Uw bedrijvengids
Image default
Aanbiedingen

Inhoud voorbereiden voor de site

Inhoudsvoorbereiding is een van de meest tijdrovende en tijdrovende fasen van het websiteontwikkelingsproces. Een onoplettende houding ten opzichte van het verzamelen van materialen brengt niet alleen het succes van het hele project in gevaar, maar soms ook de haalbaarheid ervan. Een verkeerd gebouwd algoritme voor het construeren van werken brengt risico’s met zich mee voor zowel de opdrachtgever als de aannemer. Beiden zouden één simpele waarheid moeten begrijpen: een website is slechts een manier om informatie op te maken die het werken ermee vereenvoudigt. En als er geen informatie is, begint het ontwerp van de site te lijken op de voorbereiding van een kamer voor een kind van wie het geslacht onbekend is.

De site is slechts een omhulsel voor inhoud

In dit artikel zullen we ingaan op de belangrijkste “pijnpunten” van een slechte organisatie van de inhoudsvoorbereiding voor website-ontwikkeling en de volgende vragen beantwoorden: Waarom is het belangrijk om van tevoren inhoud voor de website voor te bereiden? Wat kunnen de studio en de opdrachtgever verliezen als ze hier niet voor zorgen alvorens over te gaan tot de ontwikkeling van de site? Hoe kan een klant inhoud voor de site krijgen en hoe kan een klant omgaan met de voorbereiding van materialen als hij besluit om de materialen volledig zelf voor te bereiden?

Waarom vooraf inhoud nodig is

Het probleem van het voorbereiden van inhoud maakt zich zorgen over bureaus die hun productieprocessen willen systematiseren en om de hoge kwaliteit van hun diensten geven. Wanneer een klant zich aanmeldt voor de ontwikkeling van een website bij een dergelijk bedrijf, wordt hem meestal van tevoren gevraagd inhoud te verstrekken om de site te vullen. Heel vaak loopt de klant vertraging op met het aanleveren van materialen, verwijzend naar het feit dat hij eerst de site moet zien en dan moet beslissen wat hij ermee wil vullen, of hij vindt hier geen tijd voor, en soms is hij gewoon lui en laat hij zich leiden door het principe ‘wij betaalden, en jij alles goed doen. “

De communicatietaken van de site en de belangrijkste informatieblokken moeten door de klant en de studio samen worden bepaald

Dit principe is niet van toepassing als het gaat om website-ontwikkeling. Klanten moeten goed begrijpen dat al in het stadium van het ontwikkelen van een site-indeling hun actieve deelname aan het voorbereiden van inhoud vereist is. Voordat met het ontwerp wordt begonnen, wordt een marktanalyse uitgevoerd, wordt de doelgroep bestudeerd, worden de kanalen voor het ontvangen van verkeer uitgedacht en wordt een technische taak geschreven. De overgang naar de ontwerpfase vereist inhoud, aangezien ontwerp en functionaliteit rond informatie moeten worden gebouwd. De inhoud van de site is niet wat je nodig hebt om de getekende lay-outs te vullen, maar waarop ze gebaseerd moeten zijn.

Door de ruimte voor de tekst op te vullen met het gehate “Lorem Ipsum”, is het mogelijk om alleen het esthetische effect te beoordelen, terwijl je door de echte tekst te “passen” kunt zien hoe het werkt met afbeeldingen en andere elementen van de site. De matige studio-houding ten opzichte van inhoud leidt tot het vrijgeven van projecten die de door klanten geïnvesteerde middelen niet rechtvaardigen. De klant ontvangt de site en begrijpt vervolgens niet eens waarom hij de verwachte taken niet oplost. Gebrek aan aandacht voor inhoud in de ontwikkelingsfase belemmert zowel verdere ondersteuning als ontwikkeling van de site. Als gevolg hiervan veranderen dergelijke sites na een paar jaar vaak in een verzameling rommelige, lelijk ogende pagina’s.

Welke inhoud zou vandaag moeten zijn

Het lijkt erop dat een onverantwoordelijke houding bij het uitwerken van content vóór de ontwikkelingsfase alleen voor de klant risico’s met zich meebrengt. Maar dit is pas op het eerste gezicht. In feite zijn er even ernstige bedreigingen voor studio’s.

Studio risico’s

Verwen het ontwerp. Wanneer een ontwerplay-out wordt gemaakt zonder rekening te houden met toekomstige inhoud, kan er op een mooie en organische manier informatie op worden geplaatst. De lay-out zelf kan door de klant worden gewaardeerd, geaccepteerd en goedgekeurd. Tijdens het voorbereiden van de inhoud kan de klant er echter achter komen dat er bijvoorbeeld niet 3, maar 7 teasers met voordelen zouden moeten zijn, het sitemenu 8 punten zou moeten bevatten in plaats van 5, en het blijkt ook plotseling dat er helemaal geen beoordelingen over het bedrijf zijn en dat het management zich op de site moet presenteren wil niet of juist het tegenovergestelde. En het blijkt dat wanneer de site al is ingedeeld en CMS is geïnstalleerd, er wijzigingen nodig kunnen zijn die het hele oorspronkelijke idee bederven en het resultaat een slecht product is.

Zet het project niet in de portfolio. Als u slecht gemaakte sites in uw portfolio publiceert, creëert u antireclame voor uzelf. En elke gemiste kans om een ​​ander werk te publiceren, vermindert het concurrentievermogen.

Sla extra functies over die niet in het referentiekader zijn opgenomen. Laten we een voorbeeld geven. Stel dat u met de klant heeft afgesproken dat de productkaart een gedetailleerde beschrijving van het product bevat, zonder specificatie. Als resultaat zijn er velden gemaakt voor tekstbeschrijvingen en afbeeldingsuitvoer. De klant wilde ook video’s, downloads en 3D-afbeeldingen. Als dit was ontdekt voordat de ontwikkeling begon, dan was alles in de TK voorzien, rekening houdend met tijd en kosten.

Dien het project niet in. Het komt voor dat de site is opgemaakt, CMS is geïnstalleerd, maar er nog steeds geen inhoud is of dat er van tijd tot tijd alleen kruimels worden verzonden. Hierdoor blijft het project hangen en kan het niet worden overgedragen.

Zorg voor een ontevreden klant. Wanneer een klant constant eist om hier en daar nieuw naar voren gekomen “belangrijke” informatie te plaatsen, en ook om bijvoorbeeld een klein tekstblok te vervangen door een galerie, kan de studio er op een gegeven moment genoeg van krijgen. Het resultaat is een conflict van “nee, het is jouw schuld.” In feite zijn beide de schuldige. Recensies van de studio wachten op het juiste, en mond-tot-mondreclame is vaak het belangrijkste dat kleine bureaus helpt te overleven.

Overbelasting van medewerkers. Lange wachttijden en ongelijke inhoudstromen verstoren de planningsactiviteiten. Het resultaat was een slechte werkorganisatie en verminderde productiviteit, wat leidde tot een afname van de medewerkerstevredenheid en een afname van de kwaliteit van het werk.

Klantrisico’s

Blijf zonder website. Verergering van de relatie met de studio als gevolg van extra gestorte werken kan leiden tot beëindiging van het contract. Elk van de partijen kan de initiatiefnemer zijn. Als gevolg hiervan blijft de klant achter met een halfafgewerkte website die moeilijk te wijzigen zal zijn.

Verstoor ontwikkelingsdeadlines. De complexiteit van langdurige inhoudsonderhandelingen leidt tot veel herwerk, waardoor de tijdlijnen zullen verschuiven en een negatieve invloed kunnen hebben op het eindproduct.

Krijg een slechte site. Het aanpassen van inhoud aan een afgewerkt ontwerp breekt vaak de oorspronkelijke look. Het is zeer waarschijnlijk dat het beschadigd raakt en de problemen van de site niet oplost. Als het bureau geen vooraf voorbereide inhoud heeft, is het onmogelijk om na te denken over het ontwerp van alle pagina’s. Als gevolg hiervan wordt de klant verstoken van het uitwerken van interne pagina’s en het correct stellen van prioriteiten. Dit leidt tot een verslechtering van de gedragskenmerken van de gebruiker, wat een negatieve houding van zoekmachines met zich meebrengt, dat wil zeggen dat het moeilijk zal zijn om uw site te promoten.

Hoe u inhoud voor een website van een klant kunt krijgen

Zoals we hierboven al zeiden, geloven klanten vaak dat hun deelname aan het opzetten van een website beperkt is tot het doen van een betaling.

Het belang van inhoud

Soms is dit een principieel standpunt en zijn er bijna geen beïnvloedingsmethoden. Maar soms vindt de klant het eenvoudigweg moeilijk om een ​​inhoudelijke briefing in te vullen en heeft hij hulp nodig bij het schrijven. Hier zal het nuttig zijn:

vermeld duidelijk de beperkingen. Creatieve vrijheid is niet altijd bevorderlijk voor goede resultaten. Maar beperkingen zijn erg nuttig. Geef het doel van de beschrijving van deze of gene sectie aan en bepaal de richting;

leg in detail uit wat nodig is. Toon voorbeelden, geef de aanbevolen grootte van de beschrijving van elk blok op de pagina aan. Als slechts één of twee zinnen geschikt zijn, zorg er dan voor dat ze het weten;

herinneren aan jezelf. Voel je vrij om de klant aan jezelf te herinneren. Zelfs als u niet bent vergeten, geeft u daardoor een impuls en motivatie om u eindelijk te antwoorden. Klanten moeten uw tijd respecteren, dus soms raken ze geïrriteerd. Het is natuurlijk niet de moeite waard om elke dag te schrijven, maar aan het begin van het werk is een wekelijkse melding, bijvoorbeeld per e-mail, een volkomen correcte poging om een ​​klant te bereiken.

Klant advies

De voorbereiding van materialen gaat meestal gepaard met een gebrek aan inzicht in wat er precies nodig is, gebrek aan tijd, gebrek aan competenties. Hier zijn enkele tips over wat u in al deze gevallen kunt doen:

  • als het niet duidelijk is hoeveel en welke materialen er moeten worden voorbereid, voer dan analytisch werk uit en zoek uit welk materiaal u aan de doelgroep moet geven, zodat uw internetbron geschikt is voor zakelijke taken en welke secties nodig zijn om dit materiaal te plaatsen;
  • Als u geen tijd heeft om inhoud voor te bereiden, markeer dan de informatie met de hoogste prioriteit. Maak een lijst van alle inhoud die u op de site wilt zien. Geef aan welke pagina’s en materialen uniek zullen zijn in termen van inhoudstype, en welke sjabloon zal zijn. Verzamel vervolgens inhoud voor unieke pagina’s en selecteer voor sjabloonpagina’s de vereiste blokken zonder kant-en-klaar materiaal;
  • zijn er geen competenties, dan is het beter om de volledige voorbereiding van de inhoud direct over te dragen aan de opdrachtnemer. Hoe eerder u dit doet, hoe beter. U moet begrijpen dat u in dit geval extra moet betalen voor het genereren van inhoud.

Gevolgtrekking

De site moet altijd duidelijk en duidelijk iets communiceren naar de bezoeker, en dit is iets dat het uiterlijk en de functionaliteit moet bepalen, en niet andersom. De communicatietaken van de site en de belangrijkste informatieblokken moeten door de klant en de studio samen worden bepaald in de vroegste fase wanneer de opdracht wordt opgesteld en de informatiearchitectuur van de site wordt ontworpen.

Het voorbereiden van inhoud voor een website is net zo belangrijk als het kiezen van de juiste website-ontwikkelaar. Het loont de moeite deze kwestie uiterst zorgvuldig te benaderen. Want of een potentiële klant een echte klant wordt, hangt af van wat u hem “vertelt” wanneer hij naar uw site komt.

Neem contact met ons op en we bespreken verschillende mogelijkheden.

E-mail: info@webdevelopmentapp.com

BE: +32 499 41 46 24

Franklin Rooseveltplaats 12, 2060 Antwerpen, Belgie

website ontwerpen

https://www.webdeveloper.today/2021/12/cms-that-you-can-integrate-with.html

https://webdevelopmentapp.com/nl/