Uw bedrijvengids
Image default
Afvalverwerking

Wat moet je doen met restafval van je bedrijf?

Als je een bedrijf hebt en ook werknemers in dienst hebt, is de kans groot dat je enorme hoeveelheden restafval produceert. Restafval is al het afval dat niet biologisch is en niet gerecycled kan worden. Het is erg belangrijk om restafval efficiënt te verzamelen en goed op te slaan, want ongedierte komt graag op restafval af. Hiervoor moet je dus over een afsluitbare restafval container beschikken. Gelukkig zijn er Nederland verschillende partijen te vinden waar je een samenwerking mee kan aangaan. 

 

Wat gebeurt er met restafval?

Zoals je inmiddels weet, kan restafval niet gerecycled worden en dat is erg jammer. In het verleden werd dit verbrand en werd het proces daarmee afgerond. Tegenwoordig wordt restafval nog steeds verbrand, maar wordt de energie die hierbij vrijkomt nuttig gebruikt. Hierbij kun je denken aan elektriciteit, stoom en warmte. Ondanks dat restafval niet gerecycled kan worden, zijn er altijd waardevolle metalen te vinden in een restafval container. Hierbij kun je denken aan lood, koper en ijzer. Deze metalen en andere waardevolle materialen worden uit de rest van het afval onttrokken en wel gerecycled. 

 

Een container aanvragen 

Als je restafval op een efficiënte manier wilt verzamelen en goed wilt opslaan, dan maak je zeker een verstandige keuze. De volgende stap die je moet zetten, is het aanvragen van een container. Wanneer je een container gaat aanvragen, is het belangrijk om eens te kijken naar hoeveel restafval je bedrijf produceert. Produceert je bedrijf bijvoorbeeld ongeveer 200 liter restafval per week, dan is het verstandig om een container aan te vragen waar minstens 1000 liter restafval in kan. Je hebt dan genoeg ruimte voor de hele maand, maar ook extra ruimte voor als het toch iets meer blijkt te zijn.

 

Wat kost een container?

Als je een restafval container aan wilt vragen, dan wil je natuurlijk ook weten wat dit je bedrijf ongeveer gaat kosten. Helaas is het moeilijk om hier een uitspraak over te doen, want de prijzen zijn van bepaalde zaken afhankelijk. Zo speelt de grootte van de container hier een grote rol in. Wil je bijvoorbeeld een container van minstens 1000 liter? Dan betaal je al snel vijftig euro per maand, terwijl je voor een container van minstens 200 liter rond de twintig euro per maand betaalt. In veel gevallen werken deze bedrijven ook op contractbasis. Het is dus aan te raden om contact op te nemen met verschillende aanbieders zodat je een offerte kunt aanvragen.