Uw bedrijvengids
Image default
Auto's en Motoren

Waarom zou je je auto polijsten?

Nieuwkomers in de wereld van detaillering denken vaak dat het waxen van je auto ervoor zorgt dat deze gaat glanzen, maar dat is niet het geval. Polijsten Amsterdam corrigeert lakproblemen, verwijdert krassen, verheldert doffe of vervaagde lak, verwijdert swirls, oxidatie en andere verontreinigingen en laat de lak glad, schoon en glanzend achter. Ja, was laat lakwerk glanzen, maar het beschermt ook lakwerk dat gepolijst is.

Glimmende auto

Dit is een goed idee. Wie wil er nou niet een glimmende auto? Het regelmatig poetsen van je auto is de beste manier om het glanzende uiterlijk van een gloednieuwe off-the-lot auto te krijgen. Er zijn talloze uitstekende opties voor het polijsten van auto’s beschikbaar. Deze geven je auto die nieuwe autoglans.

Bescherming tegen verontreinigingen in de lucht

Polijsten beschermt de buitenkant van je voertuig tegen verontreinigingen in de lucht, zoals insecten en zure regen. Aangezien deze bijtende materialen zich aan de lak van het voertuig kunnen hechten en er uiteindelijk krassen op kunnen maken, is het van cruciaal belang om het te laten polijsten. Door je auto te polijsten, voorkom je dat deze verontreinigingen in de lucht in de lak van je auto terechtkomen.

Eenvoudig schoon te maken

Dit is een reden die maar weinig mensen kennen. Waarom zou je je auto polijsten om hem gemakkelijker te kunnen wassen? De bovengenoemde verontreinigingen in de lucht worden gemakkelijk weggespoeld wanneer je je auto laat reinigen. Zonder een waslaag tijdens het polijsten is hoogstwaarschijnlijk een volledig detail vereist, wat kostbaar en tijdrovend kan zijn om schoon te maken.

Verlaag de reparatie- en overspuit kosten

De was die tijdens het polijsten wordt aangebracht, verwijdert de krassen of lak schilfers van je voertuig niet. Ze worden namelijk opgevuld. Het gebruik van autowas op krassen vermindert hun zichtbaarheid en maakt ze glad. Het opvullen van krassen met was is een goedkopere optie dan ze volledig te repareren, waarvoor elke blanke lak moet worden verwijderd. Polijsten voorkomt ook dat de lak van je auto afbladdert. Het vermindert de wrijving tussen vuil en je auto. Dit betekent dat alle kleine stenen van je auto zullen glijden in plaats van deze te beschadigen wanneer je met hoge snelheden rijdt.

Weg met hard water vlekken

Hoe hard je het ook probeert, soms lijken watervlekken op je auto nooit weg te gaan. Als je al die moeite doet en geen resultaat boekt, kun je uitgeput en gefrustreerd raken. Het aanbrengen van wax en sealants tijdens het polijsten om te voorkomen dat kalkaanslag op je auto terechtkomt, is een snelle en gemakkelijke manier om deze hardnekkige vlekken te verwijderen.