Kies voor de kwaliteit van deze wind-up statieven

Als u werkzaam bent in de licht-, video- of geluidsindustrie, dan weet u vast het belang van goede wind-up statieven. Zonder deze statieven is het immers erg lastig om trussen of licht- of geluidsbronnen soepel omhoog te krijgen. Gezien het gewicht en de omvang van deze apparaten is het vrijwel onmogelijk om dit zonder hulp van een statief te doen! Heeft u om deze reden een wind-up statief nodig? Dan bent u bij Wytec Trade op de juiste plek. Hier vindt u namelijk wind-up statieven van het hoogstaande merk Showtec. Showtec staat al jaren bekend als leider in de productie van kwalitatief hoogwaardige wind-up statieven. Een beter statief kunt u niet krijgen!

De eigenschappen van de statieven van dit merk

Wytec Trade heeft drie varianten van wind-up statieven van Showtec in hun assortiment, namelijk de Showtec Basic 2800 Wind-up, de Showtec Pro 3500 Wind-up stand en de Showtec Basic 3800 Wind-up. Het verschil tussen deze statieven is de maximale hoogte waarop u deze kunt instellen. Zo is de Showtec Basic 2800 Wind-up te verstellen tot een hoogte van 2,8 meter, de Showtec Pro 3500 Wind-up tot een hoogte van 3,5 meter en de Showte Basic 3800 Wind-up tot een hoogte van 3,8 meter. Alle drie de statieven hebben als gemeenschappelijke eigenschappen dat ze vrij zijn van kabels, zeer veilig en stabiel zijn en voldoen aan de TUV- en GS-eisen. Dit maakt dat u gegarandeerd bent van een betrouwbaar statief dat u gemakkelijk kunt gebruiken.

Maak uw keuze en bestel

Heeft u de informatie op de website gelezen en besloten welk statief perfect is voor u? Wacht dan niet langer en plaats uw bestelling direct, zodat u hier binnenkort al gebruik van kunt maken. Mocht u interesse hebben in de statieven maar nog meer informatie willen ontvangen, dan staan de specialisten van Wytec Trade voor u klaar. U bereikt hen eenvoudig via de contactgegevens op de website.

https://www.wytec.nl/

Draadloze communicatiesystemen voor ruiters

Een instructieset paardrijden is handig om als instructeur duidelijke boodschappen of informatie door te geven aan uw ruiter tijdens trainingen of wedstrijden.

Met deze speciaal voor ruiters ontworpen AXIWI communicatiesystemen kan de ruiter zelfs terugpraten, zodat u als instructeur altijd weet dat de ruiter uw boodschap goed heeft ontvangen.

Een kwaliteitsoverdracht van de boodschap is verzekerd, omdat er een open verbinding is en het passende oortje het laat klinken alsof de persoon naast u staat.
Dit betekent dat u als instructeur de ruiter kunt aansturen zonder dat u of de ruiter last hebben van ruis, interferentie, vertragingen of echo’s.

Zo’n duidelijke verbinding is erg belangrijk en zorgt voor een soepel verloop van de wedstrijd of de trainingssessie, het zal u een hoop geschreeuw en moeite besparen.

U hoeft zich geen zorgen te maken over ongemak, want dit systeem heeft een klein formaat en is licht, zodat u het nauwelijks voelt.
Dit is zeker handig voor de ruiter, want zo voelt hij zich tijdens zijn rit uiterst comfortabel en kan hij optimaal presteren.

Dit systeem is ook een uitstekende keuze als u op zoek bent naar een betrouwbaar communicatiesysteem en als u professioneel aan wedstrijden deelneemt. Deze versie van het AXIWI communicatiesysteem is speciaal ontworpen voor de professionele en veeleisende wedstrijdrijder.

Het gebruik van dit toestel gebeurt eenvoudig door het toestel aan te zetten. Het biedt ook privacy door zijn privé-verbindingstechnologie.
Deze technologie zorgt ervoor dat de instructeur te allen tijde de privé-verbinding met zijn ruiter behoudt, zelfs op plaatsen waar veel instructiesets worden gebruikt.

Een iPhone reparatie met drie maanden garantie bij deze winkel in Leiden

Is het beeldscherm van uw iPhone gebarsten? Is de accuduur van uw batterij niet meer wat het voorheen was? Of krijgt u het volume niet meer harder of zachter? In al deze gevallen brengt u uw iPhone langs bij Ben Telecom in Leiden voor een reparatie. U kunt uw telefoon niet lang missen en wilt natuurlijk bereikbaar zijn voor uw werk of uw familie. De vakkundige medewerkers van deze winkel lossen de problemen aan uw iPhone daarom snel en nauwkeurig op. Dit doen zij tegen de laagste prijzen van heel Leiden. Bent u benieuwd voor welke reparaties u hier nog meer terecht kunt? Lees dan verder!

Laat verschillende soorten werkzaamheden uitvoeren aan uw iPhone

Naast een reparatie aan het beeldscherm, de batterij of de volumeknop van uw iPhone, voeren de deskundige medewerkers van deze winkel in Leiden nog veel meer werkzaamheden voor u uit. Zo repareren zij de aan- en uitknop, camera’s, luidspreker en oorspeaker. Problemen met uw iOS-software of wifi-verbinding zijn tevens snel verholpen. Ook voor reparaties aan overige onderdelen vindt dit bedrijf een passende oplossing. Dit geldt voor de uiteenlopende modellen van Apple. Uw telefoon wordt altijd gerepareerd met onderdelen van hoge kwaliteit. Bovendien ontvangt u op deze onderdelen drie maanden garantie. Zo bent u snel weer bereikbaar!

Breng een bezoek aan de winkel of stuur uw telefoon op

Ben Telecom uit Leiden heeft jarenlange ervaring, waardoor u zeker bent dat uw iPhone in goede handen is voor een reparatie. Bezoek hiervoor de winkel of stuur uw telefoon op. Op de website bekijkt u eenvoudig wat een bepaalde reparatie voor uw type telefoon kost. Zo komt u niet voor verrassingen te staan. Heeft u nog vragen of wilt u weten of een bepaalde reparatie mogelijk is? Neem dan contact op met de winkel; de vriendelijke medewerkers helpen u graag verder.

https://www.bentelecom.nl/

Harde schijven vernietiging voor bedrijven

Het belang van correcte datavernietiging

We hoeven u waarschijnlijk niet uit te leggen waarom het voor uw onderneming van belang is dat harde schijven en eventuele andere datadragers op een correcte en afdoende manier worden vernietigd.

Op een harddisk staat een overvloed aan vertrouwelijke informatie en privacy gevoelige data. Denk aan klantenbestanden, offertes, notulen, inloggegevens, foto’s en andere bedrijf gerelateerde gegevens. Allemaal informatie die niet openbaar mag worden en die u binnen de organisatie wilt (en zelfs moet) houden.Op een gegeven moment zijn de datadragers van uw onderneming of organisatie waarschijnlijk aan modernisering toe. Maar op welke wijze gaat u de data van de oude harddisks vernietigen? De hier op opgeslagen, vaak vertrouwelijke, informatie kunt u niet zomaar weggooien. Ook al functioneert een harde schijf niet meer, heeft deze brand- of waterschade opgelopen of is met een hamer bewerkt, het wissen van de data van een harde schijf is niet eenvoudig. Hoewel een harde schijf optisch defect lijkt te zijn, kan de data vaak volledig worden teruggehaald. Dat bewijzen recovery specialisten. Zij slagen er elke dag steeds weer in om data van zwaar beschadigde harddisks te herstellen.

Uw onderneming zit vast niet op een datalek te wachten. Alleen door uw harde schijven door een gespecialiseerd bedrijf te laten vernietigen, wordt voorkomen dat er identificeerbare informatie gelekt wordt. Elke onderneming die via een verkochte of niet correct vernietigde of weggegooide datadrager persoonsgegevens lekt, is voor dat datalek verantwoordelijk.

Uw harde schijf door een specialist laten vernietigen, een veilige manier

Er zijn in harde schijven vernietiging gespecialiseerde bedrijven die op een uiterst veilige en betrouwbare manier alle informatie van harddisks en andere datadragers op onherstelbare wijze kunnen verwijderen. Dit soort bedrijven moeten voldoen aan uiterst strenge normeringen (ISO/IEC 21964 en DIN 66399). Deze normeringen schrijven onder andere de grootte van de deeltjes na vernietiging, bijvoorbeeld door een krachtige shredder, voor. Zo geldt voor harde schijven dat die in verschillende stukjes moeten worden gebroken en vervormd, waarbij de deeltjes na vernietiging niet groter dan 320mm2 mogen zijn.

Er zijn bedrijven die dit bij u op locatie kunnen verzorgen, zodat u de vernietiging met eigen ogen kunt gadeslaan.
Al het IT-afval wordt vervolgens conform de WEEELABEX-richtlijnen verwerkt. De afkorting WEEELABEX staat voor Waste Electric and Electronic Equipment LABel of EXcellence. Deze normen zijn door Europese samenwerking van verwerkers en producenten ontwikkeld. Deze kwaliteitsstandaard beschrijft de standaarden voor verwerking, transport, recycling, opslag en hergebruik van apparatuur.

Voor de kosten hoeft u het als onderneming niet te laten. Per saldo kost harde schijf vernietiging maar enkele euro’s per stuk. Kies eieren voor uw geld, laat niets aan het toeval over en ga voor volledige zekerheid.
De financiële gevolgen bij een datalek liggen veel hoger.

Wat te doen met oude harde schijven?

De meeste consumenten en organisaties hebben een simpele manier om van oude hardware zoals harde schijven af te komen, namelijk gewoon weggooien. Maar wist je dat dit zeer onverstandig is, helemaal wanneer deze harde schijf afkomstig is van een organisatie met gevoelige informatie zoals klantbestanden. Maar hoe vernietig je een harde schijf dan wel op een verantwoorde manier?

Een andere belangrijke vraag is of je eigenlijk nog meer kunt doen met een oude harde schijf? Kan deze bijvoorbeeld gerefurbished worden zoals tegenwoordig bij veel apparaten gebeurt of niet?

Al deze vragen zijn van belang indien jij één of meerdere oude schijven hebt liggen. Lees daarom snel verder als jij ook zo benieuwd bent wat je er nog allemaal mee kunt doen.

De meerwaarde van harde schijven

Laten we allereerst ingaan op wat een harde schijf nu precies is. Vele van jullie zullen wel een beetje weten wat een harde schijf voor functie heeft. Echter ben je er met een beetje kennis vaak niet van bewust welke grote risico’s oude harde schijven met zich meebrengen. Daarom gaan we in deze alinea diep in op wat een harde schijf precies is en hoe deze nu werkt. Op deze manier zal je een goed besef krijgen van de waarde ervan voor een organisatie of bijvoorbeeld een kwaadwillend persoon zoals een hacker. Harde schijf, de oudste vorm van een opslagapparaat. Het is een vast onderdeel in elke computer. Op het opslagapparaat kan je als gebruiker zelf gegevens voor een langere tijd opslaan. Denk aan foto’s en video’s. Maar ook het besturingssysteem, bijvoorbeeld Windows. Een opslagapparaat is hierdoor erg belangrijk en onmisbaar. Zonder een besturingssysteem kan je niet met een computer werken.

Jarenlang was een harde schijf de enige keus om data op je computer op te slaan. Deze data werd dan opgeslagen op de draaiende magnetische schijven in een harde schijf.

Gelukkig zijn er tegenwoordig nog meer manieren ontwikkeld om data op te kunnen slaan. Zo wordt er tegenwoordig bijvoorbeeld ook gebruik gemaakt van zogenoemde SSD en SSHD opslagchips.

Deze chips zijn een stuk kleiner dan een harde schijf en kunnen vaak minder data opslaan, ook zijn ze meestal een stuk duurder dan een conventionele harde schijf. Het voordeel ervan is echter dat je ze gemakkelijk kunt installeren in een computer. Vervolgens sla je de data die opgeslagen moet worden op en verwijder je de chip simpelweg weer. Op deze manier kan je informatie gemakkelijk meenemen waar jij het nodig hebt.

Wat te doen met oude harde schijven?

Nu we een goed begrip hebben van de waarde die een harde schijf kan hebben door de gevoelige informatie die erop is opgeslagen. Kan er worden gekeken naar de mogelijkheden van een oude harde schijf. Het belangrijkste is om eerst vast te stellen of de harde schijf nog werkzaam is. Indien dit wel het geval is kan deze weer worden gebruikt in een andere computer. Er is dan dus geen noodzaak om de schijf op een verantwoorde manier te vernietigen.

Shredding, wel zo veilig

Indien de harde schijf niet meer werkzaam is wordt aangeraden om deze op een kundige en verantwoorde manier te laten vernietigen. De simpelste en veiligste manier is datavernietiging door shredding. Bij deze methode wordt een harde schijf door een versnipperaar heen gehaald en vervolgens verbrand. Op deze manier wordt de schijf in stukje vermalen en vervolgens worden deze stukjes verbrand om er zeker van te zijn dat er geen informatie kan worden teruggehaald.

Dit is de veiligste manier om je oude hard schijf te laten vernietigen. Indien je dit wilt laten doen is het altijd handig om te kijken naar een betrouwbare en gecertificeerde partij. Recycling bedrijven zonder certificering voor datavernietiging zijn immers niet bevoegd om dit voor jouw oude harde schijf te doen.

Indien je oude harde schijf nog werkzaam is kan je er ook voor kiezen om de bestaande data op de schijf te laten overschrijven. Op deze manier schrijft een programma blanco data over de bestaande data heen. De oude mogelijk gevoelige informatie is op deze manier gewist en je kunt de harde schijf gelukkig weer opnieuw gebruiken. Perfect wanneer je geen risico wilt lopen op een data lek en kosten wilt besparen. Het kan echter voorkomen dat je geen toegang hebt tot software om een harde schijf over te schrijven, in dat geval kun je dit ook laten doen door een professionele aanbieder. Een andere mogelijkheid kan zijn het verkopen van je harde schijf aan een organisatie.

Kies verstandig

Er zijn redelijk wat aanbieders actief die bereid zijn jouw oude harde schijf op te kopen, deze vervolgens te legen en de schijf dan opnieuw te verkopen. Het risico bij deze optie is dat je helemaal niet zeker weet of een dergelijke partij de informatie bijvoorbeeld wel op een verantwoorde manier wist. Kijk daarom altijd goed met welke partij je in zee gaat, dit voorkomt onaangename verassingen of bijvoorbeeld een data lek. Deze laatste optie is trouwens enkel relevant voor consumenten, organisaties zouden hun oude data dragende hardware altijd door een professionele partij moeten laten vernietigen.

Beveilig uw bedrijf met goede toegangscontrolesystemen

Om de veiligheid binnen uw bedrijf te kunnen garanderen, is het belangrijk dat u beschikt over een goede bedrijfsbeveiliging en dus ook goede toegangscontrolesystemen. Technische systemen raken snel verouderd en daardoor bestaat het risico dat zij gehackt worden. Ook kunnen toegangspassen in verkeerde handen vallen en daardoor kunnen ongenode gasten in uw bedrijf binnen komen. Voor uw bedrijfsbeveiliging is het dan ook van belang om goed na te denken over de keuze voor het juiste toegangscontrolesysteem. Biometrie is het werken met vingerafdrukken. Als u een toegangscontrolesysteem heeft wat werkt met biometrie hoeven uw medewerkers alleen hun vinger op een kastje neer te leggen en kunnen zij naar binnen.

Kies voor het gemak van biometrie

Het verkrijgen van toegang zonder een pas of om een sleutel te moeten bewaren, is zowel voor u als voor uw personeel erg gemakkelijk. Er is geen gedoe met passen die kwijt raken of per ongeluk thuis zijn blijven liggen. Ook codes zijn niet altijd even veilig en kunnen gemakkelijk afgekeken worden. Gun uzelf en uw personeel dus het gemak van toegangscontrolesystemen die werken met biometrie. Veilige toegangscontrolesystemen vindt u bij EasySecure. Dit internationale bedrijf richt zich volledig op biometrie en is de specialist op dit gebied. Daardoor weet u zeker dat de bedrijfsbeveiliging van dit bedrijf altijd voldoet aan de nieuwste innovaties.

Voor elk bedrijf toegangscontrolesystemen op maat

Als u op zoek bent naar de nieuwste innovaties op het gebied van beveiliging vindt u deze dus zeker bij EasySecure. Het maakt daarbij niet uit of uw bedrijf 3 personeelsleden heeft of 30.000. De systemen van EasySecure kunnen worden toegepast bij bedrijven tot wel 40.000 medewerkers. Daarnaast zijn ook meerdere filialen geen probleem. De systemen kunnen namelijk worden geïnstalleerd in bedrijven met 500 filialen. Dit maakt het geschikt voor tal van bedrijven. Zo kunt u denken aan supermarkten, industrieën, maar ook kantoorpanden. Voor een indruk van alle mogelijkheden kunt u op de website kijken of contact opnemen.

Veelzijdige integratie met Kentico CMS

Wilt u met uw bedrijf meer halen uit al uw applicaties? Kies dan voor Kentico CMS! Hiermee houdt u dankzij een geïntegreerd systeem alle content up-to-date. Heeft u meerdere marketingactiviteiten die u functioneel wilt inzetten? Dan is dit de ideale tool om dat te doen. Denk maar eens aan het implementeren van content, e-commerce en overige online marketingactiviteiten. Voorheen ging dit via aparte programma’s en dat gaat ten koste van de snelheid en doeltreffendheid. Met dit CMS plaatst u alles in dezelfde omgeving en dat werkt een stuk efficiënter.

Kentico CMS in de praktijk

Een goed draaiend CMS-systeem is tegenwoordig van essentieel belang voor een veelzijdige en directe approach van de klant op het juiste moment. Zorgen dat al uw kanalen tegelijkertijd worden aangesproken én met dezelfde belangrijke boodschap, dat is mogelijk met Kentico CMS. Heeft u te maken met meerdere softwareprogramma’s? Dan is API Management wellicht een uitkomst. Middels API Management communiceren meerdere softwareprogramma’s direct met elkaar. API’s zijn in staat om informatie vanuit diverse programma’s met elkaar uit te wisselen. Zeker wanneer uw bedrijf actief is op diverse terreinen op het internet, dan is het prettig om snel in te kunnen spelen op het potentieel van uw doelgroep door middel van API Management. Het komt er in feite op neer dat informatie veel sneller naar voren komt door programma’s op de achtergrond. Bij Datacon komt u meer te weten over de unieke mogelijkheden voor bedrijven.

Kentico CMS en API Management koppelen?

Uw doelgroep bereiken is niet zo gemakkelijk. want waar is deze op welk moment te vinden? Hierbij komen Kentico CMS én API Management zeer goed van pas. Door informatie op allerlei manieren te achterhalen en deze vervolgens te koppelen aan een universele uiting, weet u de juiste doelgroep effectief te bereiken. Informatie die vanuit API Management onder meer naar voren komt is de bezoekers van een website, de manier waarop zij surfen, welke pagina’s worden bezocht en wanneer bezoekers een website verlaat. Dit is allemaal zeer relevantie informatie die goed te koppen is met Kentico CMS en API Management.

De beste draadloze speakers van JBL, welke types zijn het meest populair?

Draagbare luidsprekers – buisvormig of schijfvormig – zijn gemakkelijk mee te nemen en op te bergen in een rugzak. Er zijn veel apparaten om uit te kiezen, maar het kiezen van de juiste luidspreker kan lastig zijn omdat u veel functies wilt overwegen die verder gaan dan draagbaarheid. JBL Bluetooth speakers zijn de afgelopen jaren zo goed ontvangen dat het merk enorm veel types is gaan ontwikkelen.

De lijn van draagbare luidsprekers van JBL is een goed voorbeeld van hoe bedrijven hebben bedacht hoe ze audio van redelijk hoge kwaliteit kunnen produceren uit een klein pakket.

Met modellen zoals de Flip-serie is JBL goed in balans. Alle drie zijn gemakkelijk te vervoeren en pakken een klap, hoewel de bascomponent de neiging heeft te kort te schieten met meer bas-zware muziek – je kunt maar zoveel in een 1-pond apparaat passen.

De bass van JBL speakers zijn geweldig

Wanneer JBL de bas goed krijgt, zijn deze luidsprekers moeilijk te negeren, visueel en hoorbaar. De JBL Xtreme is een groter apparaat en kan de diepe, dreunende bas leveren die gebruikers in hun draagbare luidsprekers kunnen missen. De Charge en Charge 2+ zijn middelgrote luidsprekers en bieden meer bas dan de Flip, maar niet zo veel als de Xtreme.

In sommige gevallen geeft JBL prioriteit aan draagbaarheid, met modellen zoals de Micro en Clip +. Beide luidsprekers zijn lichtgewicht, draagbaar en compact en kunnen in een rugzak worden gegooid of worden geknipt voor reizen of excursies in de buitenlucht.

Of u nu een soundtrack wilt bieden voor uw wandelingen, strandreizen of achtertuinfeesten bij het zwembad, of gewoon thuis wilt luisteren, de kans is groot dat een JBL-luidspreker geschikt is voor de rekening. Lees onze samenvatting om te zien welke het beste bij uw luidsprekerbehoeften past.

1. JBL Flip 3

Het robuuste uiterlijk, het spatwaterdichte materiaal en de batterij die 10 uur werken, maken de JBL Flip 3 de perfecte luidspreker voor alle weersomstandigheden. Hoewel het een beetje bas ontbreekt, biedt de Flip 3 stereogeluid dat overal kan worden genomen. Gebruikers ondervonden wel wat vervorming toen de luidspreker naar hogere volumes werd geduwd, maar het was in staat om een ​​kamer te vullen met helder, hard geluid op gematigde niveaus.

2. JBL Charge 2+

JBL slaagde erin om twee subwoofers in de spatwaterdichte Charge 2+ te persen, zodat gebruikers de bas dreun in hun muziek niet missen. De batterij van de Charge 2 + kan ook genoeg energie bevatten om uw telefoon van stroom te voorzien en tegelijkertijd muziek af te spelen. Gebruikers zeiden dat ze volumeschommelingen hadden: sommigen zeiden dat het volumebereik afhing van welke muziekbron was aangesloten, of het nu een laptop, tablet, iPhone of Android-apparaat was. De luidspreker kan behoorlijke volumeniveaus bereiken, maar gebruikers zeiden dat het niet ideaal is in grote groepsinstellingen.

https://electronicagadgets.nl/draadloze-speakers/

Een label apparaat met de functies die u nodig heeft, vindt u bij deze specialist

Bent u op zoek naar een echte specialist op het gebied van alle facetten van label apparatuur? Dan moet u bij Dymo Store zijn. Zowel voor thuis als op kantoor heeft deze winkel gegarandeerd het label apparaat dat u nodig heeft. In een magazijn moeten voorraden netjes gesorteerd worden en het is uiteraard heel efficiënt als dit op een duidelijke en snelle manier gebeurt door middel van snel geprinte labels. Wat de werkzaamheden op kantoor betreft, kan een label apparaat ook onmisbaar zijn. Het lijkt misschien alleen maar een handige tool, maar wanneer er bijvoorbeeld spullen verhuisd moeten worden, of wanneer er nieuwe ruimtes ingedeeld moeten worden, bieden labels goed overzicht van de kantoorindeling. Zo zijn er talloze situaties te bedenken waarbij een label apparaat zeer nuttig is.

Voor elke situatie het ideale label apparaat

Waar u een label apparaat ook voor nodig heeft, Dymo Store heeft het perfecte exemplaar in huis. Gaat het alleen om het labelen van de inboedel van uw woning? Dan is een Dymo LetraTag of Dymo lettertang ideaal om te gebruiken. Deze functioneren snel en zijn erg gebruiksvriendelijk. Met de Dymo 3D reliëftape blijven labels stevig, ook wanneer de spullen buiten staan. In een industriële setting is een wat meer geavanceerd label apparaat nodig, zoals de Dymo LabelManager 500TS en 360D. Het maken van kleurenprints of printen van barcodes ging nog nooit zo gemakkelijk als met deze apparaten. Een labeler met Bluetooth is aan te raden om snel elk type label te printen. Hiermee kunt u met gratis Dymo software eenvoudig vanaf uw smartphone een ontwerp maken en het met de printer direct afdrukken.

Bezoek de webshop

Van compact tot zeer geavanceerd, u vindt bij Dymo Store elk type label apparaat. Hiermee maakt u alles overzichtelijk en brengt u elke zaak weer perfect op orde. Dymo Store is een webshop waar u eenvoudig kunt bestellen en waar de specificaties van producten duidelijk en uitgebreid op staan vermeld. Bovendien vindt u er aantrekkelijke aanbiedingen. Heeft u alleen accessoires nodig, zoals tape en etiketten? Ook die zijn ruim op voorraad en snel leverbaar.

https://www.dymostore.nl/

De streepjescode

De streepjescode, wordt ook wel barcode genoemd. Het is ontworpen als codeersysteem voor dagelijks gebruik. Op bijna elk product wat we tegenwoordig kopen zit wel de bekende streepjescode. Ook kunnen we deze code tegenwoordig gemakkelijk zelf scannen met onze mobiele telefoon.

De geschiedenis van de barcode begint in 1952 toen vonden Norman Woodland en Bernard Silver het codeersysteem uit. Woodland en Silver vonden het belangrijk om een eenvoudige codering te ontwerpen die de omslachtige ponskaart kon vervangen. Het is ze gelukt en het systeem is snel aangeslagen in de rest van de wereld en is nu haast niet meer weg te denken uit onze samenleving.

Streepjescodes worden niet alleen in de supermarkt op producten geplaatst, het idee kent veel meer toepassingen. Zo wordt het systeem bijvoorbeeld in ziekenhuizen toegepast op testbuisjes van zieke cliënten zodat het juiste buisje wordt gelinkt aan de juiste persoon. Parkeerautomaten gebruiken barcodes om het juiste parkeertarief te berekenen en bibliotheken registreren de boeken aan de hand van barcodes. De bagage op vliegvelden worden aan de hand van barcodes naar het juiste vliegtuig gebracht. Ook e-tickets worden aan de hand van barcodes op echtheid gecontroleerd.

Er zijn verschillende soorten type streepjescodes:

 • Lineaire code, dit is een code die in 1 dimensie wordt gelezen, in deze categorie zijn weer 3 subcategorieën te onderscheiden.
  • Continue vs discrete codes
  • Codes met 2 breedtes vs codes met meerdere breedtes
  • Gestapelde codes
 • Tweedimensionale streepjescode meestal een vierkante pixelachtige afbeelding
  • GR-codes
  • Azteccode
  • Data Matrix

Wilt u zelf een barcode printen, dan kan dat heel makkelijk met een printsysteem. Dit kan bijvoorbeeld een etikettenprinter of een verpakkingsprinter zijn. Vaak krijgen producten vanuit de fabriek al een barcode mee, maar bij verse producten gebeurt het verpakken vaak pas op locatie. Bij verse producten is het bijvoorbeeld gebruikelijk om te kiezen voor een weeg en print combinatie.

http://www.kba-metronic.com/nl/