Uw bedrijvengids
Energie

Vergelijk energie en bespaar kosten

De kosten van gas, water en licht zijn opnieuw flink gestegen. Helaas zijn dit kosten, die je iedere maand weer opnieuw zult moeten betalen. Daarom is het handig om te weten dat je eenvoudig op deze vaste lasten kunt besparen, waaronder door gebruik te maken van de energievergelijker op easyswitch.nl. Vergelijk energie door middel van deze online zoekmachine en bespaar tot wel €450 per jaar. Het is weinig werk en het loont veel. Een ware win-win dus.

alle informatie over gas water licht kosten

Om nu precies te weten wat je kunt besparen door energie te vergelijken, is het raadzaam eerst goed voor ogen te hebben wat de precieze kosten van gas, water en licht nu zijn. Een gemiddeld huishouden in Nederland is circa €179 kwijt voor deze kosten maandelijks: gas €109, water €36 en voor licht betaal je gemiddeld €34. Deze kosten zijn afhankelijk van je woonsituatie en het aantal inwoners.

Besparen op de kosten van gas, water en lichtA

In deze paragraaf zal aandacht worden besteed op een aantal eenvoudige manieren, waarmee je kunt besparen op je energiekosten. Kies bijvoorbeeld voor ledlampen in plaats van gloeilampen. Met vijftien ledlampen in huis bespaar je al €102 jaarlijks. Investeer ook in zonnepanelen, waarmee je jouw eigen stroom opwekt en overschotten zelfs tegen betaling aan het net kunt leveren. Andere maatregelen zijn:

  • Schaf een waterbesparende douchekop aan;

  • Zet apparaten helemaal uit en laat ze niet in stand-by staan;

  • Zorg voor een goede isolatie in je huis;

  • Zet de verwarming een standje lager;

  • Vergelijken van energie op easyswitch.