Uwbedrijvengids

Wat zijn de voordelen van een hondengedragsdeskundige?

Op het moment dat je problemen ervaart met je hond, is het verstandig om je eens te verdiepen in de mogelijkheden van een hondengedragsdeskundige. Vooral als je hond agressief is of helemaal niet goed luistert kan het zijn dat je wat hulp kunt gebruiken. Een hondengedragsdeskundige is geen standaard honden trainer maar iemand die zich ontzettend goed heeft gespecialiseerd in het gedrag van een hond. Dit zorgt ervoor dat jij en je hond goed geholpen kunnen worden. Wij hebben de voordelen voor je op een rijtje gezet!

De juiste oplossing

Wanneer je met je hond naar een hondentraining gaat, is het programma over het algemeen hetzelfde. Er wordt te weinig aandacht besteed aan de hond zelf. Over het algemeen is dit niet zo erg, maar wanneer je problemen ervaart met je hond, is de extra aandacht extra belangrijk. Per geval verschilt het waar deze problemen vandaan komen. Een hondengedragsdeskundige zal goed gaan kijken naar de oorzaak zodat dit verholpen kan worden. 

Gedrag van de hond en zijn baas

Het baasje van een hond heeft ontzettend veel invloed op het gedrag van de hond zelf. Een bepaalde lichaamshouding kan voor een hond al heel anders overkomen. In veel gevallen is dit ook terug te zien in het gedrag van de hond. Een hondengedragsdeskundige kijkt daarom niet alleen naar het gedrag van de hond maar ook naar het gedrag van het baasje. 

Effectief 

Door veel tijd en aandacht te besteden aan het probleem, de situatie, de hond en het baasje, is de hulp van een hondengedragsdeskundige ontzettend effectief. Dat wil zeker niet zeggen dat het probleem na één training direct is opgelost, maar wanneer je hier serieus mee aan de slag gaat, kunnen de meeste problemen goed verholpen worden! Al met al kunnen we dus zeggen dat er een hoop voordelen naar voren komen.