Uw bedrijvengids
Image default
Auto's en Motoren

Het volgen van rijlessen bij een rijschool

Veel jongeren willen, als ze 18 jaar worden, zelfstandig een auto kunnen rijden. Met de nieuwe wetgeving is dat mogelijk gemaakt. Jongeren mogen vanaf het moment dat ze 16,5 jaar zijn al rijlessen gaan volgen. Zodra ze 17 jaar zijn, mogen ze ook al het rijexamen afleggen. Om dat te kunnen doen, moeten ze wel, in de periode dat ze de rijlessen hebben genomen het theorie-examen met goed gevolg hebben afgesloten. Ook moeten ze, voordat er een rijexamen kan worden afgelegd een eigen verklaring invullen. De eigen verklaring, om in te vullen, kunnen ze bij het CBR kopen. Er wordt in de vragenlijst onder andere gevraagd of u geestelijk en lichamelijk in staat bent om een auto te kunnen rijden. Ook mag u geen examen afleggen als u medicijnen gebruikt die het rijden zouden kunnen beïnvloeden. Wanneer u uw rijlessen wilt gaan volgen, is het belangrijk dat u een rijschool neemt die niet te ver van uw woning is gesitueerd. Woont u in Leiden, neem dan een rijschool Leiden en woont u in Katwijk neem dan een rijschool in Katwijk.

Voordelen rijschool Leiden

Wanneer u bij de rijschool Leiden uw rijlessen wilt gaan volgen, dan kunt u over het algemeen snel met uw rijlessen starten. Het is belangrijk dat u uw rijlessen neemt in de plaats waar u ook examen zult afleggen. Het is ook belangrijk dat u begint met een vrijblijvende proefles. Na de proefles zal de rijinstructeur in kunnen schatten hoeveel rijlessen u nodig zult hebben. Bij de rijschool Leiden is de proefles gratis als u er ook gaat lessen. U kunt een handgeschakelde auto nemen of een met een automatische versnellingsbak. Omdat u zelf kunt kiezen is er altijd een geschikte auto voor u om in te lessen. Omdat er praktisch geen wachttijden zijn, kunt u snel met uw rijlessen starten.

De Rijschool Katwijk

Ook bij de rijschool Katwijk kunt u net als bij de meeste andere rijscholen kiezen welk pakket u wilt nemen voor het volgen van uw rijlessen. Als u aangeeft dat u snel in het bezit wilt zijn van uw rijbewijs kunt u ook bij de rijschool Katwijk voor een versneld programma kiezen. Zo zou u bijvoorbeeld in plaats van één les per week voor meerdere lessen kunnen kiezen. Ook kunt u kiezen, om het rijden sneller onder de knie te krijgen, voor lesblokken van 2 uur. Het is maar waar uw voorkeur naar uitgaat. Rijscholen zullen u graag tegemoet komen om uw wensen te vervullen.

https://www.correctverkeersschool.nl/