Uw bedrijvengids
Image default
Rechten

Echtscheidingsadvocaat nodig?

Als jullie besluiten te gaan scheiden komen er een hoop zaken op jullie af. Veel van de zaken die geregeld dienen te worden kunnen al zijn afgesproken in de huwelijkse voorwaarden, maar als jullie gaan scheiden in gemeenschap van goederen dienen er samen eerlijke afspraken gemaakt te worden over de verdeling van boedel, eventuele schulden en woonruimte. Zeker als er kinderen in het spel zijn, is het belangrijk om heldere afspraken te maken en te zorgen dat deze afspraken duidelijk vermeld zijn in het ouderschapsplan en echtscheidingsconvenant. Geschillen omtrent alimentatie vraagstukken, co-ouderschap en omgangsregelingen kunnen in de praktijk leiden tot vervelende situaties die de onderlinge verhoudingen nog meer op scherp kunnen zetten. De ondersteuning van een mediator of echtscheidingsadvocaat is hierbij onmisbaar om de echtscheidingsprocedure goed en positief te laten verlopen. Maar waar vindt u deze mediator of echtscheidingsadvocaat

Advocatenkantoren.nl is een juridisch platform waar u overzichtelijk scheidingsadvocaten en mediators kunt vergelijken. Niet alleen op regio, maar ook op uurtarief, ervaring en specialisme. Een goede klik met de advocaat is een belangrijke factor als u besluit een advocaat in dienst te nemen. De meeste advocaten bieden dan ook een kosteloze intake aan. Tijdens de intake kunt u uw persoonlijke situatie voorleggen en zal de advocaat u informeren over zijn of haar diensten. Vraag ook vooral aan de advocaat om een inschatting van de kosten/uren. Is er een goede match? Dan kunt u de betreffende advocaat inhuren. De serviceverlening van Advocatenkantoren.nl is voor rechtzoekenden gratis.

Echtscheidingsadvocaten

De hoofdtaak van een echtscheidingsadvocaat is om de juridische kant van de scheiding in goede banen te leiden. In het beste geval heeft u alleen een echtscheidingsadvocaat nodig om de puntjes op de i te zetten om vervolgens de echtscheiding in te dienen bij de rechtbank. In dit geval kunnen jullie gezamenlijk een advocaat inhuren die dit proces begeleidt. Staan de verhoudingen op scherp en helpt zelfs een gezamenlijke advocaat of mediator niet om er samen uit te komen? Dan rest er helaas niks anders dan beide een eigen echtscheidingsadvocaat in de arm te nemen. De advocaten zullen dan onderling onderhandelen om het huwelijk af te ronden. Heeft u een vraag of wilt u een scheidingsadvocaat benaderen voor juridische ondersteuning. Schroom dan ook niet om u tijdig door een advocaat te laten informeren over de te nemen stappen.

Hoe werkt Advocatenkantoren.nl?

Via Advocatenkantoren.nl kunt u overzichtelijk de echtscheidingsadvocaten vergelijken in uw regio. Niet alleen vindt u algemene scheidingsadvocaten, maar ook advocaten die zich hebben gespecialiseerd in bepaalde onderwerpen, zoals ouderschapsplan, huwelijksrecht en bijvoorbeeld co-ouderschap. In het profiel van de scheidingsadvocaat op Advocatenkantoren.nl vindt u meer informatie over de advocaat en de specialisatie. Geschikte advocaat gevonden? Stuur uw rechtsvraag en/of zaak toe aan de door u geselecteerde advocaat. Al de bij Advocatenkantoren.nl aangesloten kantoren en advocaten staan in ingeschreven bij de Nederlandse Orde van Advocaten (NOvA). Advocatenkantoren.nl, de online zoekmachine voor rechtzoekenden!