Uw bedrijvengids
Hobby en vrije tijd

Lissabon

Op vakantie naar Portugal? Breng dan zeker een bezoekje aan de prachtige hoofdstad Lissabon. De stad ligt op circa twee en half uur vliegen van Amsterdam en leent zich dus ook uitstekend voor een weekendje weg. De stad is gebouwd op 7 heuvels en dit levert prachtige uitzichten op.

De stad is ongeveer 1200 voor Christus opgericht en werd later ingenomen door de romeinen. Toen de romeinen weer vertrokken viel de stad in verval. Rond het jaar 700 begon de stad weer te bloeien en werd Lissabon een belangrijk handelscentrum. Rond het jaar 1500 maakte de stad een enorme bloei mee door koloniale successen en de strategische ligging van de stad. Na de koloniale periode zakte Lissabon weer terug, er volgden een hoop veroveringen en staatsgrepen. Toch zijn er een hoop klassieke gebouwen bewaard gebleven.

De stad kenmerkt zich door middeleeuwse straatjes, veel monumenten, kathedralen en eeuwenoude kloosters. De tram is bij uitstek het vervoersmiddel om Lissabon te bekijken, de tram kronkelt door klassieke wijken als Biarra Alto en Alfama. Castelo São Jorge is een kasteel gebouwd door de moren. Het torent hoog boven de rest van de stad uit. De eerste fundamenten komen al uit de 6e eeuw voor Christus maar de burcht is vaak verbouwd. Het Carmoklooster is een prachtig museum geweid aan archeologische vondsten. Cristo Rei is een standbeeld van 75 meter hoog en is een vertoning van Jezus Christus. Ook zijn er een hoop overblijfselen van de wereldtentoonstelling van 1998. Zo is het Centraal station rond die tijd gebouwd en is de stad vele parken rijker. Parque das Naçoes is zo een overblijfsel wat zeker het bezoeken waard is. Het park bevat onder andere het grootste aquarium van Europa. Hierin wordt het onderwater leven van alle oceanen nagebootst.

Uiteraard valt er nog meer te zien in deze prachtige stad. Boek nu een Lastminute naar Portugal en geniet nog aankomend weekend van deze prachtige stad.

http://lastminuteportugal.nl/