Uw bedrijvengids
Image default
Beauty en verzorging

Jong en fris met fillers. Dit moet je er over weten.

Echte schoonheid zit van binnen, daar zijn we het allemaal over eens. Dat betekent echter niet dat we geen aandacht aan ons uiterlijk hoeven te geven. Door de jaren heen verandert het uiterlijk van iedereen. De huid wordt blootgesteld aan invloeden van buitenaf, zoals luchtvervuiling en zonnestralen. En het eetpatroon heeft invloed op de huid van binnenuit. Dat zijn de feiten. Daar kun je je bij neerleggen, of niet.

 

  1. Lachen is gezond

 

Voor veel mensen is een mooi uiterlijk belangrijk. Het liefst willen we er voor altijd jong en fris uit blijven zien. Wat kun je daarvoor doen? Een gezonde leefstijl helpt. Regelmatig bewegen zorgt voor een goede doorbloeding en gezond eten en drinken zorgt voor energie. Maar ook mentaal goed in je vel zitten, is belangrijk. Hoewel, als je te vrolijk door het leven gaat en veel lacht, krijg je juist lachrimpels. En dat willen we dan weer niet…

 

Wie zich aan zijn rimpels stoort, kan fillers overwegen. Een cosmetisch arts spuit daarvoor hyaluronzuur in. Dat is een lichaamseigen materiaal en zorgt ervoor dat een rimpel minder diep wordt. Daardoor krijgt je gezicht een frissere en jongere uitstraling.

 

  1. Wat is hyaluronzuur en hoe werkt het?

 

Zoals gezegd is hyaluronzuur een lichaamseigen stof. Het zit van nature al in ons lichaam. Het zit tussen de gewrichten om ze soepel te laten bewegen. En in onze hersenen en in de huid waar het een belangrijke rol speelt bij herstelprocessen.

 

In de jaren ’70 werd hyaluronzuur in de medische wereld vooral gebruikt als anti-ontstekingsmiddel in de oogchirurgie. Toen werd het nog gemaakt van hanenkammen. Tegenwoordig wordt het nagemaakt door bacteriële fermentatie. Hyaluronzuur bindt vocht in de huid. Het kan tot wel tien keer het eigen gewicht aan. Daardoor worden leegtes (lees: rimpels) opgevuld en krijg je dus een strakkere en goed gehydrateerde huid. Dat is overigens wel tijdelijk, want na een paar maanden zal de hyaluronzuurfiller verdwenen zijn.

 

Een behandeling met fillers bestaat uit een aantal injecties. In zo’n injectie zit een verdovend middel dat de huid gevoelloos maakt. De behandeling is daarom niet heel pijnlijk. Voor hele gevoelige plekken, bijvoorbeeld rondom de lippen, wordt eerst een verdovende crème aangebracht. Na een paar weken wordt bekeken of er een tweede behandeling nodig is.  

 

  1. Alternatieven voor fillers

 

Denk je nu, leuk hoor maar ik wil liever geen injecties in mijn gezicht, dan zijn er nog voldoende  alternatieven. Zo kun je de natuurlijke collageenproductie ook stimuleren met verschillende soorten laserbehandelingen, zijn er speciale peelings en bestaat er ultrasound therapie. Allemaal methoden die je ook een fris uiterlijk kunnen geven.