Fysiotherapie kan geweldig helpen tegen pijn

Beperkt bereik van de fysieke beweging en pijn worden veroorzaakt door trauma’s of repetitieve bewegingen. Deze kunnen in de loop van de tijd veranderen in een blessure. De mens zoekt naar de snelste en gemakkelijkste manier om het ongemak te verlichten, wanneer er sprake is van enige vorm van verslechtering van de gezondheid.

Voor mensen die verder willen kijken dan de hulpmiddelenom de zwelling en het kloppen tegen te gaan, is een bezoek aan een fysiotherapeut een ideale optie. Er zijn medische aandoeningen die gemakkelijk kunnen worden behandeld met fysiotherapie, maar mensen verwaarlozen deze optie vaak en krijgen uiteindelijk een operatie of leven in constante pijn.

Zelfs de trauma na een ongeval kan verholpen worden

De pijn die wordt veroorzaakt door een plotselinge impact als gevolg van een ongeval is gemakkelijk te identificeren. Trauma wordt direct of zelfs na twee tot drie dagen van het ongeval ervaren. Soms is de pijn ondraaglijk, waardoor de patiënt veel ongemak ondervindt. In dergelijke situaties is het raadzaam om zo snel mogelijk naar de dokter te gaan. De arts zal u opereren met een operatie of met hulpmiddelen. Zelf woon ik in Eindhoven en hebben we veel keus uit verschillende fysiotherapie praktijken. In mijn geval typ ik Fysiotherapie Woensel om erachter te komen wat het aanbod is aan behandelingen.

Als er hulpmiddelen worden voorgeschreven en u bent niet bereid deze in te nemen, dan kunt u na overleg met uw arts een fysio bezoeken. Hulpmiddelenkunnen tijdelijk verlichting bieden, maar fysiotherapie zorgt voor permanente verlichting. Een fysiotherapeut kan in veel gevallen ook helpen om een operatie te vermijden.

Vaak komt de pijn ineens op te zetten

In veel gevallen begint een patiënt uit het niets pijn te voelen in gewrichten en spieren of zwelling in een lichaamsdeel. U kunt ook met soortgelijke situaties te maken krijgen als u wakker wordt met een stijve elleboog of als uw knieën pijn doen of uw pols gezwollen is. Er zijn misschien geen tekenen van een val of een ongeluk, zelfs dan blijft de pijn terugkomen, het moet onmiddellijk worden aangepakt.

Mogelijk heeft u gemerkt dat u na verloop van tijd niet meer in staat bent om de basis huishoudelijke taken uit te voeren of dat u, als u professioneel bent, last krijgt van rugklachten of pijn in uw pols. Zelfs tijdens het joggen lijken uw spieren meer pijn te doen dan voorheen. Al deze tekenen zijn van constante belasting die je lichaam ondergaat. Deze kunnen eenvoudig worden behandeld door regelmatig een bezoek te brengen aan een deskundige Physio.

Maar hoe kan een fysiotherapeut helpen bij pijn?

Een deskundige Physio analyseert eerst uw conditie en bestudeert uw rapporten. De gehele revalidatieperiode zal grotendeels afhangen van de ernst van het letsel.

Het hele revalidatieproces verloopt misschien wat traag, maar wat belangrijk is om te begrijpen dat de resultaten blijvend zijn. Als de pijn of zwelling voor een langere periode wordt verwaarloosd, dan kan het later alleen nog maar door middel van een operatie worden behandeld. Met een tijdige fysiotherapeutische behandeling kunt u de operatie zelfs vermijden.

Specifieke gebieden zijn gericht op Physio’s die helpen om de pezen en spieren van het geblesseerde lichaamsdeel te versterken. De Physio behandelt niet alleen uw blessure, maar leert u ook hoe u in de toekomst blessures kunt voorkomen.

Uw fysiotherapeut kan u zelfs vragen om uw knie, arm of elleboog in tegengestelde richting te bewegen. Dit wordt vooral gedaan om het ongemak tegen te gaan.

https://www.cbtfysio.nl/beweging-therapie

Salland Zorgverzekeringen

Bent u op zoek naar een zorgverzekeraar die klantgericht is en een persoonlijke aanpak hanteert? Dan is regionale zorgverzekeraar Salland een goede keuze. Doordat wij ons richten op een specifieke regio, kunnen we in deze omgeving persoonlijk afspraken maken met zorgverleners. Daarnaast staan we graag klaar voor onze klanten en kunnen we u adviseren over diverse zaken rondom zorg. Zo helpen we u bij het afsluiten van de juiste verzekering, zoals de gemeente verzekering, of het vinden van een zorgverlener die bij u past. En omdat Salland van mening is dat iedereen zorg van kwaliteit moet kunnen ontvangen, betaalt iedereen bij ons dezelfde lage basispremie. 

Basispakket zorgverzekering 2019

Salland is als zorgverzekeraar niet gericht op het maken van winst, maar op het verhogen van de zorgkwaliteit. Dit betekent dat wij uw premie grotendeels gebruiken om te investeren in de zorg. Daarnaast zijn we hierdoor in staat om de premie voor de basisverzekering altijd laag te houden. Ook de premie voor het basispakket zorgverzekering zal daarom betaalbaar zijn. We bieden een ruime keuze uit aanvullende verzekeringen om uw basispakket mee aan te vullen. Hiernaast kunt u eventueel nog kiezen voor het afsluiten van een losse tandartsverzekering. 

Aanvullende verzekering afsluiten

Met een basisverzekering bent u verzekerd voor de meest noodzakelijke zorg. Als u specifieke behandelingen nodig heeft, of bijvoorbeeld gebruik wilt kunnen maken van alternatieve geneeswijzen, dan kunt u hiervoor een aanvullende verzekering afsluiten. Salland biedt u de keuze uit vijf aanvullende verzekeringen om uw basispakket mee uit te breiden. Daarnaast kunt u bij ons ook een aparte tandartsverzekering afsluiten. We hebben drie aanvullingen die elk een bepaald bedrag per jaar vergoeden.

https://www.salland.nl/