Kan een flow ervaring je werkstress doen afnemen?

Kan een flow ervaring je werkstress doen afnemen?

Heb jij weleens van een flow gehoord? Dit is een state of mind waar je in terecht kunt komen wanneer je heel geconcentreerd aan het werk bent. Daarnaast heeft het bereiken van een flow een positieve invloed op je mentale en fysieke gezondheid. Je kunt een flow zelfs inzetten om minder werkstress te ervaren. Hoe doe je dat precies? En op welke manier zorgt de flow ervoor dat jij leert omgaan met stress? In deze blog lees je meer over de flow en hoe dit je helpt om in je dagelijkse leven minder stress te ervaren.

 

Wat is een flow?

Heb jij een keer meegemaakt dat je ergens zo geconcentreerd mee bezig was, dat het leek alsof de tijd voorbij schoot? Dan kan het zijn dat je in een flow zat. De flow heeft een positief effect op je mentale toestand en zorgt ervoor dat jij geheel opgaat in het uitvoeren van je activiteit. Dit kan je hobby of zelfs je werk betreffen. Je kunt de flow herkennen aan een aantal interessante kenmerken. Ten eerste ga je volledig op in wat je aan het doen bent, je voelt je erg betrokken en de tijd lijkt aan je voorbij te razen. De flow zorgt ervoor dat jij de activiteit die je uitvoert tot een groot succes kunt maken. De flow behoort tot positieve psychologie en is door veelvuldig onderzoek door een psycholoog in het leven geroepen. Het blijkt dat je tijdens een flow je zelfbewustzijn verliest en je volledig opgaat in waar je mee bezig bent en daardoor verlies je al het besef van tijd. Je behoudt wel altijd persoonlijke controle over de activiteit en je krijgt intrinsieke motivatie doordat je er een uitdaging van maakt en je er enthousiast van wordt.

Op deze manier kom jij in de flow tijdens je werk

Heb je op het werk last van werkstress? Dan kan het bereiken van een flow je helpen om deze werkstress tegen te gaan. Wanneer je de zin van je werkzaamheden ontdekt, zal de vaagheid verdwijnen en je meer motivatie hebben om je werk af te maken. Je hebt zelf controle over het werk wat je per dag doet. Wanneer jij de touwtjes in handen hebt, ervaar je minder stress. Zoek naar voldoende uitdaging in je werk en probeer een record te zetten qua tijd wat je in een bepaalde taak steekt. Op die manier maak je er een spel van en zal je tevredener zijn wanneer je je werk afrondt.

https://liberi.nl/

Medische hulp bij Diëtist Schiedam voor afvallen

Een professionele diëtist in Schiedam die laat zien dat gezond, maar lekker eten prima samen kan! Heeft u last van overgewicht, heeft u last van gezondheidsproblemen waarop voeding een grote impact heeft of wilt u gewoon graag een gezonde leefstijl naleven? Wat uw reden voor een bezoek aan een diëtist in Schiedam ook is, hulp is er voor iedereen. Een diëtist in Schiedam kan u helpen een juiste balans te vinden tussen lekker en gezond. Een juiste balans is ten slotte de sleutel naar een gezonde levensstijl.

Wat houdt het vak van een diëtist nou eigenlijk in?

Vaak heerst de gedachte dat een diëtist enkel mensen helpt met overgewicht, maar deze gedachtegang is onterecht. Het werk van een diëtist gaat veel verder dan dat. Een diëtist heeft veel kennis van voeding en kan daardoor een grote doelgroep helpen. Niet alleen mensen met overgewicht, maar ook mensen met gezondheidsproblemen of mensen die simpelweg graag een gezondere levensstijl aan willen meten, kunnen bij een diëtist in Schiedam terecht. Het beroep dat een diëtist uitoefent is zeer breed, een diëtist krijgt met tal van soorten mensen in elk verschillende situaties te maken. Dus zelfs al bent u gezond, onthoud dat wellicht ook voor u een diëtist uit Schiedam iets voor u betekenen kan.

Lekker en gezond gaat prima samen

Dat gezond en lekker niet samen gaan, is achterhaald. Met de enorme en vooral ook diverse voedselhoeveelheid die we tegenwoordig kennen, kunnen ontelbaar combinaties van ingrediënten gemaakt worden. Naarmate een gezonde levensstijl steeds populairder wordt, neemt ook het aantal beschikbare recepten toe. Er bestaan tegenwoordig zo onwijs veel recepten dat er altijd wel wat tussen zit wat u lekker vindt. Om de juiste mindset voor deze gezonde levensstijl aan te meten, kan de hulp van een diëtist uit Schiedam voor u een uitkomst bieden. Laat u op weg helpen naar een gezond, gelukkig en bovenal gebalanceerd leven en maak een afspraak met een diëtist in Schiedam. Een goede ademhaling door middel van buteyko oefeningen

 

Het op de juiste manier ademen is ontzettend belangrijk en lang niet iedereen doet dit op de goede manier. Door middel van buteyko oefeningen weet je de ademhandling goed uit te voeren en onder controle te krijgen. Als je bijvoorbeeld last hebt van een speciale ziekte dat te maken eet met je longen, zoals astma zijn de buteyko oefeningen zeker zeer effectief. Ook kunnen de buteyko oefeningen buteyko oefeningen helpen bij mensen die zich gezonder en fitter willen voelen en streven naar een goede gezondheid. Door de buteyko oefeningen zorg je voor een betere ademhaling en zal je minder snel vatbaar zijn om ziek te worden. Je bouwt met de buteyko oefeningen namelijk veel weerstand op die ervoor zorgt dat je minder snel ziek wordt en je beter en gezonder in je vel zal voelen. 

 

buteyko oefeningen en voeding

 

buteyko oefeningen hebben ook een positief effect op de bloeddruk en werkt dan ook bloeddruk verlagend. Naast het uitvoeren van de buteyko oefeningen is het ook goed om je voedingspatroon wat meer aan te passen en je ademhaling meer onder controle te krijgen. Zo is het bijvoorbeeld niet goed om melkproducten te gebruiken en ook cafeïne en theïne is niet aan te raden wanneer je je bezighoudt met het uitvoeren van de buteyko oefeningen. Ook is het aan te raden om veel water te blijven drinken, je moet je lichaam voldoende van water voorzien om het een goede werking te geven. Je lichaam drijft vocht af en daarom moet jij er zelf voor zorgen dat je je lichaam genoeg vocht geeft. Zeker wanneer je bezig bent met het verbeteren van je ademhaling door middel van de buteyko oefeningen. De buteyko methode pakt de oorzaak aan van een probleem, en de oefeningen die daarbij horen zijn een hulpmiddel om het probleem waar jij tegen aan loopt op een juiste manier te kunnen oplossen.
Een elektrisch aangedreven rolstoel vinden

Een elektrische aangedreven rolstoel vinden is niet altijd even gemakkelijk. Dat komt omdat er veel verschillende modellen zijn. Wat voor de één goed werkt, kan voor de ander juist lastig zijn. Met dat in gedachte is het goed om te weten welke mogelijkheden er allemaal liggen. Aan de hand daarvan kan je dan een goede keuze maken. Uiteindelijk moet de rolstoel de kwaliteit van het leven natuurlijk een stuk beter maken. Daarom is het ook slim om de volgende informatie hierin mee te nemen. Zo ben je zeker van je keuze. Dit is altijd slim.

Gebruik van de elektrisch aangedreven rolstoel

Er zijn veel verschillende soorten van de elektrisch aangedreven rolstoel. Daardoor zijn er zowel mogelijkheden om deze binnen als buiten te gebruiken. Wie geen bewegingsvrijheid heeft, zal veel hebben aan dit type rolstoel. Zo wordt het beter mogelijk om zelf de nodige zaken te verzorgen. Zeker ook wanneer je er buiten de deur mee kunt rijden. Het is belangrijk om te kiezen voor een multifunctioneel model. Wanneer je dit doet, zijn een aantal zaken van belang. Daarom is het slim om deze punten allemaal ook langs te lopen. Zo maak je met zekerheid de juiste keuze.

Kiezen voor gebruiksgemak en comfort

Er zijn een aantal zaken waar je altijd op let. Een elektrisch aangedreven rolstoel moet gemakkelijk in gebruik zijn. Wanneer je overal naartoe kunt, is dat een groot voordeel. Minder afhankelijk zijn is voor ieder mens een ideaal. Deze stoel draagt daaraan in grote mate bij. Daarnaast is het belangrijk dat deze het nodige comfort biedt. Bedenk je dat je veel gebruik zal maken van de elektrisch aangedreven rolstoel. Hoe beter je erop zit, hoe aantrekkelijker dit is. Het is dus altijd slim om dit voorop te stellen bij het uitzoeken van een goed model. 

Letten op de wendbaarheid

De keuze voor een elektrisch aangedreven rolstoel hangt ook af van de wendbaarheid. Wanneer je gemakkelijk overal door kunt manoeuvreren is dat een voordeel. Denk bijvoorbeeld aan poortjes en smalle paadjes. Wanneer de rolstoel gemakkelijker stuurt en scherper reageert, dan is dit een voordeel. Het is altijd slim om hier kennis over op te doen. Kijk ook op de Twitter van Fast Furious Scooters. Daar vind je regelmatig bruikbare informatie. Weten wat je met de stoel kan maakt de keuze veel gemakkelijker te maken. Zo wordt het beter mogelijk om de juiste rolstoel te vinden. Let hier altijd op.

Letten op speciale wensen

Het is ook belangrijk om je eigen wensen voorop te zetten. Wanneer je specifieke eisen hebt, kan dit beïnvloeden welk model geschikt is. Aan de hand van wat voor jou belangrijk is, is de beste elektrisch aangedreven rolstoel te vinden. Fast Furious Scooters kan je hier ook op een goede manier bij helpen. Juist ook omdat er veel kennis van de rolstoelen in huis is. Zo is te bepalen welk model passend is. Ook is te bepalen of er eventueel speciale aanpassingen nodig zijn. Dit is allemaal goed te verzorgen door de specialist op dit gebied.

https://www.fastfuriousscooters.nl/scootmobiel/

Herstel sneller van een burn-out met de bedrijfspsycholoog

Zoals je waarschijnlijk weet komen burn-out klachten steeds vaker voor. Eén op de zes werkenden krijgt er mee te maken. Als er eenmaal sprake is van burn-out klachten, dan wil je natuurlijk zo snel mogelijk geholpen worden. Immers, hoe sneller je geholpen wordt, des te sneller herstel je van je burn-out. De bedrijfspsycholoog helpt je hierbij!

Geen wachttijden bij de bedrijfspsycholoog

Alhoewel je je met burn-out klachten vaak flink ellendig voelt, zijn er vaak lange wachttijden voordat je bij een psycholoog terecht kunt. En dat gaat ten kostte van je herstel. Van alleen thuis op de bank zitten worden je klachten alleen maar erger. Daarom hanteren ze bij Evoli Bedrijfspsychologie geen wachttijden. Je kunt binnen een week terecht voor een intakegesprek, om daarna meteen aan de slag te gaan met het herstel. Dat is niet alleen goed voor het welzijn van degene met de burn-out klachten en het burn-out herstel, maar ook voor de werkgever die zijn medewerker moet missen.

Hoe herken je een burn-out?

Maar hoe weet ik nu of ik een burn-out heb? Het is een toestand van mentale uitputting, waarbij je prikkelbaar bent, slecht slaapt, maar ook niet meer goed kunt ontspannen. Alleen al denken aan werken is vermoedelijk te veel. Je voelt je ook minder goed in staat om dit te doen. Na een intakegesprek bij Evoli Bedrijfspsychologie krijg je antwoord op vragen als: hoe herken je een burn-out? Maar ook hoe ziet mijn burn-out herstel eruit? Iedere persoon is weer anders, maar samen met de bedrijfspsycholoog maak je een plan om zo goed mogelijk te herstellen van een burn-out. Dat begint vaak met het opladen van de batterij: waar word je vrolijk van, waar krijg je energie van? Daar mag je méér van gaan doen!

Wat een bedrijfspsycholoog nog meer kan betekenen

Omdat een bedrijfspsycholoog ook kijkt naar de organisatie waarin iemand werkt, kan hij je goed helpen bij de terugkeer naar werk. Samen met de bedrijfspsycholoog kijk je welke valkuilen er op de loer liggen, om zo terugval te voorkomen en weer met plezier en zelfvertrouwen te kunnen werken. De bedrijfspsycholoog is er dus voor alle stappen van je burn-out herstel.

Als je werkt in organisatie waarin burn-out veel voorkomt, en je wilt meer weten over hoe hier mee om te gaan, kijk dan eens naar het e-book burn-out, met tips over hoe herken je een burn-out, maar ook hoe ga je er mee om als leidinggevende.

https://www.evoli.nl

Negatieve gedachten en negatief zelfbeeld

Negatieve gedachten bevordert het wantrouwen
Met steeds negatieve gedachten ontwikkel je ook een misvormd zelfbeeld. Stoppen met nadenken over wat er kan misgaan of wat er zou kunnen gebeuren. Negatieve gedachten lijden vaak tot slapeloze nachten omdat je zo zeker bent dat er iets mis zal lopen. Uiteindelijk zal er iets gebeuren want je werkt het zelf in de hand. Als je steeds het negatieve blijft zien dan kan op een gegeven moment niet meer genieten. Je bent steeds achterdochtig en op je hoede. Op lange termijn vertrouw je niemand meer.

Door negatieve gedachten krijg je een negatief zelfbeeld
Je straalt uit wat je voelt naar de buitenwereld:
– ben je blij dan trek je blije mensen aan
– ben je kwaad en humeurig, dan zal de wereld rondom u ook zo reageren

Probeer deze vicieuze cirkel te doorbreken door het negatieve te bannen want negatieve gedachten geven ook een negatief zelfbeeld weer.

Probeer overal het positieve te zien
Ook als er wat gebeurd, probeer zoveel mogelijk het positieve in het negatieve te vinden want negatieve gedachten kunnen aanleiding geven tot depressies en andere ziekten.
Probeer te genieten van de schoonheid van de omgeving zonder te mopperen. De woorden goed en slecht moeten worden afgeschaft want er is niet iets goed of slecht. Dat is jouw persoonlijke keuze die je met deze woorden nog een negatieve bijklank geeft.

Loslaten en vergeven
Om uit het negatieve zelfbeeld met negatieve gedachten te stappen kan je een paar dingen voor jezelf proberen te doen.

Vergeven en vergiffenis schenken
Vergeven is niet hetzelfde als vergeten. Iemand vergiffenis schenken wil zeggen dat je het loslaat en dat je weg wil uit die negatieve gedachten en lijdensweg. Het wil zeggen dat je jezelf toestaat om verder te gaan met je leven door alle negatieve gedachten los te laten.

Meditatie kan helpen om negatieve gedachten te bannen
Meditatie door het luisteren naar je ademhaling zodat de negatieve gedachten wegebben als sneeuw voor de zon. Focus op jezelf en niet op anderen en je zal veel gelukkiger worden.

https://www.zoma-opleidingen.nl/

Behandeling door middel van kruiden

De mensen in China geloven al eeuwenlang in de krachten van kruiden. Zij gebruiken kruiden in de behandelingen die zij uitvoeren om mensen te genezen. Als u een oude Chinese mythe leest of erover hoort, dan zult u ongetwijfeld iets gehoord hebben over een alwetende oude (vaak) man die gebruik maakte van een Chinese kruid, om een persoon dat ongeneselijk ziek of gewond was geraakt te redden. De kruiden zijn altijd in staat geweest om deze persoon te redden, ze bieden een uitweg van de dood en een kans op een lang leven. Natuurlijk zijn deze verhalen verzonnen of aangedikt, maar kruiden hebben wel degelijk meer kracht dan wij durven te geloven. De natuur is een van de sterkste dingen die er is.

Vanuit China

Chinese kruiden Eindhoven biedt u de traditionele kruidenbehandeling vanuit de Chinese geneeskunde. De eigenaar haar roods liggen in China en heeft op jonge leeftijd al besloten dat zij dit wilde gaan doen. Ze is gediplomeerd en heeft een opleiding in China gevolgd. Inmiddels werkt ze al 28 jaar in haar praktijk en heeft ze bergen met ervaring. De praktijk voldoet aan alle eisen en voorwaarden. U bent dus in goede handen. Er zijn verschillende behandelingen en geneesmethoden die Chinese kruiden Eindhoven aanbiedt. Dit zijn acupunctuur therapie, cupping, voetreflex zonnetherapie en medicinale massage. Dat laatste wordt ook wel Tui Na genoemd. Hierbij komen de Chinese kruiden kijken. Als u meer wilt weten over een van deze behandelingen, dan kunt u even bellen met Chinese kruiden Eindhoven. Zij kunnen u antwoord geven op al uw vragen en al uw klachten verhelpen. U mag hoge medisch ethiek, persoonlijke behandelingswijze, Chinese behandelmethoden en deskundigheid verwachten van uw gastvrouw bij Chinese kruiden Eindhoven. Maak een afspraak.

Wat is een burn-out?

Een burn-out Apeldoorn is een term in de psychologische termen om het gevoel uit te drukken dat je lichaam opgebrand is. Je heb geen energie of motivatie meer om iets nuttigs in je leven te doen. Je werk lukt niet meer en je kunt de energie er niet meer voor opbrengen om het juiste werk op tijd af te leveren. Een burn-out wordt vaak ook wel vergeleken met overspannen zijn. Met een burn-out Apeldoorn kun je je een hele lange tijd ellendig voelen. Soms houdt dit gevoel wel twee jaar aan. Met een burn-out Apeldoorn voel je erg veel stress, stress is een natuurlijke reactie van het lichaam op onaangename of vervelende situaties. Een burn-out komt veelal voort uit het werk wat we doen, de werkomgeving is niet meer zoals het was, je agenda raakt overvol en je reageert niet meer goed op collega’s en andersom. Dit zijn allemaal signalen van een opkomende burn-out.

Een burn-out voorkomen

Het is belangrijk dat je aandacht besteedt aan je lichaam en aan je geest. Je moet tot rust komen en ontspanning vinden bij jezelf. Het is belangrijk om je leefstijl daar op in te richten. Om van een burn-out Apeldoorn af te komen is de eerste stap van het herstel dat je het begrijpt en accepteert. Wanneer je blijft ontkennen dat je geen burn-out hebt, zal je ook niet genezen. De tweede stap om van een burn-out Apeldoorn te genezen is dat je je problemen op een rij zet en oplossingen gaat bedenken. Welke problemen zorgen voor extra spanning en welke niet? En de laatste stap is dat je de oplossingen ook daadwerkelijk gaat uitvoeren. De mensen die je hierbij kunnen helpen zijn gespecialiseerd in burn-out klachten en weten hier wel raad mee. Deze mensen hebben hun diploma dan ook zeker gehaald.

Hoe werkt een echografie in Den Bosch?

We hebben net al in grote lijnen proberen te vertellen waar een echografie in Den Bosch precies voor gebruikt wordt, maar hierbij weet je natuurlijk nog niet hoe zo’n echografie in Den Bosch in zijn werk gaat en waar het nou exact voor dient. Wat een echografie in Den Bosch eigenlijk doet is kijken in het zachte weefsel van het lichaam en zo kan de arts vaststellen over er geen afwijkingen, misvormingen of tumoren bevinden in het gebied waar dit onderzocht wordt. Je kunt je wel voorstellen dat een echografie in Den Bosch vandaag de dag erg belangrijk is, omdat er dus vroegtijdig ernstige ziektes mee kunnen worden opgespoord. Hoe gaat zo’n echografie eigenlijk in zijn werk? Iets wat we vaak horen is dat mensen denken dat er allerlei slangetjes naar binnen gaan, maar niets is minder waar. Er zijn wel onderzoeken waar dit gebeurd, maar dit noemen we weer anders. Bij een echografie in Den Bosch gebeurd alles uitwendig. Voordat de echografie in Den Bosch van start gaat, brengt een arts eerst gel aan op de plek waar de echo gemaakt gaat worden. Dit doet hij, omdat hij op deze manier de voortplanting van de geluidsgolven kan versoepelen en zo een beter resultaat uit de echo krijgt. Daarna houdt hij een sonde tegen de huid waar het te onderzoeken orgaan onder zit. Soms is het even zoeken, omdat bij iedereen de organen weer anders liggen en in sommige gevallen kan het zo zijn dat er veel spieren of vet voor zit. De sonde zendt ultrasone geluiden uit en deze gaan over het algemeen door alle andere lichaamseigen onderdelen heen. De arts krijgt vervolgen de geluiden terug via echosignalen. Een speciaal computersysteem vangt deze signalen dan weer op en deze kan ze omzetten in een speciaal beeld. Dit beeld wordt vervolgens zichtbaar op een monitor en zo kan er tijdens een echografie in Den Bosch heel veel worden vastgesteld over de gezondheid van een mens.Natuurlijke make-up tips

We geven je graag een paar praktische tips voor een natuurlijke uitstraling van je make-up.

Make up tip 1: Krachtige wimpers zonder klonten

Wimpers met klonten maken de hele look snel onverzorgd. Om een mooi make-up resultaat te bereiken, begin je met het aanbrengen van mascara in meerdere lagen. Pas dan gaat de borstel over de hele lengte door.

Zo zijn de individuele wimpers evenveel beter van elkaar gescheiden en ontstaan er geen knobbels. Als een paar wimpers aan elkaar plakken, kun je ze scheiden met een droog wimperborsteltje totdat de mascara is opgedroogd.

Make up tip 2: Volledige wenkbrauwen dankzij babypoeder

Als je je wenkbrauwen optisch wilt vullen, kun je gewoon wat babypoeder op de wenkbrauwen borstelen voordat je het wenkbrauwpoeder aanbrengt, bijvoorbeeld met een wimperkam. Op deze manier lijken de afzonderlijke haren dikker en worden kleine openingen perfect afgedekt.

Als je vervolgens een wenkbrauwpotlood gebruikt, kun je het beste beginnen met de buitenste haren en je weg naar binnen werken in plaats van binnen naar buiten te borstelen. Op deze manier wordt het haar beter bedekt door de borstel en intensiever gecoat met gel.

Make up tip 3: Droomlippen met lippenstiftlagen

Natuurlijk kan lippenstift zonder voorbereiding direct op de lippen worden aangebracht. Maar als je echt een mooie make-up afwerking wilt, moet je de volgende trucs gebruiken: Eerst omlijn je je lippen met een lippenpotlood. Dit zorgt ervoor dat de randen schoon blijven en de lippenstift niet uitloopt. Als je niet van te sterke contouren rond de lippen houdt, kun je ook een beige of transparant potlood gebruiken. De tweede truc is om de lippenstift aan te brengen met een penseel.

Zo ben je veel beter in het aanbrengen van de juiste hoeveelheid kleur op je lippen. Last but not least, breng een tweede lippenstift aan die de tint een beetje verandert. Bijzonder grote effecten worden bijvoorbeeld gecreëerd met matte kleuren in combinatie met een bijzonder romige lippenstift of een metallic tint.

Make up tip 4: Een natuurlijk eindresultaat

Heb je de indruk dat je per ongeluk te veel make-up hebt aangebracht? Spuit dan je gezicht in met een beetje thermaal of rozenwater. Door het vocht smelt de make-up beter samen met de huid en zorgt ervoor dat je er niet te zwaar opgemaakt uitziet. Als alternatief werkt deze truc ook met een speciale make-up fixeerspray.