Uw bedrijvengids
Zakelijk

Kantoorruimte vinden

Als je op zoek bent naar een geschikte kantoorruimte om te kunnen werken dan zijn er veel mogelijkheden. De keuze die je maakt hangt af van verschillende factoren. Het is uiteraard van belang om te kijken naar het budget dat je te besteden hebt en om te zoeken naar een locatie die alle voorzieningen te bieden heeft die jij zoekt. Werk je thuis of ben je een zelfstandig ondernemer en wil je een eigen plek hebben om te kunnen werken, dan kun je bijvoorbeeld kiezen voor het huren van een kleine kantoorruimte met een bureau. Gebruik maken van een flexplek is ook een optie voor als je niet gebonden bent aan vaste tijden en een vaste werkplek.

Waarom een eigen ruimte?

Een eigen ruimte hebben om te kunnen werken is in verschillende opzichten aantrekkelijk. Als zelfstandig ondernemer of als thuiswerker kun je in de huiselijke omgeving snel afgeleid worden door andere zaken. Daardoor is de kans ook groter dat je minder productief zult werken. Een ander voordeel is dat je jouw werk ook echt gescheiden kunt houden van je privé leven. Dit heeft weer als voordeel dat je niet bijvoorbeeld even in de avond of in het weekend toch even achter de laptop kruipt om even wat werk te verzetten. Een ander voordeel van een eigen werkplek is dat deze vaak op locaties zitten waar meerdere werkplekken of kantoren bij elkaar zitten. Op die manier is de kans ook groot dat je jouw netwerk kunt uitbreiden.

Maak een wensenlijst

Voordat je op zoek gaat naar een kantoorruimte of een besluit neemt voor het huren van een flexplek, kun je het best een aantal zaken voor jezelf op papier zetten. Belangrijk is natuurlijk het budget dat je hebt en dat je wilt besteden aan het huren van een ruimte. Denk ook na over de voorzieningen die je tot je beschikking wilt hebben. Heb je bijvoorbeeld een zeer snelle internetverbinding nodig of wil je werken aan een bureau dat alleen door jou gebruikt zal worden. Als dit het geval is, dan is een flexplek waarschijnlijk minder aantrekkelijk om te huren. Een dergelijke plek wordt door andere personen gebruikt op de momenten dat jij niet aan het werk bent. 

Hoe vind je een geschikt kantoor?

Als je een duidelijk beeld hebt van wat je nodig hebt en waar je naar op zoek bent, dan kun je een ruimte gaan zoeken. Er zijn verschillende mogelijkheden om een kantoorruimte tot je beschikking te krijgen. Je kunt je aanmelden voor een flexplek waarvoor je een vast bedrag per dagdeel betaald en je kunt een kantoorruimte huren in een verzamelgebouw van kantoren. Er zijn ook andere mogelijkheden voor het vinden van een geschikte kantoorruimte. Zo kun je ook aankloppen bij een bestaand bedrijf om te kijken of je daar een ruimte kunt huren of je kunt ervoor kiezen om met meerdere mensen een groter kantoor te huren zodat je samen op dezelfde plek kunt werken. In dat geval kunnen kosten voor voorzieningen ook gedeeld worden.