Uw bedrijvengids
Gezondheid

Hoge bloeddruk

Bloeddruk is de kracht waarmee je hart het bloed pompt door je lichaam heen. Als de bloeddruk te hoog is verhoogt dit de kans op Hart en vaat ziekten. Het is zo dat een langdurig hoge bloeddruk de kans op beschadiging van de wanden van slagaders vergroot, een gevolg hiervan is weer slagaderverkalking. Slagaderverkalking zorgt er voor dat bloedvaten minder elastisch worden en de bloeddruk dus verder toeneemt. Bloeddruk is geen constante waarde, vaak is de bloeddruk in de ochtend en avond lager dan in de middag. Door activiteiten zoals spot, beweging, praten en emoties kan de bloeddruk tijdelijk worden verhoogd.

Een aantal oorzaken van hoge bloeddruk zijn onder andere: roken, hoog cholesterol, diabetes, overgewicht, langdurige stress, erfelijkheid, nierontsteking of het gebruik van alcohol. Mocht je lijden aan een te hoge bloeddruk zal je hier in eerste instantie weinig van merken. Er zal echter wel schade ontstaan aan belangrijke organen zoals het hart, slagaders, ogen, nieren en hersenen. Vaak wordt door deze schade pas de hoge bloeddruk opgemerkt. Als de bloeddruk extreem hoog is zullen er wel symptomen zijn zoals hoofdpijn, duizeligheid en misselijkheid.

Gelukkig is er wel wat te doen aan een te hoge bloeddruk, zo kan je natuurlijke bloeddrukverlagers gebruiken. Verder raden huisartsen aan om te stoppen met roken en gezond te eten. Minder zout in je dieet en afvallen zijn ook goede manieren om een hoge bloeddruk te voorkomen. Het is aan te raden om 30 minuten per dag te bewegen en men moet leren omgaan met spanning en stress.

Zoals eerder genoemd is het goed om gebruik te maken van natuurlijke bloeddrukverlagers. Een goede verlager is VascuCare Formula van Oligo Pharma. De formule is rijk aan soja proteine, vitamine C, lysine en aminozuren. Oligo Pharma is al meer dan 20 jaar gespecialiseerd in voedingssupplementen en is te verkrijgen in apotheken, drogisterijen en natuurwinkels. Ook is het mogelijk om voedingssupplementen online te bestellen.

http://www.oligo-pharma.nl/