Uw bedrijvengids
Financieel

De voordelen van online boekhouding en administratie

Online boekhouding en administratie is nog niet bij iedereen vanzelfsprekend. Mocht jij nog twijfelen of eigenlijk helemaal niet begrijpen wat het inhoudt? Dan kun je in dit artikel alle voordelen lezen over online boekhouding en administratie.  

Digitaal factureren is gewoon makkelijker 

Digitaal factureren wordt ook wel e-facturatie genoemd. E-facturatie enorm handig en daarnaast ook velen malen sneller dan normaal factureren. Zo hoef je nooit meer brieven op de post te doen en kun je met een paar klikken je klant zijn factuur sturen. Vervolgens kan je bij e-facturatie ook zien of de klant de factuur heeft ontvangen en zal automatisch een herinnering sturen zodat jij niet vergeet de factuur op tijd te sturen. 

Nooit meer stapels met papieren maar gewoon alles op 1 plek 

Je kent het vast wel. Stapels en stapels met papieren opgeslagen in mappenkasten. Wanneer je dan 1 van die papieren nodig hebt ben je te lang bezig met het zoeken voordat je dat ene papier uiteindelijk vindt. Dit kan anders! Online boekhouding en administratie zorgt ervoor dat alles digitaal staat. In eerste instantie dus geen papieren meer en alles op de computer en/ of in de Cloud. Daarbij komt ook nog eens dat je in een digitale omgeving dingen veel beter kunt ordenen. Zo heb je al je bestanden overzichtelijk opgedeeld in verschillende mappen met categorieën. Wanneer je dan een keer een specifiek bestand nodig hebt is het gewoon een kwestie van CTRL+F en zoeken maar. Zo gaat het zoeken van een document veel sneller, en verspillen jij en je collega’s daar geen tijd meer aan. 

De andere mogelijkheden van boekhouding programma’s 

Als je de bovenstaande oplossingen je al enthousiasmeren dan wordt het nog beter! Online boekhouding en administratie kent namelijk geen grenzen. Zo zijn er een groot aantal programma’s en tools beschikbaar om nog veel meer te automatiseren. Zo kun je bijvoorbeeld ook automatisch uitgaven bijhouden en patronen vinden in je onkosten. Wil jij nou weten wat alle mogelijkheden zijn voor jouw bedrijf kijk dan even op de website van onze aanbevolen partner met een administratiekantoor in Groningen en zij geven ook belastingadvies in Groningen.