Uw bedrijvengids
Image default
Woning en Tuin

De nieuwste badkamertrends van 2022!

 

Ah, het is tijd voor een nieuwe badkamer? Dan ben je natuurlijk heel benieuwd naar de nieuwste trends. Het is heerlijk om je te verdiepen in badkamerstijlen en de vele mogelijkheden. Dit betekent tenslotte dat je straks een ruimte in je woning hebt waarin je heerlijk kunt relaxen. Voor advies ben je van harte welkom bij de meubelmaker in Oosterhout.

Behang in je badkamer

Wellicht kijk je nu echt even verbaasd. Behang in de badkamer is toch verre van praktisch? Toch is dit echt een van de huidige trends. Het geeft een enorme meerwaarde aan je badkamer en zorgt voor een stukje huiselijkheid en luxe. Uiteraard kun je het beste kiezen voor een wand die niet in aanmerking komt met vocht. Behang je dan een van de muren, dan geeft dat een prachtig accent.

Laat de badkamer doorlopen

De badkamer wordt steeds minder een totaal afgesloten ruimte. Het is mooi om deze kamer bij de rest van je woning te betrekken. Dit doe je eenvoudig om de vloer die je op de overloop hebt, door te laten lopen naar de badkamer. Ook wat accessoires betreft, is het leuk om voor dezelfde stijl als in de rest van je huis te kiezen.

Wellness staat centraal

De badkamer is steeds minder alleen die ruimte waar je je tanden poetst en waar je jezelf wast. Het mag steeds meer een ruimte worden waarin je lichaam en geest beiden verzorgt. Een badkamer mag echt een mini wellness centrum worden. Dat hebben we nodig in onze tijd vol prikkels. Het is helemaal geen raar idee om een sauna of stoomruimte te laten plaatsen in je badkamer.

Speel met de materialen

De laatste jaren waren de badkamers voornamelijk zwart. In 2022 zien we steeds meer nikkel, goud en grafiet terugkomen. Deze materialen zijn uitstekend te combineren met onder meer natuursteen en hout. Dit vergroot de natuurlijke uitstraling van je badkamer. Heel populair worden de zogenaamde aardse kleuren. Het is dus ook totaal niet vreemd om een aantal planten in je badkamer te zetten. Dat past helemaal bij de trend van nu.

Veel tegels

Ook tegels zien we in 2022 veel terugkomen. En dat in allerlei materialen, kleuren en maten. Leuk is de speelse visgraat. Ga je voor de natuurlijke uitstraling, overweeg dan houtlook tegels. Zoek je tegels uit, let dan ook op het onderhoud. Zijn ze een beetje gemakkelijk schoon te houden?