Uw bedrijvengids
Gezondheid

Herstel sneller van een burn-out met de bedrijfspsycholoog

Zoals je waarschijnlijk weet komen burn-out klachten steeds vaker voor. Eén op de zes werkenden krijgt er mee te maken. Als er eenmaal sprake is van burn-out klachten, dan wil je natuurlijk zo snel mogelijk geholpen worden. Immers, hoe sneller je geholpen wordt, des te sneller herstel je van je burn-out. De bedrijfspsycholoog helpt je hierbij!

Geen wachttijden bij de bedrijfspsycholoog

Alhoewel je je met burn-out klachten vaak flink ellendig voelt, zijn er vaak lange wachttijden voordat je bij een psycholoog terecht kunt. En dat gaat ten kostte van je herstel. Van alleen thuis op de bank zitten worden je klachten alleen maar erger. Daarom hanteren ze bij Evoli Bedrijfspsychologie geen wachttijden. Je kunt binnen een week terecht voor een intakegesprek, om daarna meteen aan de slag te gaan met het herstel. Dat is niet alleen goed voor het welzijn van degene met de burn-out klachten en het burn-out herstel, maar ook voor de werkgever die zijn medewerker moet missen.

Hoe herken je een burn-out?

Maar hoe weet ik nu of ik een burn-out heb? Het is een toestand van mentale uitputting, waarbij je prikkelbaar bent, slecht slaapt, maar ook niet meer goed kunt ontspannen. Alleen al denken aan werken is vermoedelijk te veel. Je voelt je ook minder goed in staat om dit te doen. Na een intakegesprek bij Evoli Bedrijfspsychologie krijg je antwoord op vragen als: hoe herken je een burn-out? Maar ook hoe ziet mijn burn-out herstel eruit? Iedere persoon is weer anders, maar samen met de bedrijfspsycholoog maak je een plan om zo goed mogelijk te herstellen van een burn-out. Dat begint vaak met het opladen van de batterij: waar word je vrolijk van, waar krijg je energie van? Daar mag je méér van gaan doen!

Wat een bedrijfspsycholoog nog meer kan betekenen

Omdat een bedrijfspsycholoog ook kijkt naar de organisatie waarin iemand werkt, kan hij je goed helpen bij de terugkeer naar werk. Samen met de bedrijfspsycholoog kijk je welke valkuilen er op de loer liggen, om zo terugval te voorkomen en weer met plezier en zelfvertrouwen te kunnen werken. De bedrijfspsycholoog is er dus voor alle stappen van je burn-out herstel.

Als je werkt in organisatie waarin burn-out veel voorkomt, en je wilt meer weten over hoe hier mee om te gaan, kijk dan eens naar het e-book burn-out, met tips over hoe herken je een burn-out, maar ook hoe ga je er mee om als leidinggevende.

https://www.evoli.nl