Uw bedrijvengids
Image default
Dieren

Je hond registreren bij een databank voor honden

Wanneer je beslist een nieuwe hond te nemen is dat altijd een heuglijk moment. Of het nu een puppy is of een wat oudere hond uit het asiel, het is toch altijd een soort gezinsuitbreiding en een feestje. Heb je nooit eerder een hond gehad, dan komt er nogal wat op je af. Het opvoeden van de hond, het aanschaffen van allerlei spullen, zoals een riem en halsband, speeltjes en ga zo maar door. Ook moeten er wat administratieve handelingen verricht worden. Je hond moet gechipt en geregistreerd zijn of worden en je hond moet een Europees paspoort hebben.

Hoe werkt het met chippen en registreren?

Wanneer je een hond koopt, vraag dan of de hond gechipt en geregistreerd is. Het is verboden een hond te kopen die dat niet is. Een puppy moet binnen zeven weken na de geboorte worden gechipt en geregistreerd bij een databank voor honden. Een oudere hond moet je binnen twee weken registreren. Naast je hond kun je ook andere huisdieren registreren. Heel handig is dat ook een medisch dossier aangemaakt kan worden, waardoor ook de gegevens van de dierenarts beschikbaar zijn en bewaard blijven. Natuurlijk kan er ook een foto van de hond worden toegevoegd aan het dossier.

De voordelen van een databank voor honden

Registratie bij een door de overheid goedgekeurde databank voor honden heeft diverse voordelen. Belangrijk is natuurlijk dat je voldoet aan de wettelijke voorwaarden. Heel handig is ook dat alle gegevens van al je huisdieren in één account worden opgeslagen. Een goede databank zorgt er ook voor dat je hond sneller teruggevonden en bij je teruggebracht kan worden wanneer hij vermist is. De databank werkt samen met organisaties die vermiste huisdieren proberen op te sporen. Een voordeel is ook dat je zelf helemaal de regie hebt over wat er geregistreerd wordt en je kunt zelf die gegevens aanpassen wanneer dat nodig is.

https://www.petlook.nl/databank-honden/