Uw bedrijvengids
Image default
Verbouwen

Duurzaamheid met de beste aannemer Wormerveer

WAM groep: Verschillen tussen renovatie en onderhoud

Waar denkt u eigenlijk aan wanneer u de woorden renovatie en onderhoud hoort? Denkt u bij renovatie ook meteen aan een oud gebouw, woning of terras opknappen? En bij onderhoud gewoon aan schoonmaken, maar tegelijkertijd ook opknappen? Dan bent u niet de enige, want de meeste mensen halen zich deze beelden voor de geest. Alhoewel deze twee begrippen veel op elkaar lijken of zelfs overlappen, zijn er wel degelijk verschillen. Als aannemer in Wormerveer met genoeg bagage aan ervaring en kennis, helpt WAM Groep u graag met wat opheldering.  Hierna kunt u zeker vaststellen of uw gebouw of woning toe is aan een onderhoudsbeurt of renovatie.

Renovatie

De bekendste aannemer in Wormerveer geeft aan dat renovatie bijna te vergelijken is met een nieuwbouw. Alleen is er in dit geval al een bestaand gebouw of woning. Dit zeggen de bouwprofessionals omdat renovatie om modernisering of groot onderhoud gaat. U heeft het desbetreffende gebouw waarschijnlijk tot een prioriteit gemaakt door de plek te kopen met bijvoorbeeld een goede bouwtechnische keuring of omdat het een goede investering is. Denk maar aan de verhuurders en makelaars die oude gebouwen opkopen, daarna opknappen en/of verbouwen om deze een nieuw uitzicht te geven.

Renovatie betekent letterlijk het herstellen tot een goede, betere of nieuwe staat en voor woningen betekent dit het verbeteren van de staat van het huis. Vaak gebeurt dat door de structuur te herstellen of een oud gebouw te moderniseren. Wanneer dit het interieur betreft, wordt met renovatie in de meeste gevallen, verbouwen bedoeld. Ook wanneer het uiterlijk van de woning volledig moet worden veranderd en vaak wanneer in hoge mate onderhoud aan een woning vereist is, is er een complete renovatie nodig.

Enkele voorbeelden van renovatie kunnen zijn:

  • Vloeren in huis vervangen (denk aan vervanging van tapijt naar houtenvloer).
  • Het gebouw in z’n geheel schilderen met een nieuwe kleur.
  • Opknappen van de indeling van het huis.

Een deskundige aannemer zal een renovatie zonder problemen moeten kunnen uitvoeren. Dit omvat de fundering van een bestaand huis verbeteren tot het transformeren en verbouwen ervan voor een frisse, nieuwe uitstraling.

Onderhoud

Een onderhoudsbeurt is nodig voor de duurzaamheid van uw gebouw of woning. Ze zeggen ook wel: onderhoud is behoud. Denk aan glazen ramen, houten vloeren en kozijnen. Deze dienen onderhouden te worden, zodat ze minder reparaties nodig hebben en om hun duurzaamheid te verhogen. Ook apparatuur zoals airconditioners en ovens profiteren van een optimaal onderhoud- en schoonmaakbeurt.

In feite verwijst onderhoud dus naar de handelingen die regelmatig worden uitgevoerd om ervoor te zorgen dat alles in het gebouw in een zo goed mogelijke staat verkeert. Het kan dus schoonmaken of basisonderhoud omvatten. Van wekelijks stofzuigen tot het vervangen van een lekkende kraan.

 

Enkele voorbeelden van onderhoud kunnen zijn:

  • Verlichting schoonmaken en vervangen.
  • Kozijnen en deuren opnieuw schilderen
  • Schoonmaak van de vloeren en ramen.
  • Airconditioners en verwarmers servicen.
  • Lekkages in de gaten houden en aanpakken.

Wam Groep biedt ook regelmatige onderhoudsbeurten aan. Ze werken met een gepland schema en zorgen ervoor dat de verschillende slijtageverschijnselen worden gesignaleerd en aangepakt om erger te voorkomen.