Uw bedrijvengids
Image default
Bedrijven

Goedkoop reclame maken voor je eigen bedrijf

Als ondernemer wil je graag de naamsbekendheid van je bedrijf vergroten, maar beschik je niet altijd over een groot reclamebudget. Gelukkig zijn er tal van manieren om op een voordelige manier toch effectief reclame te maken. In dit artikel delen we enkele praktische tips om goedkoop je bedrijf te promoten.

 

Maak gebruik van plakletters en letterstickers

 

Een simpele maar doeltreffende manier om je bedrijfsnaam zichtbaar te maken is het gebruik van plakletters en letterstickers van Plakletterswebshop.nl. Deze zijn verkrijgbaar in verschillende maten, kleuren en lettertypen. Plak ze op je bedrijfsauto, etalageruit of reclamebord om extra aandacht te trekken. Plakletters en letterstickers zijn een voordelige optie en geven je bedrijf een professionele uitstraling.

 

Zet social media slim in

 

Social media platformen zoals Facebook, Instagram en LinkedIn bieden uitstekende mogelijkheden om goedkoop reclame te maken. Maak een bedrijfspagina aan en deel regelmatig interessante content, acties en nieuwtjes. Moedig tevreden klanten aan om reviews achter te laten. Organisch bereik kun je al gratis genereren, maar je kunt ook voor een klein budget gericht adverteren om je doelgroep te bereiken.

 

Netwerken en samenwerken

 

Ga actief netwerken en leg contacten met andere ondernemers in je regio of branche. Bezoek bijeenkomsten, borrels en beurzen. Wellicht kun je samenwerken door elkaars diensten aan te bevelen of gezamenlijke acties op te zetten. Denk ook aan samenwerking met goede doelen of verenigingen, wat naast naamsbekendheid ook sympathie voor je bedrijf oplevert.

 

Content marketing

 

Deel je kennis en expertize door het schrijven van blogs, artikelen of whitepapers. Goede content wordt gewaardeerd en gedeeld, wat gratis promotie oplevert. Optimaliseer je content voor zoekmachines (SEO) zodat je beter gevonden wordt. Gastbloggen of een interview geven voor andere sites zijn ook manieren om je bereik te vergroten.

 

Geef iets weg

 

Voor de meeste mensen geldt: gratis is altijd goed. Geef daarom kleine relatiegeschenken weg zoals pennen, notitieblokjes of sleutelhangers met je bedrijfslogo en website erop. Of organiseer een leuke prijsvraag via social media. Zo creëer je goodwill en blijft je bedrijfsnaam top-of-mind bij je doelgroep.

 

Met een beetje creativiteit en inzet zijn er dus volop mogelijkheden om goedkoop reclame te maken voor je bedrijf. Experimenteer met verschillende methoden en ontdek wat voor jou het beste werkt. Consistentie is belangrijk, dus zorg voor een duidelijke boodschap en herkenbare uitstraling in al je uitingen. Zo bouw je stap voor stap aan grotere bekendheid en aantrekkingskracht van je merk.