Uw bedrijvengids
Image default
Zakelijk

3 redenen om server side-tagging te gebruiken

De afgelopen jaren is er veel te doen geweest over privacy op het internet. De meeste mensen vinden het vreselijk dat er zoveel informatie wordt verzameld, zonder dat zij daar uitdrukkelijk toestemming voor hebben gegeven. Daarom is de privacywet flink uitgebreid. Dit maakt het voor ons als ondernemers lastiger om waardevolle data te verzamelen. Het optimaliseren van de website wordt hierdoor ook moeilijker. Dit betekent helaas ook dat verschillende tactieken niet meer gebruikt kunnen worden en sommige doelgroepen vergeten worden bij het optimaliseren van online marketingcampagnes. Zeker als third-party en cross-domain cookies volledig zullen verdwijnen in de toekomst. Hetgeen Google nu al heeft aangegeven. 

Gelukkig is er ook een manier om deze veranderingen te omzeilen en waardevolle informatie niet onnodig verloren te laten gaan. Dat kan middels server side tagging. Dit is een geheel andere methode voor het verzamelen van data en wordt geheel gratis aangeboden door Google Tag Manager. 

Server side-tagging is een nieuwe manier om pixels op de eigen website te plaatsen. Google gebruikt deze vervolgens om data te verzamelen en naar het desbetreffende platform van de pixel te sturen. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan Google Analytics. Op die manier komt alle data aan op de juiste plek en kan deze ook worden gebruikt voor het optimaliseren van de website. 

Maar waarom zou je voor server side tagging kiezen? Hieronder zetten we drie goede redenen op een rij. 

  1. Server side tagging wordt de toekomst 

Het is niet voor niets dat Google server side tagging laagdrempelig aanbiedt. De verwachting is dat diverse soorten cookies uiteindelijk volledig van het toneel verdwijnen. Hierdoor wordt het lastiger om waardevolle informatie van je website te halen. Experts verwachten dan ook dat server side tagging uiteindelijk het enige alternatief wordt. Het is daarom goed om je hier nu al in vast te bijten en je goed in te lezen, zodat je klaar bent voor deze nieuwe ontwikkeling. Laat je hierbij altijd helpen en informeren door een specialist zoals www.adpage.io

  1. Controle in eigen hand 

Een groot voordeel van server side tagging is dat je de controle volledig in eigen hand houdt. De data wordt namelijk door het door jou gekozen platform gestuurd. Bovendien kun je zelf aangeven op welke variabelen er ingezet moet worden. Je bepaalt dus zelf welke data interessant zijn om te bewaren en om iets mee te doen en welke weggefilterd mogen worden. 

  1. Meer privacy 

De belangrijkste reden om voor server side tagging te kiezen is de verhoogde privacy. Zowel voor jou als de bezoeker van de website. Jij bepaalt namelijk zelf naar welke partijen de verzamelde informatie wordt verzonden. Zo kun je bijvoorbeeld weigeren dat de data naar een derde partij zoals Facebook of Instagram wordt gestuurd. Je bepaalt geheel zelf wie de verzamelde data mag ontvangen en wanneer. Je kunt ook verschillende versleutelingfuncties gebruiken om voor extra veiligheid te zorgen.