Do’s en dont’s bij het geven van een kerstpakket

Het is voor jou als werkgever ieder jaar weer een breinbreker. Wat moet je je personeel dit jaar nu weer geven als kerstpakket? In dit blog vertellen we je waarom je het kerstpakket echt niet over mag slaan én wat de do’s en dont’s zijn bij het geven van een kerstpakket.

Waarom je echt een kerstpakket moet geven

Het niet geven van een kerstpakket aan je personeel is slecht voor het moraal van je personeel, dat blijkt uit onderzoek. Meer dan de helft van het personeel geeft aan het echt heel erg te vinden als ze geen kerstpakket ontvangen. Reden genoeg dus om niet gauw het kerstpakket over te slaan en hier een beetje je best op te doen.

 

De vraag wordt vaak gesteld: wat moet je je personeel geven als kerstpakket. Het traditionele kerstpakket staat echter nog altijd bovenaan het favoriete lijstje, ook dat blijkt uit onderzoek. Een pakket met lekkere hapjes en drankjes is dus echt helemaal niet zo’n slecht idee. Wil je toch iets origineler gaan? Zoek dan eens naar een origineel kerstcadeau voor je personeel bij HUMK

De do’s en dont’s

  1. Begin op tijd met nadenken over een kerstpakket. Als je voor gepersonaliseerde cadeaus wilt gaan, is het belangrijk dat deze op tijd besteld zijn, zodat je ze ook op tijd binnen hebt.

  2. Kwaliteit gaat boven kwantiteit. Laat dus zien aan je personeel dat je over het geschenk hebt nagedacht en dat het niet een cadeau is dat binnen de kortste keren kapot is.

  3. Ga voor duurzaam. Het wordt steeds populairder om duurzame cadeautjes te geven. Wij Nederlanders denken steeds meer na over de toekomst en dan is het belangrijk dat je daar als werkgever rekening mee houd.

  4. Doneren aan een goed doel is niet altijd een goede optie. Het lijkt misschien nobel, maar niet iedereen zal het leuk vinden als zijn of haar kerstpakket wordt gedoneerd aan een goed doel, zeker niet wanneer dat een goed doel is waar hij of zij helemaal niet achter staat. Communiceer dit dus goed als je dit wilt gaan doen.

  5. Houd rekening met allergieën of diëten. Als je een voedselbox wilt geven is het belangrijk dat je daar geen dingen in doet, waar je personeelsleden niet tegen kunnen. Sommige mensen zijn streng tegen alcohol, vervang die fles wijn bij die mensen dan voor een leuk sapje of een andere snack. Zo houd je iedereen tevreden.

  6. Houd het persoonlijk. Maak er, wanneer je de cadeaus gaat geven, iets speciaals van. Schrijf bijvoorbeeld voor iedereen een leuk kaartje of geef een borrel. 

  7. Wijk af van de standaarden. Zoals we hierboven schreven is het standaard kerstpakket nog steeds bij velen favoriet. Toch kan het geen kwaad om ook eens op zoek te gaan naar wat originele kerstpakketten. Zo zullen je werknemers hier veel langer aan blijven denken, zeker wanneer het in de smaak valt.

 

Bedrijfsfraude

Helaas is bedrijfsfraude één van de grote problemen waar bedrijven steeds vaker tegenaan lopen. Fraude is helaas een probleem dat in steeds grotere vorm ontstaat. Bedrijfsfraude kan in verschillende vormen ontstaan. Bijvoorbeeld doordat je werknemer geld van je zakelijke rekening naar een privé rekening boekt. Of doordat je werknemer spullen mee naar huis neemt. Bedrijfsfraude is helaas een probleem dat een grote omvang kan hebben. Soms gaat het om duizenden tot miljoenen euro’s die weggesluisd worden door je eigen werknemer. Helaas moet je wel met bewijs komen als je een werknemer hierop wil aanspreken. Gelukkig kan je bewijs aanleveren voor bedrijfsfraude met de hulp van de bedrijfsrecherche. Wij helpen je graag om antwoord te geven op vragen waar je tegenaan loopt. Dankzij onze bewijzen kan je een werknemer ontslaan en een schadevergoeding eisen. Zo voorkom je dat je voor alle schade opdraait als werkgever.

Bedrijfsrecherche is officieel erkend door justitie

Het is belangrijk om bij bedrijfsfraude met bewijzen te komen. Maar als je zelf bewijzen aanlevert kan je er soms helaas niets mee. Het is belangrijk dat de justitie de bewijzen ook officieel erkend. Helaas is dit zelf vrij lastig om te regelen. Gelukkig kan je de bedrijfsrecherche inschakelen voor het verzamelen van bewijzen. Zelfs als je weet wie er achter de fraude zit kan je ons inschakelen. We zorgen ervoor dat er onderzoek gedaan wordt naar bedrijfsfraude. Dit doen we volgens de officiële eisen van justitie. We zijn namelijk officieel erkend als bedrijfsrecherche. Zo zorgen we ervoor dat je direct bewijzen krijgt om strafrechtelijke stappen te ondernemen. Samen zorgen we ervoor dat je vervolg stappen kan nemen bij bedrijfsfraude.

Maak direct een afspraak met je eigen bedrijfsrecherche

Heb je het vermoeden dat er spraken is van bedrijfsfraude? Maar kan je het niet hard maken? Of heb je bewijs, maar weet je niet of het voldoende is? Maak direct een afspraak met je eigen bedrijfsrecherche. We helpen je graag om bedrijfsfraude uit te zoeken. Zo krijg je eindelijk de antwoorden die je nodig hebt om vervolgstappen te ondernemen. Samen zorgen we ervoor dat er antwoord komt op de vraagstukken waar je tegenaan loopt als werkgever.

 

 

Mini GPS tracker

Een mini GPS tracker is de perfecte manier om in de gaten te houden waar iedereen zich bevindt. De GPS tracker wordt vaak toegepast bij kinderen of huisdieren. Het is natuurlijk je grootste nachtmerrie dat je kinderen of huisdieren kwijtraken. Als dit gebeurt wil je ze graag zo snel mogelijk weer terugvinden. Dankzij een mini GPS tracker weet je precies waar je kind of huisdier zich bevind. Via een speciale APP kan je de mini GPS tracker volgen. Dit is niet alleen handig voor de veiligheid van bijvoorbeeld je kinderen, maar ook voor het avondeten. Als het tijd is om te eten en je kind is te laat, dan kan je hem ophalen dankzij de mini GPS tracker. De tracker laat precies zien waar je kinderen zich bevinden en rondlopen. De tracker zorgt voor de maximale veiligheid voor je eigen kinderen.

Mini GPS tracker in kleding wegstoppen

Je kan de mini GPS tracker bijvoorbeeld in de jas van je kindje aanbrengen. Zo kan de GPS tracker niet verloren worden tijdens het spelen. Er zijn ook speciale sierraden die je kindje kan dragen tijdens het buitenspelen. Zo weet je precies wat er gebeurt als je kindje gaat spelen. De mini GPS tracker zorgt ervoor dat je op de hoogte blijft van elke positie van je kindje in huis. Dankzij de tracker zorg je ervoor dat je op de hoogte bent van elke positie.

Draadloze camera ophangen voor de veiligheid in en rond huis

Wil je graag extra veiligheid creëren? Dan kan je eventueel een draadloze camera in huis ophangen. De draadloze camera zorgt ervoor dat je woning veilig is terwijl je zelf ver van huis bent. De camera zorgt voor het bekende extra paar ogen dat je huis continu in de gaten kan houden. De draadloze camera werkt op basis van beweging sensoren. Zo wordt elke beweging direct gedetecteerd en is je woning veilig. Wij helpen je graag met de beveiliging van je woning. Zo kunnen we je helpen aan een nieuwe draadloze camera voor je woning. We adviseren je graag over de mogelijkheden en de verschillende camerasystemen. We laten je graag zien wat de opties zijn voor je eigen woning.

Al het laatste zakelijke nieuws online bijhouden

Wil je graag op de hoogte blijven van alle gebeurtenissen in de zakelijke wereld, zodat je weet wat de mogelijkheden en omstandigheden zijn voor jouw bedrijf en hoe je daar het beste op in kunt spelen? Alle actualiteiten over het gebied van ondernemen, marketing en andere nieuwtjes en berichten die belangrijk zijn om te weten voor ondernemers kun je online terugvinden op het ondernemersblog van Ondernemers Inzicht.

Hoe moet je als bedrijf omgaan met de verschillende social media, hoe hou je je werknemers tevreden en bijvoorbeeld vragen die je zou kunnen stellen tijdens een sollicitatiegesprek komen hier terug. Dingen die belangrijk zijn om je zaken te regelen, maar waar je waarschijnlijk niet dagelijks aandacht aan besteed.

Vooral onderwerpen als social media worden toch vaak gezien als iets dat gedaan moet worden, maar vaak blijft het bij een account opzetten en af en toe iets posten. Welk sociaal medium past het beste bij jouw organisatie en doelstelling en hoe kun je dit het beste inrichten om er effectief gebruik van te maken?

Hoe moet je TikTok gebruiken als zakelijk medium, wat zijn fouten die je kunt maken in Instagram stories en hoe kun je het beste reactief en proactief zijn op social media? Deze en meer vragen worden beantwoord op Ondernemers Inzicht. Volg het blog ook via social media zodat je altijd op de hoogte blijft van nieuwe berichten en de laatste marketing tips, waarmee je jouw onderneming zo succesvol mogelijk kunt maken!

https://www.ondernemersinzicht.nl/

Kantoorruimte vinden

Als je op zoek bent naar een geschikte kantoorruimte om te kunnen werken dan zijn er veel mogelijkheden. De keuze die je maakt hangt af van verschillende factoren. Het is uiteraard van belang om te kijken naar het budget dat je te besteden hebt en om te zoeken naar een locatie die alle voorzieningen te bieden heeft die jij zoekt. Werk je thuis of ben je een zelfstandig ondernemer en wil je een eigen plek hebben om te kunnen werken, dan kun je bijvoorbeeld kiezen voor het huren van een kleine kantoorruimte met een bureau. Gebruik maken van een flexplek is ook een optie voor als je niet gebonden bent aan vaste tijden en een vaste werkplek.

Waarom een eigen ruimte?

Een eigen ruimte hebben om te kunnen werken is in verschillende opzichten aantrekkelijk. Als zelfstandig ondernemer of als thuiswerker kun je in de huiselijke omgeving snel afgeleid worden door andere zaken. Daardoor is de kans ook groter dat je minder productief zult werken. Een ander voordeel is dat je jouw werk ook echt gescheiden kunt houden van je privé leven. Dit heeft weer als voordeel dat je niet bijvoorbeeld even in de avond of in het weekend toch even achter de laptop kruipt om even wat werk te verzetten. Een ander voordeel van een eigen werkplek is dat deze vaak op locaties zitten waar meerdere werkplekken of kantoren bij elkaar zitten. Op die manier is de kans ook groot dat je jouw netwerk kunt uitbreiden.

Maak een wensenlijst

Voordat je op zoek gaat naar een kantoorruimte of een besluit neemt voor het huren van een flexplek, kun je het best een aantal zaken voor jezelf op papier zetten. Belangrijk is natuurlijk het budget dat je hebt en dat je wilt besteden aan het huren van een ruimte. Denk ook na over de voorzieningen die je tot je beschikking wilt hebben. Heb je bijvoorbeeld een zeer snelle internetverbinding nodig of wil je werken aan een bureau dat alleen door jou gebruikt zal worden. Als dit het geval is, dan is een flexplek waarschijnlijk minder aantrekkelijk om te huren. Een dergelijke plek wordt door andere personen gebruikt op de momenten dat jij niet aan het werk bent. 

Hoe vind je een geschikt kantoor?

Als je een duidelijk beeld hebt van wat je nodig hebt en waar je naar op zoek bent, dan kun je een ruimte gaan zoeken. Er zijn verschillende mogelijkheden om een kantoorruimte tot je beschikking te krijgen. Je kunt je aanmelden voor een flexplek waarvoor je een vast bedrag per dagdeel betaald en je kunt een kantoorruimte huren in een verzamelgebouw van kantoren. Er zijn ook andere mogelijkheden voor het vinden van een geschikte kantoorruimte. Zo kun je ook aankloppen bij een bestaand bedrijf om te kijken of je daar een ruimte kunt huren of je kunt ervoor kiezen om met meerdere mensen een groter kantoor te huren zodat je samen op dezelfde plek kunt werken. In dat geval kunnen kosten voor voorzieningen ook gedeeld worden.

Tips voor het organiseren van een congres

Je wilt graag een congres organiseren. Maar zoals je misschien wel verwacht komt daar nogal veel bij kijken. Je kunt ervoor kiezen om het organiseren van het congres uit te besteden aan een externe partij. Maar een beetje uitdaging kan nooit kwaad toch? Dus waarom niet zelf proberen? Hier een aantal tips waar je aan moet denken bij het organiseren van een congres.

1.     Bereidt een goede basis voor

Je hoofd zitten natuurlijk vol met allerlei ideeën over het programma, maar het is belangrijk om de structuur te behouden om een goed congres te kunnen organiseren. Houd je gewenste resultaat in gedachten, dan kun je daar het beste naartoe werken. Begin met het formuleren van doelstellingen. Wat je wilt bereiken tijdens het congres? Analyseer dan de doelgroep. Hoe inspireer je de doelgroep? Waar worden ze blij van?

2.     Betrek relevante partijen

Het is belangrijk om te weten hoe partijen die over de inhoud gaan, het evenement voor zich zien en wat zij graag willen bijdragen. Door hen tijdig op de hoogte te stellen, kunnen verwachtingen uitgesproken worden en kom je niet voor verrassingen te staan. 

3.     Zoek een passende locatie

Een inspirerende locatie verrast de doelgroep en maakt het evenement ook onderscheidend. Naast de ruimte die er wordt aangeboden denkt een goed conferentieoord ook mee om het ideale resultaat te realiseren. Belangrijk is om rekening te houden met de bereikbaarheid. Is het ook bereikbaar met het OV? Is er genoeg (gratis) parkeergelegenheid? Mocht je een meerdaags congres organiseren, is het natuurlijk wel zo vriendelijk om je gasten tips te geven wat betreft accommodaties waar ze kunnen overnachten. Soms kan dit op de locatie zelf, wel zo makkelijk. Neem bijvoorbeeld eens een kijkje bij dit zakelijke hotel bij Den Bosch.

4.     Stuur op tijd een ‘save the date’

Reserveer vroegtijdig een locatie en nodig dan de doelgroep uit voor de desbetreffende dag. Zo kunnen gasten deze datum vrijhouden en krijg je niet op het laatste moment nog allerlei afmeldingen. Het is wel handig om de genodigden te vragen of ze zich officieel willen aanmelden, zodat je de juiste schatting kan maken van het aantal gasten. Tip: Instagram stories kunnen wellicht interessant zijn om je bezoekers op de hoogte te houden. Hierdoor blijf je ze betrekken naarmate de dag van het congres nadert door middel van bijvoorbeeld een quiz op de Instagram stories over wie ze graag zouden zien op het congres, of bijvoorbeeld bekend maken wie gastsprekers zijn.

5.     Inspireer je gasten

De inhoud van het congres is natuurlijk erg belangrijk om over na te denken. De juiste invulling van het programma maakt het congres succesvol. Zorg daarom voor genoeg variatie en inspiratie tijdens het congres. Zo kun je ervoor kiezen om ook workshops aan te bieden, of break out sessies te plannen. Deze sessies moeten natuurlijk wel passen bij het thema van het congres. Het is belangrijk bij het invullen van het programma om een tijdsschema te maken. Overleg met de partijen die over de inhoud gaan goed over de duur, en wees realistisch met het inplannen van de pauzes. Ook een draaiboek is noodzakelijk bij het organiseren van een congres. Zo kan iedereen terugvallen op een document waarin het hele reilen en zeilen terug te vinden is.

6.     Overleg en communiceer

Overleg regelmatig met je team over het congres, zodat voor iedereen de bedoeling van het congres duidelijk is en iedereen weet wat hij of zij moet doen. Ook maak je het voor het publiek interessanter om te luisteren wanneer je hen betrekt in het verhaal. Zorg dus ook voor interactie met het publiek, stel vragen!

7.     Evalueer

De evaluatie is één van de belangrijkste punten bij het organiseren van een congres. Bekijk kritisch wat minder goed ging en wat juist wel goed ging, en neem dit mee wanneer je een volgend congres gaat organiseren.

Waarom een website laten maken met WordPress?

WordPress is een enorm populair platform waarmee je een website kan bouwen en onderhouden. Zowel voor de eindgebruiker maar ook voor de website bouwer is het een enorm gebruiksvriendelijk systeem om mee te werken. WordPress is gratis te downloaden en je bent als website bouwer vrij om aanpassingen te doen in de code van het systeem. Je kan er dus alle kanten mee op. 

Website laten maken met WordPress

Wil je een website laten maken voor je bedrijf? Of misschien heb je een hobby of wil je een website voor persoonlijke doeleinden. WordPress is inzetbaar als blog, website of zelfs webshop. Het platform wordt inmiddels door ruim 30% van alle websites gebruikt!

Gemakkelijk je website optimaliseren voor Google

Wanneer je besluit om een website te laten maken is het ook verstandig om alvast na te denken over je vindbaarheid in de zoekmachines. WordPress is in de basis al een erg zoekmachine vriendelijk systeem en met de populaire Yoast! plug-in maak je je website nog vriendelijker voor Google! 

Uitbreiden met thema’s en plug-ins

Hoewel WordPress zelf al een aantal prima thema’s (lay-outs, designs, hoe je ze ook wilt noemen) heeft, is het vrij eenvoudig om een nieuw thema te installeren. Er zijn verschillende gratis thema’s beschikbaar maar ook is er op het internet een groot aanbod aan professionele thema’s die tegen betaling te gebruiken zijn. Vaak hebben deze betaalde thema’s een goede support, veel mogelijkheden, kant- en klare demo’s om direct mee van start te gaan. 

Altijd aan het ontwikkelen 

WordPress is zich altijd aan het doorontwikkelen omdat er team wereldwijd aan werkt. Het is een open-source code en de ontwikkelaars verbeteren WordPress continu als het gaat om veiligheid, stabiliteit, snelheid en gebruiksvriendelijkheid. Dus wil je een website laten maken? Dan zou mijn voorkeur uitgaan naar WordPress!

https://www.markvoort.online/

Studio QKLQ is hét adres voor een eersteklas mediaproductie

Wat is een schappelijk voice over tarief? Op deze vraag is niet zomaar een eenduidig antwoord te geven. Een en ander hangt af van wat u wilt en wat u verwacht. Studio QKLQ kan u in ieder geval een professionele stem voor een scherpe prijs bieden. Iedere klant is belangrijk voor ons. En daarom bespreken we graag met u wat voor stem u prefereert. Ons stemmenbestand is groot en zeer afwisselend, dus we kunnen u zeker van dienst zijn. Bent u nieuwsgierig naar de mogelijkheden? U kunt online een aantal stemmen beluisteren. Achter iedere stem schuilt een persoonlijkheid met karakter. Ze hebben stuk voor stuk veel ervaring en weten wat er allemaal komt kijken bij het inspreken van bedrijfsfilms.

Een unieke voice over vrouwenstem, waar vindt u die? U hoeft niet langer te zoeken, Studio QKLQ is het bedrijf dat u zoekt. Wij hebben jarenlang ervaring in het maken van eersteklas promofilms, radiocommercials en bedrijfsvideo’s. De voice over is bij dit soort producties essentieel. Om u een eerste indruk te geven, kunt u online luisteren naar een selectie stemmen. Bij voice overs zijn een aantal dingen uiterst belangrijk. De perfecte toon, een pakkende intonatie en het unieke gevoel/de unieke sfeer die u zoekt. De een zoekt een vrolijke stem, de ander een serieuze. Sommige producties vragen om een mannenstem en weer andere om een vrouw als vertolker. Wat u ook verwacht en zoekt Studio QKLQ zorgt dat het voor elkaar komt.

https://www.studioqklq.nl/

Werkzaamheden uit handen geven

In Nederland zijn op dit moment ongeveer 1,5 miljoen bedrijven volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek. Vooral het aantal kleine bedrijven en zzp’ers is explosief toegenomen in de afgelopen jaren. Kleine bedrijven worden vaak geleid door iemand met een ongelofelijk gedrevenheid, passie en liefde voor z’n product. Deze of gene wil graag de producten die hij verkoopt delen met de wereld en hoopt dat zijn producten dé oplossing bieden voor de consument.

Op het moment dat het bedrijf gaat groeien komt er wel maar bij kijken dan een bepaalde passie en liefde voor een product. Het wordt tijd om het personeelbestand uit te breiden, je moet na gaan denken over marketing gerelateerde beslissingen en er ontstaat een heleboel officieel papier werk die in het kader staan van belastingen en dergelijke. De kans is groot dat je niet overal kaas van hebt gegeten en in een moeizaam en stroperig traject komt dat als erg vervelend kan worden ervaren. Hoewel het personeel en de prestaties een ongelofelijk voldaan gevoel geven zijn dit onderwerpen die behandeld moeten worden om problemen te voorkomen en voor te blijven. 

Het is geen slecht idee om bepaalde werkzaamheden uit handen te geven aan een externe partij. Je kan bijvoorbeeld afstand doen van de salarisverwerking en Salarissoftware. Hier houd je je waarschijnlijk liever niet mee bezig en het uitbesteden werkt vaak goed. Naast dat het een last van je schouder haalt, is het handig om gebruik te maken van een derde partij. Een partij zoals CBBS kan namelijk een extra paar ogen zijn binnen je bedrijf. Het is niet vreemd dat zij voorstellen doen of aanmerkingen hebben over iets dat jij misschien helemaal niet meer ziet door bedrijfsblindheid.

Op deze manier kan jij als ondernemer weer doen waar je liefde en passie bij ligt. Je kan weer de stem van je bedrijf zijn en je personeel motiveren om te doen wat ze leuk vinden.

http://www.cbbs.nl/

Een nieuwe functie

Veel mensen weten niet dat ze recht hebben op outplacement. Dit is een woord dat bij niet iedereen bekend voorkomt, maar wel iets wat belangrijk is. Bij outplacement staat alles in kader van de begeleiding naar een nieuwe baan of naar een nieuwe functie. Dit is niet iets wat heel makkelijk is en daarom bestaan er bedrijven die je helpen bij dit traject. Het is een loopbaan traject waarbij je dus op een effectieve manier begeleid wordt naar je nieuwe functie.

Veel mensen weten niet dat je recht hebt op een transitievergoeding om je te helpen bij het zoeken naar een nieuwe baan of de benodigde scholing. Een goed outplacement traject heb je al vanaf iets boven de 1900,- euro.

Ben je opzoek naar Outplacement Utrecht dan is Carrièrepoort.nl een website die u echt even moet bezoeken. Vanwege de ervaring, kennis en expertise kunnen zij u een ontzettend goed advies geven. Zij onderscheiden drie fases die nodig zijn onderweg naar je nieuwe functie. Neem is een bezoekje aan de website om te kijken wat deze fases zijn.

Om je persoonlijke functioneren te optimaliseren en vervolgens de onderhouden is er bij Carrièrepoort een loopbaancoach. Deze coach zal samen met u een persoonlijk plan van aanpak maken en deze vervolgens met u uitvoeren. Hierdoor wordt u stap-voor-stap begeleid naar meer zelfvertrouwen en een zelfverzekerdere houding op de werkvloer.

Dit bedrijf doet er alles aan om er voor te zorgen dat u de juiste baan vindt. Hiernaast doen zij hun uiterste best om er voor te zorgen dat u niet alleen naar behoren functioneert, maar ook dat u zich prettig voelt bij wat u doet. Dit brengt niet alleen voordelen met zich mee voor uw werkgever maar ook voor u. Niet alleen op de werkvloer maar ook in uw thuis situatie en dat is mooi meegenomen.

https://carrierepoort.nl/