Uw bedrijvengids
Bedrijven

Verschillende tools voor betere SEO teksten

seo webteksten schrijven gaat niet vanzelf. Je moet met veel verschillende dingen rekening houden, zodat jij een hogere positie in de zoekmachines krijgt. Daarnaast is het ook altijd van belang dat jij voor jouw doelgroep blijft schrijven, zodat jouw lezer niet snel afhaakt. Wanneer je zelf niet goed bent in SEO, dan zijn er een aantal handige tools voor te vinden die jou hierbij kunnen helpen.

Ubersuggest voor de juiste zoekwoorden in jouw SEO teksten

Allereerst zijn er tools die ervoor zorgen dat jij de juiste zoekwoorden in jouw SEO teksten hebt staan. Een daarvan is Ubersuggest. Wanneer jij al een lijst met zoektermen hebt opgesteld, dan kun je hier ook extra suggesties bij gebruiken. Uiteraard kun je deze zelf al opstellen, maar veel handiger is om Ubersuggest te gebruiken. Deze tool geeft jou namelijk allemaal suggesties waar je waarschijnlijk nog helemaal niet aan gedacht had.

Combineren van zoekwoorden voor meer bereik

Ook Zoekwoordmixer van SDIM.nl is een van de tools die handig is in gebruik. Je kunt met deze tool zoekwoorden combineren voor een beter bereik. Natuurlijk kun je deze lijst ook zelf opstellen. Maar om er zeker van te zijn dat je de goede hebt, is het misschien handig om deze tool erbij te pakken wanneer je SEO teksten gaat schrijven. Je bespaart hier immers veel tijd mee.

Inspiratie kan helpen bij jouw zoekwoorden

Mocht je alle zoekwoorden willen bepalen, dan is de Zoekwoordplanner van Google Adwords een goede oplossing. Je krijgt met deze tool inspiratie voor zoekwoorden voor jouw SEO teksten en daarnaast ook meer inzicht in de bijbehorende zoekvolumes. Probeer echter eerst een van de andere tools, want Google biedt niet meer helemaal toegang tot dit onderdeel door het veranderende algoritme. Wanneer je echter alleen inspiratie nodig hebt, dan kun je deze tool nog eenvoudig gebruiken.

Ga de strijd aan met de concurrentie

BIj het schrijven van webteksten laten schrijven is het ook van belang dat je kijkt naar jouw concurrentie. Zij kunnen immers dezelfde zoekwoorden gebruiken, waardoor jouw website lager in positie komt. Door middel van SeoQuake kun jij zien wat jij en de concurrentie met jouw zoekwoorden doen op onder andere social media, domein gegevens en andere zaken. Zo zie jij precies hoe jij scoort ten opzichte van jouw concurrenten en kun je jouw teksten eventueel nog aanpassen om een betere ranking te krijgen.

Meer bezoekers voor meer omzet

Naast deze tools zijn er nog veel meer waar je gebruik van kunt maken wanneer je aan de slag gaat met jouw SEO teksten. Zo kom je niet alleen op meer ideeën voor zoekwoorden en synoniemen, maar kun je jezelf ook direct onderscheiden van de concurrentie. Zo ben jij ervan verzekerd dat je te allen tijde een hogere positie hebt in de zoekmachines dan jouw concurrent en kun je beginnen met een grotere omzet draaien. Jouw website krijgt namelijk meer bezoekers, wat ook de call-to-action op jouw website ten goede kan komen bij goede en inspirerende teksten.

https://www.textmakelaar.nl/