Uw bedrijvengids
Vakantie

4 Dingen die u moet weten voordat u een auto huurt en in Portugal gaat rijden

Een roadtrip maken op een uitstekende manier om Portugal te leren kennen. Dit land heeft prachtige landschappen, mooie steden en prachtige stranden langs de hele kustlijn. Als u van plan bent een self-drive tour, zijn er een paar dingen die u moet weten voordat u een auto huurt en rijdt in Portugal:

1. Road-tripping in Portugal kan budgetvriendelijk zijn

Een van de voordelen van road tripping is dat u kunt kiezen waar u naartoe gaat en hoeveel tijd u op één plaats wilt doorbrengen. Bovendien kunt u toeristische en dure bestemmingen vermijden en betere en betaalbare plaatsen vinden om te bezoeken. Als u op een budobtain bent, maar u nog steeds Portugal wilt leren kennen, kunt u ervoor kiezen om een economische auto te huren, het zou u ongeveer 20 EUR per dag plus gas kosten, als u een auto huurt voor een week krijgt u zelfs een betere prijs, en vergeet niet om uw auto met op tijd te boeken! Het kan u een hoop geld besparen!   

2. Rijden in Portugal kan twee totaal verschillende ervaringen zijn

Portugese chauffeurs hebben de reputatie ongeduldig te zijn, maar dat hoeft u niet af te schrikken om in Portugal te rijden. Terwijl het rijden in sommige steden, zoals Lissabon, moeilijk kan zijn vanwege de smalle straatjes, steile heuvels en het drukke verkeer, is het rijden op landelijke wegen in Portugal een aangename ervaring, de wegen zijn geweldig, het landschap is prachtig en het verkeer is ongebruikelijk. Houd er rekening mee dat Portugezen aan de rechterkant van de weg rijden (zoals de meeste Europese landen), en dat auto’s meestal handmatig rijden (automatische auto’s zijn duurder om te huren). Meer informatie vindt u hier: autoportugal.nl.

3. Plan uw Route vooraf

Portugal heeft waarschijnlijk een van de beste kusten ter wereld. Vooral in de regio Algarve zijn de stranden van Portugal prachtig, met zijn veelkleurige kliffen, adembenemende zonsopgangen en -ondergangen, helder aquamarijn water en prachtige landschappen die u niet zou vergeten. Dus, plan uw route vooruit en zorg ervoor dat u alle GPS-coördinaten voor bezienswaardigheden plus alle accommodaties voor elke dag van de reis vast te stellen. Houd er rekening mee dat sommige autoverhuurbedrijven dit aanbieden bij het huren van een auto.

4. Wees voorbereid op tollen

De meeste snelwegen, zoals de A1 tussen Lissabon en Porto, zijn nu tolwegen. U kunt door Portugal rijden om alle tol te vermijden en prachtige steden en stranden te bezoeken, maar als u een afslag mist, kunt u in een van die wegen terechtkomen. Wees voorbereid, in Portugal zijn er twee soorten tolgelden: volledig elektronische tolgelden en tolgelden die andere vormen van betaling mogelijk maken, zoals contant geld. Uw autoverhuurbedrijf moet een elektronisch apparaat geven dat alle tolgelden registreert, het is niet duur, of u kunt uw tolgelden vooraf betalen. Er zijn tal van opties om tol te betalen en een ontspannen road trip in Portugal hebben.

https://www.autoportugal.nl