Cocktail Workshop Breda, ook in Dry January

Wat is het geheim van een goede cocktail? Twee dingen: het recept en de presentatie. Hoe beter de kwaliteit van de bestanddelen, hoe lekkerder de cocktail. Mits ze natuurlijk in de juiste hoeveelheden gemixt worden. Een klein beetje teveel suiker en je tropisch cocktail veranderd in een mierzoet drankje. Voor wie dol is op cocktails, maar niet zo’n held is in het zelf mixen is een cocktail workshop in Breda de ideale leerschool. In slechts enkele uurtjes verander je van iemand die haar cocktails shaket “op hoop van zegen” naar iemand die de kunst van de cocktail tot in de finesses beheerst.

Een heerlijke cocktail, geserveerd in een prachtig opgemaakt glas ligt binnen handbereik.

Wat leer je tijdens de cocktail workshop in Breda?

Natuurlijk leer je tijdens de cocktailworkshop in Breda hoe je een cocktail maakt. Maar het gaat verder dan dat. Je leert over het combineren van smaken. Wat past en wat gaat niet samen? Waarom werken smaakcombinaties zoals ze doen? Als je begrijpt waarom twee smaken goed (of juist niet) combineren, kun je deze kennis ook gebruiken om in te schatten hoe andere combinaties van bestanddelen het gaan doen.

Ook leer je alles over de geschiedenis van de cocktail en de manier waarop de verschillende sterke dranken gemaakt worden. Dankzij deze uitgebreide achtergrondkennis worden jouw cocktails een stuk smakelijker. Als het niet is doordat je beter snapt hoe alles in een cocktail samen moet komen, dan wel doordat je er tijdens het drinken vol smaak over kunt vertellen.

Je kunt het schudden in Breda

De cocktail workshop in Breda duurt ongeveer 2 uur. In die tijd “shake” je drie verschillende cocktails. Natuurlijk wordt er ook enthousiast geproefd! De proeverij wordt door veel van de gasten gezien als hét hoogtepunt van de workshop. Dat kunnen we prima begrijpen.

Boek je cocktail workshop direct via BeleefBreda.nl

Zin in een lekkere cocktailworkshop? Kom dan eens langs bij BeleefBreda.nl en boek je workshop direct. En wil je deze workshop combineren met een andere leuke activiteit in Breda? Dan is het goed te weten dat wij alle uitjes in Breda kennen en je dus prima kunnen helpen een leuk dagprogramma uit te zoeken.

Doe je mee aan Dry January, of wil je om een andere reden liever geen alcohol? Neem dan contact met ons op om de mogelijkheid van een Mocktail Workshop te bespreken. Want ook in Dry January wordt er volop geshaket.

https://beleefbreda.nl/

Een weekendje Overijssel met de kinderen

Als Randstedeling is het makkelijk te vergeten dat er nog een hele wereld buiten de Randstad is. Befaamd zijn de grappen over Amsterdammers die geen stap buiten “De Ring” durven te zetten. Maar wat loop je allemaal mis, wanneer je de blik alleen maar op de Randstad richt?

Veel, heel veel. Overijssel is een prima excuus om de drukte van de Randstad eens achter je te laten. Wanneer je hier in de provincie door de natuur loopt, zie je niets dan natuur. Geen industriegebieden aan de horizon, geen hoge torenflats in de verte. En al helemaal niet elke 5 minuten het gebulder van een opstijgend of landend vliegtuig. In Overijssel kun je nog gewoon rust vinden. Dat maakt een fietstochtje over het uitgebreide fietsroute-netwerk tot een verademing. Zo zie je nog eens wat van de wereld. En de lunch? Dat wordt natuurlijk een heerlijke picknick in het groen.

Rust en reuring

Denk nu niet meteen dat de “rust” in Overijssel betekent dat er geen bal te beleven valt , juist wel. Overijssel kent een groot aantal leuke activiteiten en attracties. Door de unieke combinatie van rust en reuring is Overijssel ook voor een weekendje met de kinderen een geweldige bestemming.

Verblijf op één van de vele leuke familiecampings en maak uitstapjes naar een van de pretparken of naar een van de vele zorg- of kinderboerderijen. Of probeer iets nieuws en ga lekker samen “Klootschieten”. Geen zorg, klootschieten is een actieve bezigheid buiten de deur die een stuk minder pijnlijk is dan de naam doet vermoeden.

Sluit de dag af met een heerlijke pannenkoek of met een frietje op het terras van de camping.

Een weekendje in Overijssel is de perfecte plek om even te ontsnappen aan de stress, de drukte en de waan van alledag. Kom naar het oosten voor een weekendje Overijssel waarin je alleen maar hoeft te genieten. Op www.visitoost.nl kun je alle informatie vinden die je nodig hebt om jullie korte break te plannen. Van bereikbaarheid tot activiteiten, van overnachtingen tot eten&drinken.

Tot snel, in Overijssel!

https://www.visitoost.nl

Wat te doen in Twente?

Twente, die prachtige regio in het oosten van het land, is perfect voor wie de files, werkstress en drukte van de stad achter zich wil laten om tot rust te komen. Het grote aantal natuurgebieden (waarvan enkele Nationale Parken) en landgoederen zijn doorkruist door eindeloze wandel- en fietspaden, waardoor je eindeloos van de natuur kunt genieten. Misschien stop je wel even, om ergens onder een boom een paar uur in het niets te staren. Heerlijk!

Maar niet iedereen houdt ervan om in de natuur “niets” te gaan zitten doen. Misschien ben je samen met je geliefde om samen nieuwe herinneringen op te bouwen. En als je met het gezin een weekendje weg bent, is dat natuurlijk geen optie. Want de kinderen willen ontdekken en spelen. Dan is het wel zo handig als er iets te doen valt.

Daarover hoef je jezelf in Twente geen zorgen te maken. In deze regio is het hele jaar wel wat te beleven.

Cultuur en historie

Ontdek de rijke cultuur en historie van de regio in één van de vele musea. Bezoek landgoederen en kastelen. Beleef het leven van vroeger in openluchtmuseum Ootmarsum. Of ontdek juist de moderne cultuur in één van de kunstmusea.

Met kinderen

Op pad met kinderen? Bouw samen, met je blote handen, een boomhut. Speel indoor-midgetgolf in het donker. Ga boulderen of oefen je skills als brandweerman. Of verbaas je over de wonderen der techniek bij Docet Wonderryck.

Kom tot jezelf

Ben jij van de actieve ontspanning? Misschien is een outdooractiviteit jouw manier om tot jezelf te komen. Maar wat te denken van een mindfull Yoga-retreat of een bezoekje aan een spa of sauna?

Zoveel te doen, je zult een keer terug moeten komen naar Twente

Hierboven hebben we een paar dingen genoemd die je kunt doen in Twente. Maar ja, dat is maar een heel kleine selectie. Voor een kort artikel zoals dit eigenlijk té veel. En eigenlijk ook teveel voor een lang weekend. Om alles wat Twente te bieden heeft te ervaren heb je meer tijd nodig.

Maar het begint bij je eerste bezoek, dan zul je verliefd worden op onze regio. Kijk op www.visittwente.nl en laat je verrassend door het uitgebreide aanbod aan activiteiten in Twente. Boek gelijk je eerste verblijf. Enne…geen stress he..je hoeft écht niet alles in één keer te doen. FOMO kennen we niet in Twente. Kom gewoon wat vaker naar Twente. Zo ver rijden is het niet, tenslotte.

https://www.visittwente.nl/