Uw bedrijvengids
Image default
Eten en drinken

Een eigen restaurant beginnen? Wat kan gebeuren?

Een eigen restaurant beginnen, klinkt voor vele de perfecte droom. Chef-kok zijn van jouw droom restaurant. Eten koken voor de klanten en de menukaart zelf bepalen. Hoe leuk het ook klinkt, om een eigen restaurant te beginnen kunnen er ook een aantal dingen fout gaan. Niet alles heb je als eigenaar zelf in de hand. In deze blog zijn er verschillende aspecten beschreven, waardoor het fout kan gaan op het moment dat je een eigen restaurant hebt.

 

Slecht weersomstandigheden

Hoe leuk is het als het terras helemaal vol zit, met mensen die genieten van een lekker drankje in de zon. Hoe leuk dat ook is, kan het ook anders zijn. Bij slecht weer, zullen niet zoveel mensen op het terras gaan zitten. Mensen gaan eerder binnen zitten. Hierdoor zal je als restaurant minder omzet draaien, doordat het terras niet gevuld blijft. Om als restaurant niet afhankelijk te zijn van het weer, kan een restaurant kiezen voor verschillende mogelijkheden. Een restaurant kan onder andere heaters plaatsen op het terras. Hierdoor blijven de bezoekers toch nog warm, in de koude temperaturen.

 

Niet beschikken over personeel

Het kan zijn dat je als restaurant niet kunt beschikken over personeel. Het is dan heel lastig om in de wensen van de bezoeker te kunnen voorzien. Het kan zijn dat het dan heel lang duurt, voordat het eten gekookt is of dat het heel zwaar is om het eten te bedienen. Er zijn verschillende mogelijkheden, waarom een bedrijf niet over personeel kan beschikken. Het kan zijn dat het personeel ziek of arbeidsongeschikt is. Een andere mogelijkheid is, is dat er te weinig personeel is. Momenteel is er een hoge vraag naar medewerkers. Veel bedrijven, leiden aan een personeelstekort.

 

Brandschade

Je zal er niet aan moeten denken, maar het kan altijd gebeuren. In een keuken, wordt er vaak gekookt met gas. Het kan altijd zijn, dat er opeens een brand ontstaat. Belangrijk is dat je als bedrijf goed voorbereid bent, voor op dit moment. Dit kun je onder andere doen, door genoeg brandblussers en branddekens.

 

Dit waren ze dan! De aspecten wat fout kan gaan bij een eigen restaurant. Een restaurant kan niet altijd goed op alles voorbereid zijn, maar toch kunnen ze een klein beetje zichzelf ertegen weren.