Met een workshop djembé is muziek maken toegankelijker dan ooit

Heb je altijd al een muziekinstrument willen leren bespelen, maar durf je er niet aan te beginnen wegens een gebrek aan ervaring of de perceptie dat je amuzikaal bent? Dan is een workshop djembé een aanrader. Dit druminstrument, afkomstig uit West-Afrika, heeft een eenvoudige basis waardoor je met een beperkt aantal technieken toch heel wat leuke ritmes leert spelen. Er bestaan drie technieken: bas, toon en slap. Bij Dununba zit je goed voor toegankelijke djembéworkshops.

Een instrument waarvoor geen voorkennis nodig is

Wanneer je een workshop djembé volgt, krijg je nooit een partituur. Een partituur is het overzicht van een muziekstuk, waarbij alle partijen afzonderlijk zijn genoteerd. Dat is dus extra prettig voor personen die geen ervaring hebben met muziek lezen. Bovendien ben je met een workshop djembé zo nog meer aangewezen op je gevoel. Men speelt in meerdere ritmes door elkaar. De manier van spelen doet een beroep op je concentratievermogen en helpt je jouw ritmegevoel te ontwikkelen.

Muziek om samen met anderen te spelen

Ook is het leuke van een workshop djembé dat je écht samen met anderen speelt. Geen wonder dat workshops vaak worden geboekt door groepen vrienden, families en collega’s. Ook op scholen zijn de workshops een groot succes. Djembé in je eentje spelen is eigenlijk saai en ook niet de bedoeling van deze muzieksoort. Het maken van deze muziek is iets wat je met een hele groep doet.

Workshops in een prettige, ontspannen sfeer

Bij Dununba ben je aan het juiste adres voor een workshop djembé. Sinds de oprichting in 2003 heeft de school al meer dan drieduizend workshops mogen verzorgen. Tijdens zo een bijeenkomst wordt er ook verteld over de historische en de culturele achtergrond van het muziekinstrument. De lessen vinden plaats in een informele sfeer waarbij veel lol wordt gemaakt. Zo is het leren bespelen van de djembé uitdagend en enerverend, maar nooit te inspannend. Wil je het zelf ervaren? Plan dan een workshop in via de website van de djembéschool!

 

https://dununba.nl/

Team building? Ga wandelen!

Een team van individuen samenbrengen door manieren te vinden om van elkaars gezelschap te genieten, te begrijpen hoe iedereen denkt en samen een nieuwe, energieke teamgeest op te wekken waarbij een groep individuen verandert in een team dat samen zal staan, zal slagen en zal uitblinken in alles wat op hun weg komt. Komt je bekend voor? Juist ja, team building. En je hoeft echt niet te gaan paintballen om het gewenste resultaat te boeken. Ga eens wandelen! 

We komen uit verschillende culturen, met verschillende achtergronden en met verschillende percepties.  Als individuen moeten we de persoon naast ons leren kennen en begrijpen om er een succesvol team van te maken.  Dit is een integraal onderdeel van teambuilding.  Door te begrijpen hoe mijn collega denkt, wat mijn collega denkt, kunnen we uit het niets een vuur bouwen. 

Maak een wandeling met het team op een uitdagend pad of een kleine berg. Tijdens de wandeling kan je bepaalde moeilijkheden creëren die het team samen zal moeten oplossen. Je kunt het team bijvoorbeeld onderbreken en vertellen dat een leeuw net in de benen van twee teamleden heeft gebeten en dat ze daarom niet meer kunnen lopen. Het team zal moeten samenwerken om de teamleden die niet meer kunnen lopen te ondersteunen. Aan het einde van de wandeling geef je eten en drinken en bespreek je de fysieke, mentale en sociale uitdagingen die je tijdens de activiteit hebt ervaren.

Je kunt ook gaan netwalking. Dat is zeg maar netwerken, maar dan met collega’s, zakenpartners en bijvoorbeeld prospecten. Of ga nog verder en ga bijvoorbeeld op reis en ga een berg als Mount Kenya beklimmen. Sommige bedrijven gaan zelfs nog verder en reizen bijvoorbeeld naar Peru en bezoeken via de Inca Trail Machu Picchu. Maar je hoeft echt niet ver weg om met je team te gaan wandelen. Je kunt ook op de Veluwe een team building activiteit opzetten of bijvoorbeeld met je team gaan Wadlopen.

Kennis over moeren en bouten zorgen voor een succesvol project

Als je een project begint moet je aan veel verschillende denken. Je moet denken aan de soorten onderdelen en materialen die je nodig hebt. Welke materialen je precies nodig hebt voor je project is afhankelijk van je project. Vaak heb je hout of een metaal soort nodig en heb je een vorm van bevestigingsmaterialen nodig om ervoor te zorgen dat de materialen aan elkaar blijven zitten. Ieder project is anders. Misschien maak je wel een nieuw bureau voor je computer of ben je een aanbouw aan je huis aan het maken, maar het kan natuurlijk ook zo zijn dat je een vogelhuisje aan het maken bent. Kleine projecten lukken vaak wel met een paar planken, een hamer en wat spijkers. Grote projecten zijn natuurlijk hele andere koek en omdat niet iedereen hier ervaring mee heeft ga ik wat vertellen over de moeren en bouten die bestaan.

Om bij het begin te beginnen. Moeren en bouten zijn noodzakelijk om bepaalde oppervlakte tegen elkaar te zetten. Als eerst is het belangrijk dat er een gat komt in beide oppervlaktes. Als je dit niet doet kan je natuurlijk de materialen niet aan elkaar vast maken met een moeren en bout.

Op de markt zijn diverse moeren en bouten verkrijgbaar. Je hebt de ‘gewone’ bouten en de tapbouten, maar er zijn ook slotbouten. Slotbouten worden gebruikt om houten en/of stalen onderdelen aan elkaar vast te maken. Een bout heeft over het algemeen 6 kanten.Een ploeg bout heeft een verzonken kop. Dit betekent dat de bout wegvalt in een ploegschaar. Hiernaar zijn er ook nog Din bouten.

De kwaliteit van de moeren en bouten zijn eigenlijk van twee aspecten afhankelijk. Als eerst gaat het om de kwaliteit van het materiaal waarvan de bout gemaakt is. Hiernaast moet je de juiste baat voor de juiste handeling gebruiken. Een las moer komt het best tot z’n recht als hij gebruikt wordt bij het lassen.

https://moerenbout.nl/

Lissabon

Op vakantie naar Portugal? Breng dan zeker een bezoekje aan de prachtige hoofdstad Lissabon. De stad ligt op circa twee en half uur vliegen van Amsterdam en leent zich dus ook uitstekend voor een weekendje weg. De stad is gebouwd op 7 heuvels en dit levert prachtige uitzichten op.

De stad is ongeveer 1200 voor Christus opgericht en werd later ingenomen door de romeinen. Toen de romeinen weer vertrokken viel de stad in verval. Rond het jaar 700 begon de stad weer te bloeien en werd Lissabon een belangrijk handelscentrum. Rond het jaar 1500 maakte de stad een enorme bloei mee door koloniale successen en de strategische ligging van de stad. Na de koloniale periode zakte Lissabon weer terug, er volgden een hoop veroveringen en staatsgrepen. Toch zijn er een hoop klassieke gebouwen bewaard gebleven.

De stad kenmerkt zich door middeleeuwse straatjes, veel monumenten, kathedralen en eeuwenoude kloosters. De tram is bij uitstek het vervoersmiddel om Lissabon te bekijken, de tram kronkelt door klassieke wijken als Biarra Alto en Alfama. Castelo São Jorge is een kasteel gebouwd door de moren. Het torent hoog boven de rest van de stad uit. De eerste fundamenten komen al uit de 6e eeuw voor Christus maar de burcht is vaak verbouwd. Het Carmoklooster is een prachtig museum geweid aan archeologische vondsten. Cristo Rei is een standbeeld van 75 meter hoog en is een vertoning van Jezus Christus. Ook zijn er een hoop overblijfselen van de wereldtentoonstelling van 1998. Zo is het Centraal station rond die tijd gebouwd en is de stad vele parken rijker. Parque das Naçoes is zo een overblijfsel wat zeker het bezoeken waard is. Het park bevat onder andere het grootste aquarium van Europa. Hierin wordt het onderwater leven van alle oceanen nagebootst.

Uiteraard valt er nog meer te zien in deze prachtige stad. Boek nu een Lastminute naar Portugal en geniet nog aankomend weekend van deze prachtige stad.

http://lastminuteportugal.nl/