Uw bedrijvengids
Image default
Bedrijven

Hoe kies je de juiste stootwillen uit?

Vind je het heerlijk om met jouw boot op pad te gaan? En meer je ook regelmatig in bijvoorbeeld havens of bij leuke dorpjes aan? In dergelijke situaties is het onwijs belangrijk om boeien te gebruiken. En om de boeien ook op de juiste manier te gebruiken.

In veel situaties komen de zogeheten stootwillen daarbij prima van pas. Dit zijn cilindervormige boeien die je langs de romp van jouw boot heen kunt hangen. Deze boeien beschermen jouw boot vervolgens, waardoor een botsing tegen de kant gelukkig geen kwaad meer kan.

Wil jij ook van de juiste stootwillen profiteren? Dan is het advies om een goede vergelijking voor jezelf te maken. Een goede vergelijking waarbij je op tal van factoren moet letten. Wat de belangrijkste factoren zijn, vind je in dit artikel.

Afmetingen en vorm van de stootwillen

Ten eerste is het advies om goed naar de vorm van de stootwillen te kijken. Alle stootwillen hebben een cilindervorm, maar lang niet alle cilindervormen zijn hetzelfde. Je kunt bijvoorbeeld voor een vrij brede cilindervorm kiezen, maar ook voor een uitgerekte cilindervorm. Het is dan ook aan jou om te bepalen waar jouw voorkeur naar uit gaat.

Houd hierbij ook goed rekening met de afmetingen van jouw boot. Aan de hand van de afmetingen van jouw boot kun je de juiste afmetingen voor de stootwillen bepalen. Zoals je in het huidige aanbod van stootwillen kunt zien, verschillen de stootwillen in ieder geval behoorlijk.

Kwaliteit van de stootwillen

Tevens is het advies om heel goed naar de kwaliteit van de stootwillen te kijken. Hoe je de kwaliteit van deze boeien kunt beoordelen? Dat doe je vooral door goed naar het merk van de stootwillen te kijken. Als je jarenlang van de stootwillen wilt genieten, moet je simpelweg voor stootwillen van een goed merk kiezen.

Wat de betere merken in het huidige aanbod zijn? Je kunt hierbij denken aan bijvoorbeeld het merk Polyform. Dit Noorse merk weet simpelweg kwaliteit te leveren én rekent daar niet eens de hoofdprijs voor. Het is overigens ook belangrijk om goed op het prijskaartje te letten. Houd daarbij het gezegde ‘goedkoop is duurkoop’ in jouw achterhoofd. Als je besluit om goedkope stootwillen aan te schaffen, merk je dit vaak aan de kwaliteit van de stootwillen.

Kleur van de stootwillen

Welke kleurstelling heeft jouw boot? Op basis van de kleurstelling van jouw boot is het advies om goed te kijken naar de kleuren van de stootwillen. Het is immers wel zo mooi als alle kleuren samen één geheel gaan vormen. Voor welke kleur je uiteindelijk gaat kiezen, is uiteraard volledig aan jezelf.

Feit is dat je uit behoorlijk veel kleuren kunt kiezen. Je kunt bijvoorbeeld voor blauw kiezen, voor wit, voor grijs en voor zwart. Iets wat je ook prima kunt doen, is om voor een complete set van stootwillen te kiezen. In dat geval hebben de stootwillen bijvoorbeeld verschillende kleurtjes; dat staat ook wel zo leuk aan de romp van jouw boot.

Neem de tijd

Verder is het advies om echt een goede vergelijking voor jezelf te maken. Als je het naar aanbod van stootwillen kijkt, zie je allerlei varianten naar voren komen. Juist doordat het aanbod zo divers is, is het zaak om jouw wensen goed op een rijtje te zetten. Het maken van een vergelijking vraagt zodoende om de nodige tijd van je.

Let goed op stootwilhoezen

Wil je zo lang mogelijk van jouw nieuwe stootwillen gebruik maken? Zorg er dan voor dat je ook direct de juiste stootwilhoezen aanschaft. Met deze hoezen weet je de stootwillen goed te beschermen.

https://sailspecials.nl/