Uw bedrijvengids
Banen en opleidingen

5 mythes over de toekomst van werk

vacatures

Iedereen weet dat werk in de toekomst veel zal veranderen. Er zullen nieuwe vaardigheden, instrumenten, procedures en verantwoordelijkheden zijn die moeten worden beheerst. Het is moeilijk te voorspellen wat uw positie over tien jaar precies zal zijn.

Dit weerhoudt mensen er echter niet van om aannames te doen. Er zijn ideeën die een basis hebben, en er zijn ideeën die u alleen maar kunnen schaden. Fast Company heeft verschillende jobmythen op een rijtje gezet die uw succes in de weg staan.
1. Om succesvol te zijn, moet u snel leren

Ja, de werkomgeving verandert constant en je moet elke dag nieuwe dingen leren. Het idee dat je in één dag een nieuwe vaardigheid onder de knie moet krijgen, is echter volkomen onrealistisch.

Het lijdt geen twijfel dat snel leren zo zijn voordelen heeft. Als u het echter moeilijk vindt, bent u niet per se gedoemd te mislukken. Ten eerste kan de praktijk je helpen. Ten tweede is er geen verband tussen de snelheid van verwerving van vaardigheden en het IQ.

Wees niet ontmoedigd als u merkt dat het u meer tijd kost om te leren dan uw collega’s – het is uw bereidheid om u aan te passen aan veranderingen die er toe doen.
2. Als je iets innovatiefs wilt doen, moet je ondernemer zijn of in een startup werken.

Tegenwoordig wordt innovatie geassocieerd met ondernemerschap. Startups en nieuwe bedrijven ontwrichten industrieën, en mensen die gepassioneerd zijn door het oplossen van complexe problemen, moeten ofwel een startup beginnen of een eigen bedrijf starten. Als het om innovatie gaat, denken maar weinig mensen aan grote en traditionele organisaties.

Maar dit is niet altijd correct. Veel merken begrijpen dat ze geen keus hebben en gewoon iets nieuws moeten bedenken om te overleven in de markt. En het is niet alleen de CEO of oprichter die zich daar zorgen over maakt. Bedrijven bieden medewerkers kansen voor innovatie omdat ze anders gedoemd zijn te mislukken.

3. U moet leren hoe u code schrijft

Ja, de industrie kampt tegenwoordig met een ernstig tekort aan techneuten. Weten hoe je moet coderen doet geen pijn, maar je moet er niet naar streven om ontwikkelaar of data-analist te worden als het je niet echt kan schelen.

Neurowetenschapper Tara Swarth gelooft dat de sleutel tot toekomstig succes niet ligt in het studeren van informatica, maar in het trainen van de hersenen om te denken als een computer. “Je moet problemen oplossen en begrijpen hoe machines oplossingen en patronen vinden.”

Astronoom Moya McTeer suggereerde ook dat het nuttig is om te leren denken als een wetenschapper. Ze vindt dat je vragen moet kunnen stellen over je werk, en niet meteen taken moet kunnen regelen. “De juiste vragen zullen je helpen een oplossing te vinden”, schreef ze.
4. Automatisering neemt werk weg

Een van de meest populaire mythes is waarschijnlijk het idee dat robots je werk wegnemen en dat je er niets aan kunt doen.

Een dergelijke overtuiging is echter gevaarlijk, zei Swarth. Angst voor robots zet de hersenen in een vecht-of-vlucht-modus, wat de vaardigheden beperkt die nodig zijn om machines te bedienen. Uiteindelijk zullen robots mensen helpen om beter werk te doen. Maar hiervoor moet u leren hoe u uw problemen samen met machines kunt oplossen.
5. Vrijzinnig kunstonderwijs is zinloos

Het debat over de voordelen van humanitaire onderwerpen is al lang aan de gang. Maar in een op technologie gerichte wereld begonnen steeds meer mensen de behoefte aan creatieve specialiteiten in twijfel te trekken. Maar dat is het niet. De geesteswetenschappen zijn tegenwoordig nog belangrijker dan vroeger.

Schrijver Avi Goldfarb is van mening dat hoewel technische vaardigheden een grote rol spelen in de moderne wereld, het begrip van kunst, filosofie, sociologie en psychologie mensen zal helpen om kunstmatige intelligentie correct te gebruiken.

Ondernemer en schrijver Faizal Hock zei: “De voortdurende opkomst van nieuwe technologieën zal ons scala aan mogelijkheden uitbreiden. We zullen in een onderling verbonden en tegelijkertijd geïsoleerde wereld leven. We zullen meer zelfexpressie eisen. Als dat zo is, zullen we moeten begrijpen hoe we de geesteswetenschappen kunnen gebruiken om anderen en onszelf te inspireren en te beïnvloeden. “

 

https://www.vindazo.be