Uw bedrijvengids
Image default
Auto's en Motoren

Hoe je je BPM voor de motor laag kunt houden

Bij BPMtotaal.nl begrijpen we hoe belangrijk het is om kosten te besparen bij de aankoop van je nieuwe motor. Een van de belangrijkste kostenposten bij deze aankoop is de BPM (Belasting Personenauto’s en Motorrijwielen). In deze blog delen we graag enkele waardevolle tips en inzichten over hoe je als klant je BPM motor laag kunt houden.

Wat is BPM?

Allereerst is het belangrijk om te begrijpen wat BPM precies is. BPM staat voor Belasting Personenauto’s en Motorrijwielen. Het is een belasting die wordt geheven door de Nederlandse overheid op de aanschaf van nieuwe motorfietsen. De hoogte van de BPM wordt bepaald op basis van verschillende factoren, zoals de catalogusprijs en de CO2-uitstoot van de motor.

Waarom is het Belangrijk om je BPM Laag te Houden?

Waarom zou je je druk maken over het laag houden van de BPM motor? Nou, simpelweg omdat het je aanzienlijk geld kan besparen. Een hogere BPM betekent dat je meer moet betalen bij de aanschaf van je motor, en dat wil niemand. Hier zijn enkele tips om je BPM laag te houden:

 1. Kies een Milieuvriendelijke Motor

  Een van de belangrijkste factoren die de hoogte van de BPM beïnvloeden, is de CO2-uitstoot van de motor. Hoe milieuvriendelijker je motor is, hoe lager de BPM. Dit betekent niet alleen dat je kosten bespaart, maar ook dat je bijdraagt aan een schoner milieu. Win-win!

 1. Onderhandel met de Dealer

  BPM wordt berekend op basis van de catalogusprijs van de motor. Dat betekent dat er ruimte is voor onderhandeling. Aarzel niet om met de dealer te praten en te proberen een lagere prijs te bedingen. Een lagere catalogusprijs betekent immers een lagere BPM.

 1. Profiteer van Kortingen en Acties

  Sommige motordealers bieden kortingen en acties aan die de BPM kunnen verlagen. Houd deze aanbiedingen in de gaten en maak er gebruik van wanneer dat mogelijk is. Dit kan aanzienlijk schelen in je totale kosten.

 1. Overweeg een Tweedehands Motor

  Goed om te weten: BPM is alleen van toepassing op nieuwe motorfietsen. Als je kosten wilt besparen, overweeg dan om een tweedehands motor te kopen. Hierbij betaal je geen BPM, maar zorg er wel voor dat de motor in goede staat verkeert.

 1. Bereken je BPM Vooraf

  Voordat je je definitieve beslissing neemt om een motor te kopen, is het slim om de te verwachten BPM-kosten te berekenen. Er zijn handige online rekenhulpmiddelen beschikbaar om je hierbij te helpen. Zo kom je niet voor verrassingen te staan.

BPM Motor laten doen bij BPMTotaal.nl

Bij BPMtotaal.nl begrijpen we dat kostenbesparing bij de aankoop van een motor van groot belang is. Door slimme keuzes te maken, zoals het kiezen van een milieuvriendelijke motor, onderhandelen met de dealer, profiteren van kortingen, overwegen van tweedehands opties en het vooraf berekenen van de BPM, kun je geld besparen en zonder zorgen genieten van je nieuwe motor. Heb je meer vragen of behoefte aan advies? Aarzel niet om contact met ons op te nemen. Wij zijn er om jou te helpen!

https://www.bpmtotaal.nl/bpm-motor/