Uw bedrijvengids
Image default
Internet marketing

5 voordelen van video marketing

Ben jij op zoek naar manieren om op te vallen? Je website beter zichtbaar te maken? Of juist om klanten betere uitleg te geven? Dan heb je vast ook wel eens aan videomarketing gedacht. Nee? Dan wordt het tijd om daar verandering in te brengen. Deze bijzondere vorm van marketing levert namelijk flink wat voordelen op. Voor jou, je website en de consument. Laat je inspireren door de volgende vijf voordelen van videomarketing en vraag vandaag nog naar de mogelijkheden via sommedia.nl

1. Een video zegt meer dan woorden

De meeste mensen vinden het niet prettig om hele lappen tekst op hun beeldscherm te lezen. Illustraties zijn nodig om de tekst beter te begrijpen. Dat kan met behulp van afbeeldingen, maar video’s zijn doeltreffender. Video content kan worden ingezet om de tekst te verduidelijken en te voorkomen dat de lezer sneller afdwaalt. Hierdoor zullen ze langer op de website blijven en worden ze ook sneller overgehaald om daadwerkelijk tot actie over te gaan. 

2. Beter voor de SEO van een website 

SEO staat voor search engine optimization. Oftewel zoekmachine optimalisatie. Het draagt dus bij aan de vindbaarheid van een website. Er zijn ongelooflijk veel mooie sites. De concurrentie is hoog. Daarom moeten er flink wat stappen worden gezet om hoger in de zoekresultaten te eindigen. Google gebruikt verschillende dingen om de kwaliteitsscore van een site te bepalen. Het algoritme slaat goed aan bij het gebruik van video’s. Wie kwalitatieve video’s gebruikt bij het illustreren van de teksten, geniet dus al snel van een hogere positie in deze populaire zoekmachine. 

3. Vaker gedeeld door derden 

Mensen zijn van nature dol op filmpjes. Bedenk alleen maar eens hoeveel uur per dag jij doorbrengt op het wijde web. Bijvoorbeeld bij het bekijken van YouTube filmpjes, TikTok of andere video’s via social media. Het leuke van dergelijke filmpjes is dat ze ook sneller gedeeld worden met derden. Als jij een ludiek filmpje treft, is de kans groot dat je deze doorstuurt naar vrienden of familie. Zij doen dit op hun beurt ook weer. Een hele goede en slimme manier van mond-tot-mond reclame. 

4. Persoonlijker 

Video’s zijn stukken persoonlijker dan grote lappen tekst. Je kunt met behulp van een video meer laten zien van jouw bedrijf en wat er achter de schermen gebeurt. Dit schept een vertrouwensband. Je kunt bijvoorbeeld een video maken van een product, hoe deze gemaakt wordt en hoe deze in de praktijk werkt. Door het zien van de werking van het product, ontstaat er veel meer vertrouwen. 

5. Makkelijker te onthouden 

Het brein werkt soms op vreemde manieren. Het leuke is dat een video sneller blijft hangen dan een tekst. De hersenen reageren sterk op bewegende beelden. Het is niet voor niets dat commercials op televisie altijd (onbewust) blijven hangen. Dat je geheugen het vervolgens niet laat afweten als je het product of het merk ziet.