Uw bedrijvengids
Image default
Aanbiedingen

Een baan in de zorg als doktersassistente

Volg je nog een studie gerelateerd aan de zorg en wil je daarnaast wat werkervaring op doen? Het is fijn als je dan precies weet welke richting jij op wilt in het werkveld. Maar het kan ook zijn dat je nog niet weet welke richting echt bij jou past. Je hebt namelijk veel mogelijkheden binnen de zorgsector. Een mogelijkheid daarvan is de functie doktersassistente. Vraag jij je af of deze functie bij jou past? Wij vertellen je meer over de functie als doktersassistente? Benieuwd? Lees dan snel verder!

Doktersassistente

Naast je studie heb je nog wat vrije tijd over, dus je kunt op zoek naar een mooie baan om deze tijd in te vullen en wat extra ervaring op te doen. Het vinden van een baan is vaak makkelijker gezegd dan gedaan. Het kan een lange zoektocht zijn om uiteindelijk een baan te vinden die echt bij jou past en waar jij je kennis en ervaring kunt toepassen. Overweeg je een baan als doktersassistente? Dan zal geen dag voor jou hetzelfde zijn. Je hebt als doktersassistente namelijk allerlei verschillende taken.  

Wat doet een doktersassistente?

Een doktersassistente werkt zelfstandig, maar de verantwoordelijkheid ligt bij de huisarts. Het werk van een doktersassistente is erg afwisselend. Van het beantwoorden van de telefoon tot het zelf uitvoeren van kleine medische handelingen. Het beantwoorden van de telefoon valt onder de administratieve taken. Je plant afspraken in voor patiënten of helpt ze direct door hun vraag telefonisch te beantwoorden. Bij het uitvoeren van medische handelingen kun je denken aan bloedprikken, bloeddruk opmeten, verbinden van wonden, hechtingen verwijderen etc. Als doktersassistente heb je dus een functie met veel afwisselende taken. 

Op zoek naar een baan als doktersassistente? 

Ben je op zoek naar een baan als doktersassistente? Daan raden wij je aan om eens een kijkje te nemen op de website van Auxilio bij de vacature doktersassistente. Auxilio helpt jou met het vinden van de baan die bij jou past. Het bedrijf biedt verschillende vacatures aan in regio’s door heel Nederland. Neem dus snel een kijkje en misschien kun jij binnenkort aan het werk als doktersassistente. 

 

https://www.auxilio.nl/