Uw bedrijvengids
Zakelijk

Werkzaamheden uit handen geven

In Nederland zijn op dit moment ongeveer 1,5 miljoen bedrijven volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek. Vooral het aantal kleine bedrijven en zzp’ers is explosief toegenomen in de afgelopen jaren. Kleine bedrijven worden vaak geleid door iemand met een ongelofelijk gedrevenheid, passie en liefde voor z’n product. Deze of gene wil graag de producten die hij verkoopt delen met de wereld en hoopt dat zijn producten dé oplossing bieden voor de consument.

Op het moment dat het bedrijf gaat groeien komt er wel maar bij kijken dan een bepaalde passie en liefde voor een product. Het wordt tijd om het personeelbestand uit te breiden, je moet na gaan denken over marketing gerelateerde beslissingen en er ontstaat een heleboel officieel papier werk die in het kader staan van belastingen en dergelijke. De kans is groot dat je niet overal kaas van hebt gegeten en in een moeizaam en stroperig traject komt dat als erg vervelend kan worden ervaren. Hoewel het personeel en de prestaties een ongelofelijk voldaan gevoel geven zijn dit onderwerpen die behandeld moeten worden om problemen te voorkomen en voor te blijven. 

Het is geen slecht idee om bepaalde werkzaamheden uit handen te geven aan een externe partij. Je kan bijvoorbeeld afstand doen van de salarisverwerking en Salarissoftware. Hier houd je je waarschijnlijk liever niet mee bezig en het uitbesteden werkt vaak goed. Naast dat het een last van je schouder haalt, is het handig om gebruik te maken van een derde partij. Een partij zoals CBBS kan namelijk een extra paar ogen zijn binnen je bedrijf. Het is niet vreemd dat zij voorstellen doen of aanmerkingen hebben over iets dat jij misschien helemaal niet meer ziet door bedrijfsblindheid.

Op deze manier kan jij als ondernemer weer doen waar je liefde en passie bij ligt. Je kan weer de stem van je bedrijf zijn en je personeel motiveren om te doen wat ze leuk vinden.

http://www.cbbs.nl/