Uw bedrijvengids
Dienstverlening

Wat heb ik aan rigging materiaal huren?

Rigging materiaal huren voor je evenement

Als jij binnenkort een evenement gaat organiseren dan is rigging materiaal huren zeker aan te raden. Het gaat je veel opties geven om je evenement naar een professioneler niveau te tillen. Door rigging materiaal te huren zorg jij ervoor dat je techniek zoals audio en verlichting op precies de gewenste hoogte geïnstalleerd krijgt. Hierdoor kan jouw congres, beurs, concert of theatervoorstelling net dat ene beetje meer cachet krijgen. Kies wel voor rigging materiaal huren bij een specialist. Op die manier kun je extra informatie krijgen over zaken die jou nog niet helemaal duidelijk zijn. Ook staan partijen die deze materialen aanbieden klaar om je te adviseren.

Het beste van het beste

Als jij rigging materiaal huren gaat wil je vanzelfsprekend het beste van het beste hebben. Daarom kun je het beste in zee gaan met een partij die alle materialen in hun webshop heeft gekeurd en dit ook blijft doen. Zo ben je er zeker van dat je gebruik maakt van betrouwbare en veilige elementen. Je wilt namelijk niet tijdens het evenement hier over inzitten. Een keuring van de rigging materialen is verplicht. Vraag aan de partij waarmee jij wilt samenwerken altijd naar de opties hierin. Soms bieden partijen aan om waar dan ook op de wereld de keuring voor je uit te voeren. Dit zou ideaal zijn voor als jij de rigging materialen huren wilt voor een tournee.

Word creatief met trussen

Een truss is een onderdeel van rigging. Vaak worden deze aluminium elementen gebruikt voor het bevestigen van audiovisuele techniek zoals audio-installaties, verlichting en soms videoschermen. Maar je kunt er voor jouw evenement ook een creatieve draai aan geven. Huur deze materialen bijvoorbeeld om in te zetten als scheidingswand. Zo maak je van één grote locatie meerdere kleinere ruimtes. Of kies ervoor om een reclamedoek te bevestigen aan een constructie als deze.

Vraag de specialist om hulp bij het kiezen

Overleg met de beoogde partij welke keuzes jij het beste kunt maken. Misschien heb je een bepaald type audiovisuele materialen voor ogen om te gebruiken. Het is niet erg als je zelf niet weet welke rigging materialen jij hiervoor het beste kunt huren. Door te overleggen met de specialist voorkom jij dat je op je evenement ontdekt dat je de foute keuzes hebt gemaakt. Denk bijvoorbeeld aan motortakels: deze hebben bepaalde maximum draaggewichten. Zit je daarboven, dan zal deze motortakel niet optimaal werken. Door je vooraf goed voor te bereiden op het huren van deze rigging materialen kun jij het beste resultaat realiseren.

https://riggingbox.nl/store/