Uw bedrijvengids
Image default
Bedrijven

De zorgverzekering en wintersport: wat wordt vergoed?

Veel mensen kiezen ervoor om een paar weken op wintersportvakantie te gaan. Lekker skiën of snowboarden in Oostenrijk, of juist de Zwitserse of Franse skigebieden onveilig maken. Vergeet ook niet de enorme schnitzels en apfelstrudels en de après-ski erna. Je zou bijna vergeten dat je jezelf ook verzekerd moet hebben voordat je op de lange latten gaat staan. Een ongeluk zit namelijk in een klein hoekje… Wil je weten hoe het nou eigenlijk zit met jouw zorgverzekering en op wintersport gaan? In artikel bespreken waar je wel en niet voor verzekerd bent.

Alleen een basisverzekering voldoende voor wintersport?

Helaas, dan moeten we je uit de droom helpen. Alleen met een basisverzekering op wintersport gaan is meestal niet voldoende. Je kunt het natuurlijk wel riskeren, maar de kans op ongelukken is groter op de piste en dan is een basisverzekering vaak niet toereikend voor alle kosten. Wil je altijd aanspraak kunnen maken op een vergoeding vanuit de zorgverzekering voor wintersport, sluit dan een aanvullende wintersportverzekering af. deze verzekering dekt een hoop kosten en zorgt ervoor dat je ook verzekerd bent bij schade, diefstal en/of verlies van je ski-uitrusting.

Basisverzekering en aanvullende verzekering voor wintersport

Wil je een basisverzekering en een aanvullende verzekering afsluiten, dan is het wel belangrijk dat je van tevoren verschillende zorgverzekeringen met elkaar gaat vergelijken. Zo weet je wat voor jou de beste polis is en kun je ook direct op prijs vergelijken. Je kunt jouw geld immers goed gebruiken voor die wijntjes of biertjes tijdens après-ski. Online zorgverzekeringen vergelijken zorgt ervoor dat je verschillende aanbieders ‘naast elkaar’ kunt leggen en maakt het vergelijken ook in een keer overzichtelijk voor jou.

Zorgeloos op wintersport met de juiste zorgverzekering

Heb je zorgverzekeringen met elkaar vergeleken en wil je gaan overstappen? Zorg dan dat je dit voor 31 december doet. Voor deze datum moet jouw oude zorgverzekering opgezegd zijn en kun je een nieuwe zorgverzekering afsluiten. Zo ben je altijd op tijd met het afsluiten van een nieuwe zorgverzekering en kun je zorgeloos genieten van de verse sneeuw en de sensatie van het wintersporten.

 

Gerelateerde artikelen

Bluntwrap

Uw rieten dak onderhouden, daar helpen we bij!

Riool ontstoppen in Bergen op Zoom