Uw bedrijvengids
Woningen

Kiezen voor een vinyl of pvc vloer een slim plan?

Vinyl Flooring zit al meer dan acht decennia in de architectuurindustrie en is sindsdien nog steeds een van de goedkoopste vloeren ter wereld.

Er zijn tal van redenen waarom mensen nog steeds kiezen voor vinylvloeren en waarom het nog steeds een populaire keuze is voor de meeste huiseigenaren, maar net als bij alle andere zaken heeft het ook zijn nadelen. Is het bijvoorbeeld een goedkope pvc vloer altijd goed of doet dit de kwaliteit ten onder? Lees hierpnder de voor- en nadelen.

Wat is het grote voordeel van een vinyl vloer?

Biedt tal van ontwerpen aan. Tegenwoordig biedt dit type vloerbedekking eindeloze kleuren en patronen voor kopers om uit te kiezen. Luxe vinyl, bijvoorbeeld, kan worden ontworpen om te kijken als een marmeren of een keramische vloer, terwijl een vinyl plank kan worden gemaakt vergelijkbaar met houten planken. U kunt zelfs goedkope vinylvloeren kopen en het eruit laten zien als een luxueuze vloer door het maken van de juiste combinaties van unieke en kleurpatronen.

Het vereist niet veel aandacht en onderhoud. Of u nu goedkope vinylvloeren of top of the line luxe vinylvloeren heeft, het onderhoud is vrijwel hetzelfde. Het enige wat u hoeft te doen is ervoor te zorgen dat het vuil niet op de vloer blijft plakken door het gebruik van een vochtige doek of een dweil samen met een vinylreiniger.

Goedkoop

Dat is veel goedkoper. Zelfs als u goedkope vinylvloeren hebt gekocht, zou u waarschijnlijk nog steeds dezelfde voordelen hebben die u zult genieten als u een luxe vinylvloer hebt. Wat het nog leuker maakt is dat dit type vloerbedekking zeker goedkoper is in vergelijking met de prijs van een tegel die dezelfde kwaliteit en design heeft als de vinyltegel.

Wat zijn de nadelen van een vinyl vloer?

Het is in principe niet milieuvriendelijk. Vinylvloeren breken niet gemakkelijk en op natuurlijke wijze af, waardoor ze niet biologisch afbreekbaar zijn. Afgedankte vinylvloeren hebben de neiging om zich op te stapelen en nemen elk jaar veel ruimte in beslag.

Egalisatie is vaak eerst nodig

De vloer, waar de vinylvloer wordt geplaatst, moet goed worden geëgaliseerd. Of het nu gaat om goedkoop vinyl of luxe vinyl, het is uiterst belangrijk dat het vlakke oppervlak naar de plaats waar de vloer wordt gelegd zacht is. Zelfs een klein stukje nerf tussen de ondervloer en de vloer zal zeker een tol eisen aan het materiaal van uw vinylvloer en zal uiteindelijk slijten, afscheuren of afbreken. Het trieste hiervan is dat wanneer de vinylvloer beschadigd is, u niets anders kunt doen dan deze te laten verwijderen.

http://www.youtube.com/watch?v=cccHUkleKgw

https://vloerenbaas.nl/