Uw bedrijvengids
Image default
Bedrijven

Wanneer begin je met rijlessen?

Vanaf 16,5 jaar mag jij al rijlessen volgen. Vanaf je 16e mag je ook al theorie-examen doen. Jongeren kunnen al vanaf 17 jaar hun rijbewijs halen. Voorwaarde is dan wel dat je tot jouw 18, moet rijden met een begeleider. Niet iedereen wil dat natuurlijk. Soms kan het door omstandigheden niet anders en wil je toch dat rijbewijs.

Wat is handig voor jou?

Dat hangt ervan af wat jij wilt. Met rijlessen ben je meestal wel een paar maanden bezig. Wil je niet dat iemand jou bijna een jaar lang gaat begeleiden? Dan is een paar maanden voor jouw 17e verjaardag beginnen een slimme zet.

Sta je te trappelen en kun je echt niet wachten? Wil je niet meer fietsen of met de scooter op pad?  Start dan met de lessen als je 16,5 jaar bent. Wat sowieso handig is, is om je niet dan pas aan te melden bij een rijschool. Er zijn mogelijk ook wachtlijsten, dus wees op tijd!

Verder is het handig om te kijken naar de prijzen en naar tevreden klanten, zoals ze er bij Rijschool Eindhoven ook vele tevreden klanten hebben. Slagen gaat ook om kwaliteit van de les. Dat hebben ze o.a. bij Rijschool Eindhoven goed begrepen.

Voorbereiding rijen bij Rijschool Eindhoven

De meeste mensen kiezen uit praktische overwegingen voor een lokale rijschool zoals Rijschool Eindhoven. Rijlessen worden vaak op regelmatige basis gegeven, anders kom je niet echt ‘goed op gang’. Dat maakt ook dat een rijschool in jouw woonplaats een slimme keus is.

Wanneer zou je beginnen bij een lokale rijschool? Om die vraag te beantwoorden, kun je ook overwegen om rekening te houden met het weer. Wil je ‘om het ergste dan meteen maar te hebben gehad’ liever in de winter les? Of ga je voor de zomer?  

De zomer is slim, voor als je liever wat rustiger wilt beginnen, omdat je het allemaal een beetje te spannend vindt. Niet iedereen is meteen een held in de auto. Uiteindelijk is het natuurlijk jouw eigen keus. Doe waar jij je goed bij voelt. Dat zorgt voor een goed begin en we weten allemaal dat een goed begin het halve werk is. Veel rijplezier!

https://autorijschool-kwaliteit.nl/