Uw bedrijvengids
Hobby en vrije tijd

Met een workshop djembé is muziek maken toegankelijker dan ooit

Heb je altijd al een muziekinstrument willen leren bespelen, maar durf je er niet aan te beginnen wegens een gebrek aan ervaring of de perceptie dat je amuzikaal bent? Dan is een workshop djembé een aanrader. Dit druminstrument, afkomstig uit West-Afrika, heeft een eenvoudige basis waardoor je met een beperkt aantal technieken toch heel wat leuke ritmes leert spelen. Er bestaan drie technieken: bas, toon en slap. Bij Dununba zit je goed voor toegankelijke djembéworkshops.

Een instrument waarvoor geen voorkennis nodig is

Wanneer je een workshop djembé volgt, krijg je nooit een partituur. Een partituur is het overzicht van een muziekstuk, waarbij alle partijen afzonderlijk zijn genoteerd. Dat is dus extra prettig voor personen die geen ervaring hebben met muziek lezen. Bovendien ben je met een workshop djembé zo nog meer aangewezen op je gevoel. Men speelt in meerdere ritmes door elkaar. De manier van spelen doet een beroep op je concentratievermogen en helpt je jouw ritmegevoel te ontwikkelen.

Muziek om samen met anderen te spelen

Ook is het leuke van een workshop djembé dat je écht samen met anderen speelt. Geen wonder dat workshops vaak worden geboekt door groepen vrienden, families en collega’s. Ook op scholen zijn de workshops een groot succes. Djembé in je eentje spelen is eigenlijk saai en ook niet de bedoeling van het muziekinstrument. Het maken van deze muziek is iets wat je met een hele groep doet.

Workshops in een prettige, ontspannen sfeer

Bij Dununba ben je aan het juiste adres voor een workshop djembé. Sinds de oprichting in 2003 heeft de school al meer dan drieduizend workshops mogen verzorgen. Tijdens zo een bijeenkomst wordt er ook verteld over de historische en de culturele achtergrond van het muziekinstrument. De lessen vinden plaats in een informele sfeer waarbij veel lol wordt gemaakt. Zo is het leren bespelen van de djembé uitdagend en enerverend, maar nooit te inspannend. Wil je het zelf ervaren? Plan dan een workshop in via de website van de djembéschool!

https://dununba.nl/