Uw bedrijvengids
Image default
Meubels

Wat je moet weten voor je een gietvloer aanschaft

Het is de trend van het moment: een gietvloer. En dat is niet gek, want met een gietvloer kun je alle kanten op. Je hebt ze in allerlei verschillende kleuren, en wat de stijl van je huis ook is; een gietvloer geeft je huis een prachtige industriële look. Wat moet je weten voordat je een gietvloer of cementdekvloer in je huis laat leggen? Het staat hier voor je op een rij;

Vloerverwarming

Hoe mooi een gietvloer ook is, deze is niet goedkoop. Het is daarom erg belangrijk om genoeg research te doen naar gietvloeren voordat je je gietvloer laat leggen. Een gietvloer is niet makkelijk te verwijderen, en wanneer de vloer ligt kun je hierin niet makkelijk veranderingen aanbrengen. Een voordeel van gietvloeren is wel, dat het mogelijk is om vloerverwarming onder de vloer aan te leggen. Wees je hiervan bewust en overweeg goed of je in jouw situatie en met jouw huis baat hebt bij vloerverwarming. Zo voorkom je dat je achteraf spijt krijgt. De voordelen van vloerverwarming zijn voor de hand liggend; zo heb je nooit meer koude voeten in de winter, en verwarmd je huis in zijn geheel sneller op. Aan vloerverwarming onder je gietvloer hangt alleen wel een extra prijskaartje. Weeg deze voor- en nadelen dus goed tegen elkaar af. Niet zo’n koukleum? Misschien loont het om de vloerverwarming achterwege te laten en in plaats daarvan een warm paar sloffen aan te schaffen.

De kleur, look en feel

De mogelijkheden wat betreft de kleur van een gietvloer zijn eindeloos. Ga je voor grijs, zwart, wit of toch beige? De lichtinval is in elk huis anders, maar kan enorm van invloed zijn op de kleur van de vloer die je in je huis legt. Neem voordat je de definitieve kleur dus enkele stalen mee, om te kijken hoe deze kleur eruitziet in jouw woon- of slaapkamer. Houdt daarnaast rekening met de tint van de vloer. Bedenk goed of je liever voor een warmere of koelere uitstraling gaat in je huis, en wat de tinten zijn van de meubelen waar de vloer bij moet combineren. Bedenk je ook goed of je een egale vloer mooier vindt, of toch graag structuur in je vloer wil hebben. Het is namelijk ook mogelijk om te gaan voor een gietvloer met spikkels.

Andere mogelijkheden

Soms kom je er na lang wikken en wegen nog steeds niet uit. Misschien moet je dan tot de conclusie komen dat een gietvloer niet helemaal op jouw lijf geschreven is. Laat je dan vooral niet leiden door de trend en de mening van anderen, maar kijk ook verder naar andere mogelijkheden. Een alternatief voor een gietvloer is een cementdekvloer. Een cementdekvloer is een goede keuze als je een ruwe of vieze betonvloer hebt. Het is makkelijk aan te brengen, ziet er goed uit en kan, als je dat wilt, makkelijk waterdicht gemaakt worden. Veel succes met het leggen van je cementdekvloer of gietvloer!