Uw bedrijvengids
Image default
Bedrijven

Maak goede verzendlabels voor je webshop

Een webshop onderhouden, is een fulltime baan. Je moet je klanten dagelijks van je producten kunnen voorzien. Dit betekent ook dat je dagelijks pakketten moet versturen. Je pakjes moeten tenslotte worden gelabeld en geëtiketteerd. De labels en etiketten geven alle informatie van het product, de afzender en de ontvanger weer. Een etiket is handig voor de orderpicker en de invoering in het systeem. Het bevat informatie over de verpakkingsinhoud, veiligheid, gebruik en houdbaarheid. Een verzendlabel wordt op de transportdoos geplakt. Het pakketje komt vervolgens bij de juiste ontvanger aan. Op de verzendlabel staat tevens een barcode voor de verzendmaatschappij.

Professionele labels 

Kies voor professionele en complete labels voor je pakketten. Denk aan PostNL labels en Dymo labels. Labels tonen bovendien netjes. Klanten vinden een professionele uitstraling van een pakketje prettig. Een goed ontwerp is dus absoluut belangrijk. Het etiket of label, straalt merkbekendheid en merktrouw uit. Het is dus ook een marketingtool, om klanten mee te trekken. Goede labels zorgen voor een veilige verzending. Pakketjes komen sneller aan. Ook staat het adres van de webshop op PostNL labels. Als de ontvanger een verkeerd adres opgeeft, komt het pakketje weer retour. De kans dat een pakketje verdwijnt, is dus zeer klein.

Etiketten voor een gevaarlijke of kwetsbare inhoud

Etiketten zijn extra veilig, voor het verzenden van bijzondere producten. Denk aan chemische, houdbare of kwetsbare producten. Dit kunnen bijvoorbeeld giftige schoonmaakmiddelen, medicatie of voedingswaren zijn. Er wordt belangrijke informatie over het product op het etiket vermeld en vervolgens op de doos geplakt. De sorteerder of bezorger weet dus waar hij rekening mee moet houden. Bovendien kunnen wettelijke voorschriften en instructies op het etiket worden vermeld. Klanten weten op deze manier, hoe ze een product veilig kunnen gebruiken.

Voorraad bijhouden

Etiketten zijn ook handig tijdens je voorraadbeheer. Producten kunnen op artikelnummer, barcode, merk, kleur en model worden gesorteerd. Je moet alle producten dus van een passend etiket voorzien. Zeker grote webwinkels kunnen niet zonder.

PostNL labels

Veel webwinkels gebruiken PostNL. Het is een van de grootste transportorganisaties van Nederland. PostNL biedt speciale labels aan. Deze kun je in grote oplagen bestellen en laten printen. Er zijn diverse formaten mogelijk. De pakketten kunnen direct door PostNL af worden gehaald of naar een verzendlocatie worden gebracht.

Dymo labels

Deze labels kunnen eenvoudig op verzenddozen worden geplaatst. Het is ook mogelijk om thermische labels te plaatsen. Deze labels worden direct geprint. Je kunt dus op een snelle en effectieve manier werken. De etiketten kunnen met een speciale en compacte labelprinter af worden gedrukt. Dymo labels zijn representatief en in verschillende ontwerpen te printen.