Uw bedrijvengids
Bedrijven

Waarom Visa Service Desk?

Het aanvragen van een visum kan behoorlijk wat voeten in aarde hebben. Hetzelfde geldt voor de aanvraag van een legalisatie. Om het je gemakkelijker te maken, kan Visa Service Desk je op allerlei manieren ontzorgen. Bovendien weet je dan zeker dat er niets vergeten wordt en dat de aanvraag voor een visum en het in orde maken van een legalisatie ook echt in orde komt.

Toestemming om een land binnen te reizen en er te verblijven

Met een visum heb je officieel toestemming een land binnen te reizen en om ook in dat land te verblijven. Het land waar je naartoe gaat geeft het visum af zodat er controle is over wie het land binnenkomt. De voorwaarden kunnen per visum anders zijn en vaak geldt een beperkte geldigheidsduur, standaard vaak negentig dagen. Binnen die termijn dien je het land dus weer verlaten te hebben.

Visum aanvragen via Visa Service Desk

Wat betreft het aanvragen van een visum kan Visa Service Desk je compleet ontzorgen. Het mooie is dat jij dit helemaal online met deze servicedesk kunt regelen. In principe is het aanvragen van een visum bij Visa Service Desk een fluitje van een cent. Je geeft online aan waar je naartoe wilt, geeft je eigen nationaliteit aan en selecteert het type visum dat je zoekt. Je klikt op ‘aanvragen, vult de gegevens verder in en bevestigt. Ondertussen verzamel je de documenten die nodig zijn voor de aanvraag en lever je die aan of laat je die via een koerier ophalen. Is het visum gereed, dan krijg je het op die manier die jij wilt toegestuurd. 

Kiezen voor extra diensten

Visa Service Desk kan je meer bieden. Zo is er een Premium Service als er geen tijd te verliezen is en kun je ervoor kiezen om de aanvraag persoonlijk te regelen en een bezoek te brengen aan Visa Service Desk. De koeriersdienst is ook een extra service. Dit als je niet in staat bent de documenten toe te sturen of als sprake is van urgentie. Voor de aangeboden diensten rekent de Visa Service Desk bemiddelingskosten, kosten die gedurende het aanvraagtraject steeds transparant zijn en die je daardoor nooit verrassen. 

Het legaliseren van de handtekening

Visa Service Desk kan je eveneens van dienst zijn voor legalisaties. Stel dat je goederen exporteert naar het buitenland. Dan kan het zijn dat de lokale douane een gelegaliseerd Certificaat van Oorsprong en een factuur nodig heeft om de zending te accepteren. Ook een legalisatie van de handtekening kunnen wij voor je verzorgen. Het aanvraagproces heeft sterke gelijkenissen met een visumaanvraag. Het is zo dat officiële documenten pas waarde hebben als er een handtekening onder staat. Wil je Nederlandse documenten in het buitenland gebruiken, dan dient de handtekening wel te zijn gelegaliseerd. De instantie moet gewoon zeker weten dat jij ook echt degene bent die heeft ondertekend. 

 

Je kunt het allemaal prima regelen door te kiezen voor de diensten van Visa Service Desk. Je wordt ontzorgd, kun je eigen dingen blijven doen in de wetenschap dat het allemaal prima geregeld wordt.