Uw bedrijvengids
Image default
Auto's en Motoren

Met de taxi naar Schiphol

Van alle mogelijke vervoersmiddelen is de taxi de snelste, makkelijkste en meest comfortabele manier om naar het vliegveld te reizen. Het is de snelste manier omdat je voor je deur wordt opgepikt en voor Schiphol wordt afgezet. Je hebt daarbij bijvoorbeeld niet te maken met vertragingen in het openbaar vervoer, je hoeft niet met je bagage te slepen, je hoeft geen parkeerplek te zoeken en geen pendelbus meer te pakken vanaf de parkeerplek. Je spreekt met je chauffeur af, van bijvoorbeeld Taxi Schiphol, dat hij ruim op tijd bij jou voor de deur staat, zodat je niet hoeft te stressen bij een eventuele file. Alles is aanwezig om met een gerust hart op vakantie te gaan. Hieronder volgen een tweetal tips.

Boek je taxi ruim voor vertrek

In ons land zijn er genoeg taxi’s, maar toch is het advies om niet tot het laatste moment te wachten met het bestellen van je taxi. Zo kun je bij een taxicentrale een taxi ruim van tevoren bestellen, maar ook bellen als je op korte termijn een taxi nodig hebt. Maar waarom is het dan toch verstandig om ruim van tevoren een taxi te bestellen? Het komt in Nederland nog wel eens voor dat er iets onverwachts gebeurd. Dit kan bijvoorbeeld door een stroomstoring zijn of door treinen die uitvallen bij noodweer. Wanneer een dergelijke situatie zich voordoet willen alle reizigers gebruik maken van een taxi. Het gevolg is dat je in de situatie kan komen dat er geen taxi’s meer beschikbaar zijn of dat de taxi’s die nog wel beschikbaar zijn voor woekerprijzen besteld kunnen worden. 

Boek bij een betrouwbare centrale

Een belangrijke tip is om te onderzoeken hoe betrouwbaar een taxibedrijf daadwerkelijk is. Er zijn centrales op de markt die relatief goedkoop, maar niet betrouwbaar zijn. Het kan bijvoorbeeld voorkomen dat de chauffeur veel te laat bij jou voor de deur aankomt en jij je moet haasten om je vliegtuig nog te halen, of in het ergste geval je vliegtuig mist. Zorg dat je altijd een telefoonnummer van de chauffeur hebt en duidelijke afspraken met hem maakt. Wat ook veel voorkomt is dat een centrale goedkoop is, maar bij het nakomen van de afspraken er allemaal kosten bijkomen. Zo is een veelgebruikte het vragen van een toeslag voor bagage. Op het moment dat dit plaatsvindt heb jij alleen de keuze om het te accepteren, omdat je toch je vliegtuig moet halen. Check dus van tevoren altijd de betrouwbaarheid van de taxicentrale.