Uw bedrijvengids
Financieel

Subsidiekansen in beeld door slimme software

Het aanvragen van subsidies is vaak ingewikkeld. Je moet aan allerlei voorwaarden voldoen, deadlines in de gaten houden en op tijd zijn met het aanvragen. Zo ook voor het aanvragen van de ISDE subsidie in 2021. Deze Investeringsregeling Duurzame energie en Energiebesparing regeling heeft niet alleen een lange naam, maar kan ook ingewikkeld zijn. Zo is het vanaf 2021 niet alleen mogelijk om voor warmtepomp en zonneboiler subsidie aan te vragen, maar zijn er ook kansen voor zakelijke partijen, zonnepanelen en het aansluiten op een warmtenet.

Voor het aanvragen van de subsidie warmtepomp is er weinig veranderd. Zo is het nog steeds noodzakelijk om na de installatie en betaling van de warmtepomp eerst te regelen, voordat de subsidie aangevraagd kan worden. Bij zakelijke aanvragen is dit weer net andersom. U heeft als particulier tot 12 maanden na de installatie de tijd uw subsidie te regelen, maar het is aan te raden dit zo snel mogelijk te regelen. Het subsidiepotje kan altijd opraken en er zijn dan geen garanties meer. Het subsidiebedrag voor een warmtepomp kan oplopen tot wel 8.500 euro. Meestal liggen de gemiddelde subsidiebedragen lager, denk aan zo’n 1.500 euro.

Bij het aanvragen van de warmtepomp subsidie moet je opletten. Helaas is het niet meer mogelijk voor nieuwbouwwoningen subsidie aan te vragen. Als je je warmtepomp zelf plaatst, dan is er ook geen subsidie meer mogelijk. Alleen bij installatie door een erkende installateur is het mogelijk om de subsidie te ontvangen. Voor de zonneboiler subsidie gelden er dezelfde spelregels. Alleen in dat geval is het gemiddelde subsidiebedrag zo’n 1.000 euro.