil van de voorruit te verwijderen. Ruitenwissers moeten regelmatig worden vervangen, omdat ze na verloop van tijd kunnen verslijten. In deze blog bespreken we waarom je je ruitenwissers moet vervangen en wanneer je dat moet doen. We geven ook wat nuttige informatie over hoe je ze zelf kunt vervangen!

Ruitenwissers vervangen

Ruitenwissers moeten regelmatig worden vervangen omdat ze na verloop van tijd kunnen verslijten. Dit kan tot gevolg hebben dat ze je ramen niet meer goed kunnen schoonhouden of zelfs je ruiten kunnen beschadigen. Het is van tevoren zeer moeilijk vast te stellen hoe lang een set ruitenwissers mee zal gaan. Dat ligt namelijk sterk aan het soort weer waar ze aan blootgesteld worden en natuurlijk hoe vaak ze gebruikt worden. Als je ruitenwissers je ramen niet meer goed schoonhouden of niet meer soepel over je ruit heen trekken, kun je als eerst proberen ze een keer schoon te maken. Als dat niet werkt, is de kans groot dat je ze moet vervangen.

Waarom ruitenwissers slijten

Ruitenwissers verslijten na verloop van tijd omdat ze voortdurend aan de elementen worden blootgesteld. Wind, regen, sneeuw en vuil kunnen de ruitenwissers allemaal beschadigen, waardoor ze sneller verslijten. Voorruitwissers moeten ook regelmatig worden vervangen omdat ze na verloop van tijd kunnen verslijten. Dit komt uiteraard ook deels door het gebruik van de ruitenwissers. Het rubber van de wissers die de ruit raken slijt hierdoor uiteindelijk af. Daarbij is het erg belangrijk om wissers gelijk te vervangen als het rubber beschadigd is. Hierdoor is de kans namelijk groot dat het rubber ook je ramen uiteindelijk beschadigd.

Ruitenwissers kopen en vervangen

Als je niet zeker weet hoe je je ruitenwissers moet vervangen, hoef je je gelukkig geen zorgen te maken! Over het algemeen worden de meeste ruitenwissers namelijk geleverd met instructies waarmee je dit zelf kan doen. Daarbij is het wel belangrijk om te onthouden dat niet elke ruitenwisser zomaar op elke wisserarm past. Om zeker te weten dat je de juiste koopt, kun je ruitenwissers het beste online bestellen. Vaak kan je daar namelijk door je kentekennummer in te vullen snel de juiste wissers vinden! We hopen dat deze blog je heeft geholpen te begrijpen waarom het belangrijk is om je ruitenwissers regelmatig te vervangen. Bedankt voor het lezen!