Uw bedrijvengids
Bedrijven

Voordelen en kosten van een rieten dak

Een rieten dak zie je vaak nog bij oude boerderijen of een villa. Maar ook bij modernere woningen kunnen rieten daken mooi zijn. Riet is een erg geschikte en goede keus voor dakbedekkingen. Ook is riet een natuurproduct en wordt het na zijn levensduur van 25 tot 40 jaar gewoon weer hergebruikt.

Een aantal voordelen van rieten daken zijn bijvoorbeeld:

  • lagere energiekosten omdat het goed geïsoleerd is,

  • waarde verhogend voor uw woning

  • Het is waterdicht

  • En het is een duurzame investering

genoeg redenen om voor een rieten dak te gaan in plaats van pannen.

Om een rieten dak snel te laten drogen heeft het riet licht en lucht nodig. Hij droogt dus sneller op een open vlakte dan dat er veel bebouwing om uw woning zit wat de licht inval meer beïnvloedt. Algen en mossen wilt u natuurlijk voorkomen op een rieten dak, daarvoor is onderhoudt erg belangrijk. als riet niet snel genoeg kan drogen kan je hier sneller last van hebben. En onderhoudt door een bedrijf moet ook af en toe gebeuren, zo blijft het riet langer goed en kunt u er extra lang van genieten.

Nou vraagt u zich vast af wat kost een rieten dak? Dit is verschillend in prijs door bijvoorbeeld de kwaliteit van het riet en de oppervlakte van uw dak. De prijzen variëren vaak per m2 van 68,- tot 99,-. Ook verschilt het of het riet uit Nederland komt of uit het buitenland, dit komt door het verschil van arbeidslonen van de rietsnijders. Je moet er ook opletten dat er meestal een vergunning nodig is, dit omdat je de uitstraling van de woning erg veranderd. Een goed bedrijf is erg belangrijk wanneer u de keuze hebt gemaakt voor een rieten dak. Die kunnen je adviseren wat het beste is voor uw dak en hoe u het kan onderhouden.

http://www.rietwerk.nl/