Uw bedrijvengids
Image default
Alarmsysteem

De nieuwste trends in autodiefstal en hoe je jezelf kunt beschermen

Een van de belangrijkste maatregelen die je kunt nemen om je auto te beschermen tegen diefstal, is het installeren van een klasse 2 alarm door deskundigen. Autodiefstal is helaas een wijdverspreid probleem en criminelen worden steeds inventiever in hun methoden. In deze blog gaan we de nieuwste trends in autodiefstal bespreken en bieden we tips over hoe je jezelf kunt beschermen.

Trend 1: Keyless entry-hacks

 • Autodieven maken tegenwoordig gebruik van geavanceerde apparatuur om de signalen van keyless entry-systemen te onderscheppen en de auto te ontgrendelen.

 • Je kunt jezelf beschermen door je autosleutels in een metalen hoesje te bewaren, wat het signaal blokkeert.

 • Een andere optie is het uitschakelen van de keyless entry-functie als dit mogelijk is.

Trend 2: Relay attacks

 • Relay attacks zijn een groeiende trend waarbij dieven het signaal van de autosleutel opvangen en doorsturen naar een tweede apparaat bij de auto.

 • Om jezelf te beschermen tegen relay attacks, kun je overwegen om een stuurslot of een beveiligingssysteem te installeren dat de startonderbreker activeert.

Trend 3: OBD-hacks

 • Via de On-Board Diagnostics (OBD) poort van moderne auto’s kunnen dieven toegang krijgen tot het voertuigsysteem en de startonderbreker omzeilen.

 • Het installeren van een OBD-slot kan helpen om dit soort hacks te voorkomen.

 • Daarnaast kun je overwegen om je OBD-poort te laten deactiveren door een professioneel alarm klasse 4 installatiebedrijf.

Trend 4: Sleutel Kopiëren

 • Autodieven kunnen soms eenvoudigweg een kopie maken van je sleutel wanneer ze er toegang toe hebben.

 • Om dit te voorkomen, kun je een sleutel laten maken met een speciale code of beveiligingsfunctie.

 • Zorg er ook voor dat je je sleutels altijd goed bewaakt en niet onbeheerd achterlaat.

Trend 5: Identiteitsdiefstal

 • Criminelen kunnen je persoonlijke informatie stelen om toegang te krijgen tot je voertuig.

 • Bescherm jezelf door voorzichtig om te gaan met je persoonlijke gegevens en nooit belangrijke documenten zoals je rijbewijs in je auto achter te laten.

 • Houd je identiteitsdocumenten veilig en bewaar kopieën thuis.

Het is van cruciaal belang om op de hoogte te blijven van de nieuwste trends in autodiefstal en passende maatregelen te nemen om jezelf te beschermen. Overweeg ook om extra beveiligingsmaatregelen te nemen, zoals het blokkeren van het signaal van keyless entry-systemen, het installeren van een stuurslot of beveiligingssysteem tegen relay attacks, het gebruik van een OBD-slot en het beschermen van je sleutels tegen kopiëren.

Door op de hoogte te blijven van de nieuwste trends in autodiefstal en proactieve maatregelen te nemen, vergroot je de kans dat je voertuig veilig blijft. Een klasse 2 alarm, geïnstalleerd door deskundigen, is een uitstekende eerste stap om je auto te beveiligen. 

Vergeet niet dat de beveiliging van je auto een voortdurend proces is en dat je altijd alert moet blijven op nieuwe ontwikkelingen in autodiefstal. Het installeren van een alarm door een professional van een klasse 4 alarm installatiebedrijf kan een aanvullende beveiligingslaag bieden. Neem geen genoegen met minder als het gaat om de veiligheid van je voertuig. Met de juiste maatregelen kun je de kansen op autodiefstal minimaliseren en gemoedsrust hebben, wetende dat je auto goed beschermd is.

 

https://www.uwbedrijvengids.nl/De-nieuwste-trends-in-autodiefstal-en-hoe-je-jezelf-kunt-beschermen/