Uw bedrijvengids
Auto's en Motoren

Makkelijk kapotte auto verkopen

Een defecte auto verkopen lijkt in het begin vaak onbegonnen werk. Je zult vast denken dat er niemand is die een kapotte auto wilt kopen. Er zijn gelukkig genoeg potentiele kopers te vinden die nog heel wat waarde zien in jouw barrel. En bovendien zijn er veel mogelijkheden om toch een goed bedrag te ontvangen voor jouw auto.

Is het lastig?

De juiste markt bereiken kan inderdaad lastig zijn als je jouw auto wilt verkopen. Vaak zijn particulieren niet geïnteresseerd. Ze beschikken niet de juiste kennis om het op te knappen, of zoeken een wel werkende tweedehands auto. Vakmensen zijn echter een prima optie om te benaderen. Ze nemen ongeacht de status de auto aan, mits je natuurlijk akkoord gaat met de gegeven prijs. Vakmensen zijn dus veelal bedrijven die elke defecte auto taxeren en kopen. Het vrijwaringsbewijs wordt direct geregeld en zo ben je zorgeloos van je auto af.

Het kost geld.

Nadat je auto kapot is gegaan door bijvoorbeeld schade of een technisch probleem wil je hem natuurlijk zo snel mogelijk laten repareren, echter kom je er al snel achter dat het moeilijker is dan je dacht. je had nooit ingeschat dat het zo veel geld zou kosten. Je weet het even niet meer en besluit het zelf op te lossen. Nu staat je auto al weken voor de stoep en je blijft de belasting en verzekering doorbetalen.

Dit is zonde. Zoals al vermeld in dit artikel zijn er talloze bedrijven aan wie je jouw auto kunt verkopen, dit is vaak al binnen 24 uur geregeld en het kost je geen geld meer. Jouw kapotte auto verkopen is financieel gezien een betere optie dan een reparatie. Om echt een leuk bedrag voor je auto te ontvangen is het goed om naar het buitenland te kijken. Een kapotte auto verkopen aan de export biedt veel voordelen

Kapotte auto voor export?

Veel gebruikte of kapotte auto’s zijn in het buitenland veel waard. Dit kan zeker ook voor jouw auto gelden. Over de grens kun je nog een flink bedrag krijgen voor jouw auto. Maar, waarom is dit eigenlijk zo?

Dit heeft te maken met de voorzieningen in ons land. Alle auto’s in Nederland moeten APK gekeurd worden en goed zijn verzekerd. Dit heeft technisch gezien veel voordelen, het onderhoud blijft altijd boven gemiddeld goed, en onderdelen verslijten minder snel zodat elke auto een stuk langer mee kan.

Ook heeft het te maken met het wegennetwerk in ons land. Onze wegen zijn één van de beste ter wereld, duurzame wegen noemen we dat. Geen wonder dat Nederlandse afgedankte auto’s zo in trek zijn bij buitenlandse investeerders. Defecte auto verkopen lijkt nog nooit zo winstgevend te zijn geweest.