Uw bedrijvengids
Dienstverlening

Het aanvragen van een VOG via hetvogbureau.nl

 

VOG aanvragen binnen één minuut

Wellicht dat je niet bekend bent met het procedure van het aanvragen van een verklaring omtrent gedrag, kortgezegd hoe werkt een VOG aanvragen? Het aanvragen van een VOG bij de gemeente is erg lastig. Je moet eerst een afspraak inplannen. Vanwege de corona duurt dat al wat langer dan normaal, terwijl het normaal ook al zo lang duurde. Daarna moet je ook nog eens een nummertje trekken en in de wachtrij tot je aan de beurt bent. Daarnaast is het ook niet zo veilig vanwege de corona om een drukke plek als de gemeente te bezoeken, terwijl het aanvragen van een VOG thuis binnen één minuut online gedaan kan worden. Je kunt thuis achter je PC zelf een VOG aanvragen in plaats van naar de gemeente te moeten gaan.  Dit bespaard je enorm veel tijd! Dankzij bedrijven als hetvogbureau.nl is het de zelfde dag nog, binnen één minuut aangevraagd. Dezelfde werkdag verwerken ze je aanvraag en ontvangt een unieke code van Dienst Justis waarmee je de aanvraag kunt voltooien. Binnen 10-14 dagen ontvang je je VOG thuis per post. 

 

VOG aanvragen voor werknemer

De werkgever kan ook een VOG aanvragen voor de werknemer via hetvogbureau.nl. Dit kunnen ze vrij snel doen zonder registratie. Zo kunnen zij zelf de juiste screeningsprofielen kiezen voor de werknemer die ze wensen en er zeker van zijn dat hun (toekomstige) werknemer beschikt over de juiste VOG. 

 

VOG aanvragen zonder werkgever

Het is mogelijk om een VOG aan te vragen zonder werkgever.Zo kun je bijvoorbeeld tijdens de sollicitatie direct je VOG meebrengen en aantonen. Dit zal ook meteen een goed indruk achterlaten en de kans vergroten om aangenomen te worden, sinds je ook direct aan de slag kunt met je toekomstige functie en niet hoeft te wachten op je VOG. 

 

Hoe kies je de juiste screeningsprofielen voor een VOG aanvraag?

Tijdens het aanvragen van een VOG zijn worden de profielen waarop je gescreend kunt worden verdeeld in 3 groepen: Functieaspecten, Algemene Screeningsprofielen & Onbekende Functie. Functieaspecten is voor specifieke functies. Hierbij kunt u denken aan een dokter, leraar, taxichauffeur of een tolk. Bij Algemene Screeningsprofielen is er een keuze uit 8 ondergroepen, die ook bestaan uit 1, 2 of 3 aspecten. Dit is afhankelijk van de eisen van de werkgever en kan veranderen bij hetzelfde beroep, voor het zelfde functie bij een ander bedrijf. Indien je niet zeker weet op welke profiel je gescreend moet worden, is het beste om dit te laten doen door ervaren professionals. Anders bestaat er een kans dat je VOG wordt afgekeurd door je werkgever waardoor je het opnieuw moet aanvragen en weer kosten moet maken, je een maandsalaris misloopt omdat je een maand later kan beginnen met werken door het opnieuw moeten aanvragen van je VOG of in het ergste geval je de baan verliest  hierdoor. Bij Onbekende Functie wordt er op alle aspecten gescreend die er beschikbaar zijn onder het kopje Algemene Screeningsprofielen. Dit kun je bijvoorbeeld kiezen als je naar een ander land gaat en niet weet welke functie je daar gaat uitoefenen of gewoon in Nederland een baan wilt maar niet weet welke functie, of om mee te nemen tijdens de sollicitatie om te kunnen laten zien dat je nooit  eerder in aanraking bent gekomen met justitie en ingezet kunt worden op alle soorten functies.

 

Wat is belangrijk voor de werkgever?

Voor de werkgever is het belangrijk dat jij voldoet aan de eisen, dus doorkomt door de screening wat van belang is voor de werkgever. Indien je wilt werken bij een bank, moet je dus niet in aanraking gekomen zijn met bijvoorbeeld delicten als diefstal, verduistering of misbruik van persoonlijke gegevens. Elk werkgever wilt dat je gescreend wordt voor de screeningsprofielen waarbij je tijdens het uitvoeren van de werkzaamheden betrouwbaar in moet zijn. Je kunt dus wel door de screening komen om te werken bij een bank, nadat je je rijbewijs bent kwijtgeraakt door te rijden onder invloed van alcohol, maar niet als je wordt gescreend als taxichauffeur. Dus aan de hand van de functie die jij gaat uitoefenen bij een bedrijf, wordt je gescreend. Voor de werkgever is het daarom van belang dat jij door de screening komt voor de screeningsprofielen die de werkgever minimaal vereist. Heb je vragen over iets? Dan kun je ze contacteren. Ook op de mail wordt er binnen één werkdag gereageerd. Ook hier zijn ze vrij snel in en staan ze je graag te hulp.