Uw bedrijvengids
Dienstverlening

5 redenen waarom je BHV’er wil worden.

Iedere werkgever in Nederland is verplicht om te zorgen voor de gezondheid en veiligheid van de aanwezigen binnen het bedrijf. Daarom is het verplicht bedrijfshulpverlening te organiseren en dus BHV’ers op te leiden. Om deze reden is het fijn voor iedere wrkgever wanneer een van zijn werknemers BHV’er is of BHV’er wil worden.

Wij zetten de belangrijkste voordelen om BHV’er te willen zijn voor je op een rij: 

Het zit eigenlijk al in het woord; bedrijfsHULPverlening. Met de kennis en vaardigheden die jij hebt geoefend tijdens een BHV cursus, ben je in staat om hulp te verlenen wanneer zich een calamiteit voordoet. Naast je directe collega’s, ben je ook in staat om hulp te verlenen buiten werk om. Er kan immers altijd wat gebeuren. 

Wanneer jij als BHV’er ergens komt herken je direct de gevren en risico’s die mogelijk op de loer liggen. Je werkt echt vanuit je rol als bedrijfshulpverlener en als zich dan een calamiteit voordoet, weet jij als geen ander hiermee om te gaan. Voorkomen en ermee omgaan is voor jou een eitje.

 Er is niets zo vervelend als machteloos zijn wanneer er iets gebeurt, waar je mogelijk wel had kunnen helpen. Als BHV’er ben je in staat om van waarde te zijn en te helpen bij een calamiteit.

Naast je standaard werkzaamheden ben je ook nog van waarde door BHV’er te zijn. Hierdoor ben je extra waardevol voor een organisatie, want je helpt ze gelijk te voldoen aan de wetgeving. Handig voor op je CV dus. 

Omdat je als gecertificeerd BHV’er minimaal 1 keer per jaar een herhalingscursus volgt en je kennis en vaardigheden opfrist, weet je dat je in staat bent en blijft om hulp te verlenen. Dit zorgt voor zekerheid voor jou en je omstanders. Iedereen om je heen weten dat er iemand is die met de juiste kennis hulp kan verlenen.