Uw bedrijvengids
Image default
Auto's en Motoren

Hoe werkt het importeren van een auto?

Je hebt het waarschijnlijk wel eens eerder gehoord een auto importeren vanuit het buitenland naar Nederland. Sommige mensen praten er heel makkelijk over “oh, je wil een dure BMW dan kan je het makkelijkste uit het buitenland laten importeren”. Maar in de werkelijkheid gaat het niet zo makkelijk en er zijn ook wat kosten aan verbonden. Heb je interesse in het importeren van een auto naar Nederland? Dan raden we je aan om een gespecialiseerde partner in het schakelen die verstand heeft van dit soort zaken. Dan weet je in ieder geval zeker dat het goed komt. Car-go heeft al jaren ervaring met het importeren, exporteren en verschepen van voertuigen. Neem contact bij interesse in hun diensten. 

Wanneer een auto importeren?

Mensen kunnen verschillende redenen hebben waarom ze een auto willen importeren naar Nederland. Het kan zijn dat een auto in het buitenland voordeliger is en ze kosten willen besparen. Het nadeel hiervan kan zijn dat er bij het importeren nog zoveel kosten bij kunnen komen dat je uiteindelijk op hetzelfde bedrag zit. Een andere reden kan zijn dat je een auto hebt gezien in het buitenland die niet verkrijgbaar is in Nederland. Dan is het importeren van de auto een ideale manier om toch de droom auto te kunnen rijden. 

Wat zijn de regels voor het importeren? 

Voordat je een auto naar Nederland mag importeren is het goed om eerst alle regels voor de import te lezen. Elk land heeft namelijk eigen regels over hoe het importeren zou moeten gaan. Ook komt er een heleboel papierwerk bij kijken. Lukt het niet om zelf een auto te importeren dan is het handig om te kijken naar een partij die je hierbij kan helpen zoals CARGO. 

 

We sommen een aantal belangrijke regels voor je op:

 

BPM-berekening

Soms is het nodig om een officiële BPM-berekening te hebben bij het importeren van de auto. Je kan dit berekenen op verschillende websites. Let wel op dat je het bij een betrouwbare website uitvoert voordat je de verkeerde gegevens hebt. De BPM-berekening kan je gebruiken voor de aangifte die je moet doen. 

{{External-image}}

Auto transporteren

Wanneer het een gloednieuwe auto is die nog geen kenteken en verzekering heeft, is het niet mogelijk om de auto te rijden naar Nederland. Je zult in dit geval de auto dan moeten transporteren. Het regelen van het transport kan een tijdrovend klusje zijn waar ook een verzekering afsluiten aan te pas komt. 

 

Invoerrechten betalen

Als de auto eenmaal in Nederland is aangekomen, zul je invoerrechten moeten betalen. Dit is één van de kostenposten die je hebt bij het importeren van een auto. 

 

Kenteken regelen

Als je eenmaal de invoerrechten hebt betaald en alle andere papieren op orde hebt. Kan je een kenteken aanvragen. Ook zul je dan de autoverzekering moeten afsluiten. 

 

Zonder het bovenstaande te regelen is het niet mogelijk om een auto naar Nederland te importeren. Houdt er ook altijd rekening mee dat het maanden kan duren. Dus neem geen overhaaste beslissing om een auto in het buitenland te kopen. Twijfel je of de auto wel voldoet aan de regels in Nederland? Dan kan je een speciale check laten uitvoeren. 

 

https://www.car-go.nl/